2016/08/14

Post 1638

Weekly Mix

14

8


2016

KategoriNu är det hög tid att damma av denna kategori som fått vila över sommaren. Här kommer min Weekly Mix för vecka 32!

image-67-819x1024

Julia Brukroken har både ett par skor och jeans som jag gärna hade velat ha i min ägo.

eclectic_57a8ba059606ee658ebf6689

Frida på Trendenser har gjort ett inlägg där hon kartlägger några av de största inredningsstilarna som syns i svenska bloggar och tidningar just nu där hon verkligen sätter huvudet på spiken. Himla intressant och kul att få vara med som stilikon i “Vintage & Mönster” stilen.

1-9-23157-F16_dovemel_flat1

Funderar på att investera i denna ulltröja från Filippa K, borde ju funka med en växande mage tänker jag. Har ni förresten tips på kläder man kan bära trots att man råkar ha en gravidmage och för den sakens skull inte vill byta stil tar jag gärna emot dem. Tänker främst på byxor då jag saknar att kunna använda mina Sini pants från Rodebjer. Måste väl finnas något liknande men med mjuk mudd?

accafd97-9cb0-457b-b94c-9023039f7574På tal om Fridas stilspaning är jag själv lite trött på de hem man ser på hemnet, på bloggar och i inredningsmagasinen just nu. ALLT ser ju likadant ut och är så himla tillrättalagt. Superstädat, likadana prylar och så jagar alla samma lika färgkulör eller unika vintagematta för att göra sitt hem personligt. Förlåt och obs. – jag vet att jag inte är ett dugg bättre själv så jag försöker verkligen inte vara någon unik och dryg övermänniska här men jag märker att jag har ett sug efter att se något annat. Därför är min bästa inspirationskälla just nu att söka på lägenheter i Köpenhamn på Airbnb. Hemmet på bilden hittar ni här, tycker att det påminner om Hugh Grants hem i filmen Notting Hill som är bland det finaste och mysigaste jag vet.

amy_plommonTusen tack för alla era tips på vad jag ska hitta på att göra med våra plommon. Det får bli både kräm, kaka, paj, marmelad, sylt, chutney och så kom jag på att jag visade denna fina bukett av Amy Merrick förra året så nu när jag har ett eget träd får det bli en plommonbukett också.

Hoppas att ni har haft en fin vecka!

Kommentarer

18

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Sara says:

  Ett smart stiltips som gravid är att sy en bred mudd i trikåtyg (förslagsvis svart). Då kan du ha dina vanliga byxor tex men ha dem öppna i gylfen och skarva med mudden. Ett fiffigt budgettips som gör att du slipper shoppa plagg som du sedan inte kan använda.

  1. Teresa says:

   Over-size herrskjortor har jag hört är en höjdare, och jag kan tänka mig att det passar särskilt bra ihop med tipset ovan om man vill matcha dem med ett par brallor man gillar!

   1. Johanna says:

    Ja överdelar känns inte som ett problem, älskar over-size skjortor och större tröjor men det där med byxor är ju ett kapitel för sig. Ska testa med tipset ovan.

  2. Johanna says:

   Åh så bra! Detta ska jag genast testa. Hoppas att det funkar för mig. Tack!

 2. Lina says:

  Alltså gravidkläder! Jag körde faktiskt enbart klänning (trikå) och så hade jag en pennkjol i trikå från Acne som jag körde upp över magen så det blev en kort kjol. Och på slutet lång kofta eller kaftan för att dölja baksidan som liksom kändes enorm…

  1. Johanna says:

   Ja en pennkjol i trikå står på inköpslistan och klänningar har jag levt i hela sommaren. Kanske får lägga ner min idé om att hitta ett par bra byxor, men hur svårt ska det vara? Blir galen. Haha, ja lång kofta eller kaftan känns som bra plagg 🙂

 3. Elin says:

  Tröjor går i princip att ha samma som vanligt, såklart kanske större storlek, byxor sydde jag faktiskt om några för att kunna ha mina vanliga men ändå få plats. Mitt bästa tips är dock att läsa Britas guide. Tror du kan gilla http://brita.elle.se/den-ultimata-kladguiden-for-gravida-som-inte-vill-ha-en-gravidstil/

  1. Johanna says:

   Ja den har jag läst och gillar men skulle dock vilja ha några fler konkreta köptips. Helt hopplöst att hitta bra byxor ju! Kanske får göra precis som du och sy om något par jag redan har. Tack för tipset!

 4. Anna says:

  HM:s gravidjeans tog mig genom två graviditeter. De har stuprörsmodeller som inte är helt abnorma i storlekarna. Och deras stretchtoppar och linnen. Lägg inga stora pengar, för du kommer inte vilja ha på dig några av plaggen efter de där nio månaderna 🙂

  1. Johanna says:

   Ja jag har förstått att de ska vara bra, ska gå och testa ett par i veckan. Tack för tipsen 🙂

   1. Linnea says:

    Jag är själv gravid och köpte ett par stuprörsjeans modell gravid och ett par typ slaks/kontorsbyxor också från deras gravidkollektion. BILLIGT och ser väldigt bra ut, dock hasar de ner lite, menmen… håller med om att det är byxorna som är kruxet.

 5. Andrea says:

  Muddtipset var ju jättebra.
  Körde hm:s o asos gravidjeans o snickarbyxor. Sen köpte jag 2-3 par tunnare byxor med resår i midjan. Gick bra till sista 10 v.
  Overzisade skjortor var annars en hit.
  Däremot blev mina finaste stickade overzisade tröjor lite förstörda då jag använde dem i slutet iom att de liksom töjdes ut en liten mage på tröjans framkant. Så varje ggn jag använder dem nu så är de töjda på fel plats. Kan vara något att tänka på innan investeringen alt. inte använda de finaste precis innan födsel.

 6. Anna-Karin says:

  Jag var väldigt varm under mina graviditeter och hade därför mycket kjol och klänning med olika strumpbyxor i massa olika färger, eftersom kläderna var få och i neutrala färger för att kunna kombineras blev det ett sätt att variera sig. Köpte en jeanskjol med kort mudd från polarn och pyret som var super! Nu gör ju inte de mammakläder längre men ibland går det att finna på Tradera inbillar jag mig. Annars kanske kedjorna har en?

 7. Hei! Dårlig med buksetips fra meg, husker ikke hva jeg endte opp med når jeg var gravid;) MEN om du vil se et litt mer rotete, støvete og personlig (tørr jeg å påstå) hjem, så er du så veldig velkommen til Villa Betula. Masse vintage og mørke farger, og et svært så elsket hjem jeg vil være i hele tiden (bedre å trives enn å kopiere andre tenker jeg…). Ha en fin dag og masse tillykke med graviditeten og alt som kommer etterpå! 🙂

 8. Anna says:

  Tre tips: 1) Mammajeans från Jbrand i modellen mama rail. Funkade genom hela min första graviditet och satt fantastiskt bra, hela vägen till BB. Tyvärr dyra. Går ej använda efteråt eftersom de hade töjt sig för mycket. H&M har kopior nu som jag använde under min andra graviditet. De är ok men satt inte lika bra. 2) Basic bundle från storq.com Jag har levt i dessa plagg under min andra graviditet och även nu efteråt (födde i juni). Blir tyvärr också rätt dyrt pga tull men värt det. Trikåklänningen är fantastisk! Gillar deras affärsidé. Skulle gärna testa deras kaftan också, som är ny i sortimentet, men priset… 3) Linnen och leggings med låg midja i serien Pure från gap.eu ???
  Kolla även Hatch collection för inspo. Fin styling. Min erfarenhet är dock generellt att man inte vill ha sina gravidplagg efteråt. Storq är undantaget. Lycka till!

 9. Sarah says:

  Finns superfina byxor på Stradivarius (en spansk, billighets-kedja). Finast är de med mudd längs ner och resår (med band att knyta en rosett med) i midjan.

  Sköna att ha under graviditet och verkligen efter förlossning. Bra att det är billiga också (kostar kanske 200 kronor).

  Själv hade jag klänning och kjol under mina graviditeter, perfekt, kände mig som vanligt och behövde inte köpa ett enda (fult) preggo-plagg (ja förutom byxorna men de är ju bara vanliga sköna…).

 10. Lina says:

  Först o främst, stor grattis. Är själv gravid med första barnet som kommer om ca 6 veckor så tycker därför det är lite extra kul att läsa om din graviditet.

  Byxor är absolut det knepigaste…förstår inte att det ska vara så svårt att göra snygga gravidbyxor som inte känns så “gravidiga”. Hade också önskat att det fanns liknande byxor som Sini men med en lös, skön resår – som man skulle kunna ha i “vanliga” fall också. Vi får väl starta ett företag och göra snygga gravidbyxor helt enkelt 🙂

  Jag överlevde rätt länge tack vara mina Aston från Rodebjer (dom har ju resår baktill) samt några andra lösa byxor som hade resår i midjan som jag hade sen innan. Har haft/har rätt liten mage men sen den började puta lite mer så har jag bott i ett par svarta gravidjeans (som mer är som tights) från H&M. Neutrala och passar till det mesta men man tröttnar såklart på dom. Nu under sommaren blev det lite lättare med lösa klänningar och favvolångkjolen från Dagmar, pallas athena (som har en rätt lös resår i midjan och har funkat att ha under magen).

  Om du vill ha ett par sköna byxor att träna eller bara mysa runt i så rekommenderar jag Boobs – once on never off loose pants – underbara att ta på sig när man kommer hem och är trött på allt som sitter tajt om magen.

  Slutligen ett litet tips på ett bra linne som både är brett och lite längre så det räcker över magen: http://www.lindex.com/se/dam/oeverdelar/toppar-t-shirts/7450011/Linne/?styleId=87850528

  Förresten så såg jag fina bilder på dig inne hos Krikelin där du har en blå klänning som såg väldigt fin ut, vart har du hittat den?

 11. Linda says:

  Hej! Jag var höggravid förra sommaren och överlevde den sista Mumin-perioden i kaftaner och stora lösa klänningar. Tips annars som jag använde mkt speciellt hemma var sköna bomullscykelbyxor med stor skjorta till, kändes väldigt snyggt och var väldigt bekvämt. Sen köpte jag lösa “kostym”-gravidbyxor och gravidjeans på HM, väldigt snygga men passa på att handla fort när kollektionerna släpps för det tog slut fort alltså. Spanade väldigt mkt på Lindex-grejer men de sålde bara på nätet förra året, nu tror jag de säljer i butik. Jag hade också lösa 501:or i strl mkt generös ett bra tag! Gravidstrumpbyxor gjorde mig oxtokig, hade såna märkliga sömmar! Jag köpte nån high waist variant istället också i strl mkt generös. Just det! Lycka till med shoppingen!


The wildest man in town