2017/01/15

Post 1743

Weekly Mix

15

1


2017

KategoriSåg ni Mandelmanns Gård som hade premiär på tv4 i torsdags? Det gjorde jag och åh vad det var bra. Älskar att det är Marie och Gustav Mandelmann själva som leder programmet, det blir så mycket mer genuint då istället för att någon programledare utan anknytning till gården ska ta plats i rutan. Jag längtar redan till nästa avsnitt och vill så gärna besöka gården i år. Det var ju ett tag sedan sist, närmre bestämt i maj 2015.

Catarina, en av mina favoriter på instagram har äntligen börjat blogga igen.

Det här med att ha en familjemedlem som använder blöjor innebär att vår sophink blir överfull typ ständigt och mitt i natten är man inte jätte sugen på att stappla runt i lägenheten för att gå och slänga dem i köket. Därför funderar jag på om inte en klassisk pedalhink från vipp ska få flytta in i barnrummet. Dyr för att vara en sophink kanske men om man tänker på vad priset blir per användning blir den ju nästan gratis. Hehe..

Tulpanens dag idag. Har faktiskt inte köpt några i år men förra året frossade jag i dem då jag och Kristin ordnade med workshopen Vild Vår på Botaniska trädgården i samarbetet med Blomsterfrämjandet. Då såg det ut såhär i mitt kök, nästa vecka ska jag försöka få till en riktigt vårig bukett med inspiration från den.

Hoppas att ni har haft en fin vecka!

Kommentarer

14

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Anna says:

  Hej, får börja med att tacka för fin och inspirerande läsning, och grattis till nytillskottet! 🙂
  Och på tal om det där med blöjor, trust me du vill inte lägga dyra pengar på en tjusig pedalhink från Vipp om det inte är så att du bara tänker slänga nr1-varianten där i. Vi har fått slänga hela vår hink (i metall!) efter att bebisen börjat äta riktig mat, och det räcker med en blöja där i för att det ska lukta apa minst sagt. Så vi fick investera i en blöjhink från Korbell, problem solved! Inte alls snygg, men med lite trix så kunde den gömmas i ett hörn.
  Nej enough pratat om blöjor nu, ha en trevlig kväll 🙂

  1. Sandra says:

   Haha, jag skulle precis skriva samma sak. Jag har slängt ut två olika varianter nu för det luktar för j-ligt. Om man inte springer ut med påsen samma dag då kanske, men vad ska man då ha blöjhinken till. Skulle absolut ha satsat på en korbell med facit i hand.

   1. Majja says:

    Man kan köpa en ny insats till den när blöjtiden är över, kostar inte så mycket 🙂

    1. Johanna says:

     Smart!

  2. Johanna says:

   Tack snälla! Kul att du gillar det jag gör 🙂:)
   Åh nej så trist! Har inte tänkt på den aspekten alls så tack för varningen.
   Ha det fint!

 2. Josefina says:

  Här kommer ett oönskat tips om blöjproblemet 🙂 testa babypottning! Det är helt grymt. Håll bebisen över handfat/potta/toa i samband med blöjbyte så kommer hen strax (kanske på första försöket till och med) börja bajsa/kissa där i stället! Minskar radikalt antalet bajsblöjor, minskar röd rumpa och eksem samt sparar sjukt många blöjor. Miljövänligt och bäddar för att barnet blir torrt snabbare. Revolutionerade typ min tid som nybliven mamma, slapp hela grejen med bebis som bajsar precis när man klätt på sig själv och bebis och ska gå ut :). Här kan du läsa mer http://www.blojfribebis.se eller googla babypottning. Eller fråga på BVC. Kram och grattis till bebisen!!

  1. Johanna says:

   Wow! Har aldrig hört talas om detta. Låter ju typ för bra för att vara sant. Tack för tipset 🙂

 3. Anna says:

  Vi köpte pedalhinken till våra blöjor. Kanon!! Snygg och håller lukten kvar i hinken. Har haft den i 5 år och 3 barn. Fortfarande lika snygg!
  Och grattis till bebisen!

  1. Johanna says:

   Skönt att höra! Då kanske jag vågar satsa på ett köp. Tack snälla!

 4. Älskade Mandelmanns gård!

 5. Elin says:

  Hej Johanna!
  Tack för en bra och inspirerande blogg!
  En fråga om kök, du har ju testat en hel del olika tillvägagångssätt av kök och från olika märken. Hur nöjd va du med ditt Ikea kök som fanns i någon av dina tidigare bostadsrätter? Vi ska bygga hus oh planerar nämligen kök och budget för detta. Hade varit till stor hjälp med ditt utlåtande och gärna allmänna tips för köksplanering är varm välkommet 🙂

  Fortsätt inspirera! Kram Elin

 6. Alexandra says:

  Meden 2 månaders hemma känner jag igen mig i det där med sophinken, och tankarna kring hur bra en Vipp hade varit;)!

 7. Vi fick den vip-hinken i julklapp för just det ändamålet. Välkommen hit och testa!;)

  Och jag plöjde också Skam. Så bra!

  Stor kram

  1. Johanna says:

   Ja men det kändes som en himla bra idé men det är ju inte kul om det suger åt sig av lukten som några säger här bland kommentarerna. Hade liksom inte tänkt på det.. Jag låter dig utvärdera lite 😉
   Kram


The wildest man in town