2017/08/24

Post 1858

Våra bokhyllor

24

8


2017


Jag får så mycket frågor om våra bokhyllor så fort jag lägger upp någon bild där som syns så jag tänkte att det är på tiden att jag skriver ett ordentligt inlägg om dem. Såhär ser alltså den ena kortsidan av vårt vardagsrum ut. Först hade vi tänkt ha hyllor från golv till tak men vi ångrade oss under arbetets gång och det känns som ett väldigt klokt beslut nu när man har en klåfingrig bebis som genast har blivit väldigt rörlig. Hyllplanen och konsolerna är i massiv furu och är köpta på byggvaruhus, vi minns tyvärr inte om det var byggmax eller hornbach men det finns med all säkerhet på vilket välsorterad byggvaruhus som helst. Hyllorna är 30cm djupa vilket jag tycker är perfekt då jag vill få plats med de större böckerna och magasin.

Om ni kikar noga är varje hyllplan utsågat precis där konsolen sitter så att hyllplanet är dikt an väggen. Jag gillar nämligen inte när det blir en distans mellan hyllplan och vägg.

Skruvhålen har spacklats igen och allt målades i samma kulör som väggen. Vi använde faktiskt överbliven väggfärg och det gick hur bra som helst.

När jag ändå är inne på ämnet bokhyllor måste jag slå ett slag för att blanda in annat än bara böcker. I våra hyllor hittar man även magasin, ett fat med diverse strandfynd, vaser, keramikprylar, ljuslyktor och växter med mera.

På slutet av varje hyllplan vid dörröppningen har hörnen rundats för att dels undvika att man råkar gå in i en vass kant men också för att det känns lite mer arbetat och snyggt.

Är det något annat ni undrar är det bara att fråga och är ni nyfikna på hur bokhyllorna har sett ut i våra tidigare lägenheter hittar ni Köpmansgatan här, Bondegatan här, Övre Djupedalsgatan här, Första Långgatan här och Prinsgatan här. Ja, vi kan det där med att bygga bokhyllor nu.

Kommentarer

13

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Linda says:

  Super snyggt! Vet du vad väggfärgen heter?

  1. Sanna says:

   Shaded white från farrow & ball

 2. Caroline says:

  Så himla fint och trivsamt!
  Kram C

 3. Patricia Lindgren says:

  SNYGGT!

 4. Sanna says:

  Kul inlägg! Hur byggde ni bokhyllan på första långgatan? Ser ut som att det sitter en list längs med både kort- och långsidorna undertill? Kram!

  1. Johanna says:

   Det stämmer alldeles utmärkt.

 5. Lundängen says:

  Super fint! Tack för tipset att såga ur hyllplanen. Precis sådana detaljer som jag kan störa ihjäl mig på.

 6. Karolina says:

  Hej!
  Superfint! Vi har länge tänkt göra liknande men det har varje gång fallit på att vi inte hittar “hyllplan” det är alltid limfog och det är inte så bra lim utifrån ett giftfri hemmiljö-perspektiv, därför är jag grymt intresserad av vad ni hittade och var. Tack på förhand!

  1. Johanna says:

   Minns inte exakt men det var ett av de större byggvaruhusen, typ byggmax eller hornbach. Men det kanske är limfog då? Är inte bäst på det där med byggtermer 🙂 Har du kikat på Norrgavel?: http://norrgavel.se/mobel/hyllplan/

 7. Karin says:

  Snyggt!
  Ungefär hur Vilket mått har ni mellan hyllplanen?
  Ska bygga en liknande och funderar på vilket mått som är bra, för att få plats med sakerna.

 8. Anna says:

  Hej Johanna, Sågade ni ur hyllplanen själva eller hittade ni konsoler som var ursågade där hyllplanet ska sitta? Köpte ni obehandlade trähyllor som ni penselmålade? Ser jättefint ut på bilderna! Kram

 9. Lovisa says:

  Jättefina hyllor!! Har tänkt sätta upp liknande och också måla dem i samma gråa kulör som väggen, och gärna använda min överblivna väggfärg! Använde du någon grundfärg innan du målade med väggfärgen?

 10. Desiré says:

  Snyggt! Kommer du ihåg vad ni hade för avstånd mellan hyllplanen?


The wildest man in town