2017/10/17

Post 1888

Vårt kök hos någon annan

17

10


2017

KategoriFör ett tag sedan fick jag ett mail från en läsare som blivit så inspirerad av vårt kök på Första Långgatan att hon helt enkelt bestämt sig för att göra nästan på pricken likadant. För visst är det likt? Samma köksstommar, handtag, diskho, kakel, tapet, mörkbetsade list och hyllor. Här hittar ni ett inlägg om köket där jag samlat all information om ni är nyfikna på det. Tack för ditt mail Katrin, det gjorde mig himla glad och faktiskt väldigt stolt. Tänk att jag och mina idéer kan inspirera så. Här hittar ni fler bilder från lägenheten som just nu är till salu.

Foto: Ahre

Kommentarer

7

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Katja says:

  Vad kul! Jag har gjort som er bokhylla här hemma. Målat in i samma färg på vägg och hylla. Använt samma konsoller och hyllplan tror jag. 🙂

 2. Emilia says:

  Haha! Jag kan inte bestämma mig för om det är himla smickrande eller lite obehagligt. Kul, oavsett!

 3. Sandra says:

  Jag tycker inte att det är ett dugg obehagligt. Det är väl precis det här bloggar är till för. Att hämta precis så mycket inspiration man har lust med. Jättetrevligt!

 4. Rebecka says:

  Kul! Du är en stor inspirationskälla, vi håller på med vår renovering nu och jag har hämtat mycket inspiration från dina köksrenoveringar, även om det inte blir samma riktigt 🙂 Så tacksam för att du delar med dig!

 5. Erika says:

  Oj! Måste nog säga att det känns som ett exempel på hur svårt det är med copy/paste. Jag tycker ert kök på Första Långgatan var helt underbart (det har jag i och för sig tyckt om alla era kök, och hoppas alltid på att det ska komma fler köksinlägg – hemmets roligaste rum ju!) och det kändes väldigt personligt. Men här tycker jag inte alls att det funkar lika bra, och det är mycket för att det hos er trots kontraster i materialval liksom ändå kändes som att det gick i linje med byggnadens ålder och stil. Här blev det inte så lyckat i min enkla mening – William Morris-tapeter, halvkaklade väggar och betsat trä i nybygge känns inte alls lika självklart men ändå nytänkande som det gjorde i en sekelskifteslägenhet. Hur som helst, kul med inspiration men kanske att det ändå blir mer personligt (och bättre?) om man försöker plocka russinen ur kakan snarare än att kopiera rakt av.

 6. Sandra says:

  Detta passade inte alls i ett nybygge o inte alls med resten av lägenheten heller. Köket var fint i sig till man såg hur det skar sig med allt annat. Även om johanna har en blandad stil så finns det en röd tråd där man kan tycka att alla rum är hennes på nått sätt. I denna lägenheten är köket något helt annat än resten av rummen o byggnaden. Det är just här man märker om någon har en estetisk känsla för inredning. Det funkar inte att bara kopiera

 7. Kristina Brännström says:

  Älskar också köket på 2a Långgatan har låtit det inspirera den lilla ytskitsrwnovering jag gjort i min lilla landshövdings tvåa i Majorna.

  En fråga Johanna. Var fick du tag i bröstpanelslisterna och hur breda är de?


The wildest man in town