2016/10/11

Post 1687

Vårt badrum – före & efter

11

10


2016


johannabradford_badrumfore

Nu har det äntligen blivit dags att visa före och efter bilderna från vårt badrum. Såhär såg det alltså ut innan. Förutom att det verkligen inte var vår stil var det även väldigt opraktiskt planerat med toaletten längst in och en stor duschkabin som stod mitt i rummet. Det fanns heller inget tätskikt i golvet så vi bestämde oss för att göra en ordentlig renovering.

johannabradford_badrumefter1

Ni kanske minns inlägget där jag visade mitt moodbaord? Med det som utgångspunkt valde vi kommod och högskåp i grått från serien Stil från Svedbergs. Badkar var ett måste eftersom att det är något jag verkligen saknat i våra tidigare badrum och nu hade vi äntligen plats med ett, valet föll på Scarlett från Svedbergs.

johannabradford_badrumefter3

Efter lite velande mellan färgerna föll valet på ett klassiskt vitt Half Tile kakel samt ett hexagonformat cementklinker från Byggfabriken. Jag är himla nöjd med den svarta kantlisten i golvet som gör att det hela känns väldigt arbetat och ger badrummet en spännande detalj, trots att vi valde att köra på helvitt.

johannabradford_badrumefter6

Toaletten placerades precis till höger om ingången och kommoden placerades istället lite längre in i rummet vilket skapade större rymd och ett mer naturligt flöde.

johannabradford_badrumefter4Eftersom att jag har lite svårt för när allt känns för nytt och praktiskt valde vi att avstå från den klassiska badrumsspegeln med belysning i och istället sätta upp en enkel spegel från IKEA och ha en porslinssockel med glödlampa från Byggfabriken på varje sida av spegeln.

johannabradford_badrumefter2Ett annat tips för att göra badrummet mer rumsligt är att ta in gröna växter men även låta snygga flaskor, burkar och badrumsprylar stå framme. Även detaljer så som gamla speglar och tavlor på väggarna höjer känslan. Den lilla spegeln på skåpet har jag fyndat på loppis och på väggen där vid toaletten hade det passat himla bra med en tavla tycker jag.

Såhär ser alltså vårt badrum ut idag och jag njuter verkligen av varenda sekund här inne. Mycket för att vi aldrig har haft särskilt fina badrum tidigare men det är också en härlig känsla att ha gjort precis varenda val i ett rum.

 

Kommentarer

15

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Sara says:

  Åå vilken härlig inspiration, älskar före och efter-reportage! Det blev väldigt fint också!

 2. Anna says:

  Vad fint det blev! Och så mycket större det ser ut 🙂

 3. Catarina Boberg says:

  Hej Johanna
  Jättesnyggt badrum, jag gillar också Byggfabriken och deras grejer?? Har ni behandlat golvet på något särskilt sätt? Vi har svart/vita plattor, Victorian…och upplever dem känsliga mot fläckar? Du får gärna dela med dig om du har något bra sätt för behandling av golvet:)
  Catarina Boberg

 4. Rebecka says:

  Trodde först att efter-bilden var din moodboard, pga FÖR snyggt för att vara sant. Så enkelt och snyggt!

 5. Matilda says:

  Vad fint det blev. Vad heter blomman som står i fönstret? M

  1. Kristina says:

   Hej Matilda! Det är en doftpelargon som heter Tomentosum (luktar pepparmynta).

   Kristina

 6. Sara says:

  Vilken underbar känsla att äntligen få badkar! Kan tänka mig att du njuter av att ligga där. Vi har snart levt utan i två år och räknar ner tills vi kan prioritera renovering…

 7. Yaca says:

  Väldigt fint men jag undrar: hur tar bi en dusch?

 8. Marie says:

  Så himla fint!

 9. Hej Johanna, så fint det har blivit!
  Läste hos Odds & Ends interview av dig att ni skall flytta igen!! Spännande! Ha en fin vecka, Kram Caroline

 10. nyx says:

  Fantastiskt fint, MYCKET bättre planerat. Kändes verkligen “klumpigt” tidigare, trots att det var stort.
  Och smart att köra på badkar, speciellt eftersom ni snart blir en till också 🙂
  Dock är jag lite anal när det kommer till olika vita färger på golvet kontra väggen. Jag tror jag hade valt grått på golvet och isf vit kommod/skåp. Men det är ju en smaksak.

 11. Robert says:

  Fint badrum! Är du nöjd med badkaret nu när ni haft det ett tag? Vi funderar på ett likadant!

  1. Johanna says:

   Jättenöjd! Nu bor vi ju inte kvar i huset men när vi bodde där badade jag varje dag och jag gillade verkligen att det var såpass djupt som det var.


The wildest man in town