2016/01/13

Post 1481

Vår boendesituation

13

1


2016


En av de mest återkommande frågorna i kommentarsfältet till frågestunden är hur vår boende situation egentligen ser ut. Skulle inte ni bygga hus? Men ni flyttade ju till en ny lägenhet istället? Vart har ni köpt hus nu?

Så för att reda ut hela situationen tänkte jag att det svaret kräver ett helt eget inlägg. För att göra en längre historia kort sålde vi vår förra lägenhet med planen att vi skulle bygga ett sommarhus på den där platsen som vi älskar så och försöka få tag på en hyresrätt eller billigare bostadsrätt i stan. Lägenheten blev såld, tomten stod där och vi började kika på olika alternativ i stan men ju längre tiden gick desto mer började vi tveka. Var vi verkligen beredda på att satsa alla pengar vi ägde på något som ändå aldrig kunde bli ett permanent boende? Skulle vi få ihop det? Och kanske är den platsen så fin just för att den inte har några måsten?

johannabradford_boenden1

Vår dröm har hela tiden varit att köpa ett hus nära havet och med spårvagsnavstånd till stan. Men det där huset verkade aldrig dyka upp och vi har samtidigt alltid drömt om att ha något eget boende på den där vackra platsen och nu hade vi chansen. Så vi tog den lite hastigt och lustigt och tänkte att “-äsch det löser sig”, men ju längre tiden gick fick vi kallare och kallare fötter. Så vi drog oss ur och bestämde oss för att köpa en lägenhet på vår absoluta drömgata i Göteborg istället, nära vänner, nära jobb, nära restauranger, nära matbutik, nära kaffeställen och nära vårt liv som pågår just nu. Vi har dessutom fortfarande tillgång till den där platsen som vi älskar så då både tomten som vi skulle köpt och granntomten är kvar inom familjen. Att vi dessutom precis blivit ägare till ett litet 1920-tals hus i det där området nära havet med spårvagnsavstånd till stan gör att jag inte tvekar en sekund på att vi tog rätt beslut till slut. Kanske kommer det en dag då vi ändå bygger något på den där platsen men det får framtiden utvisa.johannabradford_boenden

Kollagen är av bilder tagna i några av lägenheterna vi bott i de senaste åren. Häromdagen var vi tvungna att verkligen räkna efter hur många vi bott. Åtta stycken fick vi det till, på åtta år. Lite galet är det nog. Men nu väntar ett hus på oss och jag vågar knappt skriva det men där ska vi bo länge. Punkt. 

Kommentarer

23

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Andrea says:

  Å stort grattis! Känner mig peppad att inte ge upp utan fortsätta leta och inre bara sälja o ta första bästa :).

 2. Andrea says:

  Å stort grattis! Känner mig peppad att inte ge upp utan fortsätta leta och inte bara sälja o ta första bästa :).

  1. Johanna says:

   Tack snälla! Bra! Jag vet verkligen hur det känns, man tror att det aldrig kommer dyka upp. Men en dag blir ert hus till salu. Jag lovar!

 3. Sanna says:

  Hej! Detaljerad beskrivning men vi förstår fortfarande inte, har ni köpt hus i Göteborg då? Eller uppåt Bohuslän och ska ha kvar eran lägenhet i stan? Varför är det så hemligt var det där huset ligger? Kram!

  1. Johanna says:

   Mig veterligen finns det inga spårvagnar i Bohuslän så det är i Göteborg huset ligger. Exakt vart behåller jag gärna för mig själv och mina närmsta, hoppas att du kan respektera det. Men med ledtrådarna nära havet och med spårvagnsavstånd till stan kanske du lyckas klura ut på ett ungefär 😉

   1. Sanna says:

    Absolut! Undrar bara ifall det var någon särskild anledning till att det var hemligt 😉

    1. Johanna says:

     Det har aldrig varit hemligt. Jag skriver ju här att det ligger i ett område nära havet med spårvagnsavstånd in till stanoch i mina svar till de som undrar i detta inlägget:http://johannabradford.se/a-very-happy-friday/#comments att det ligger i västra Göteborg. Så jag tror att du har missuppfattat det hela lite. Jag har aldrig skrivit tidigare exakt vart jag bor, mer än att jag bor i centrala Göteborg så jag förstår inte riktigt varför det plötsligt är så viktigt att veta exakt.

     1. Jenny says:

      Förstår dig precis Johanna! Helt rätt att värna om vissa privata saker. Handlar ju inte om att hålla sig med hemligheter, utan sunt förnuft, integritet & säkerhet.
      Hoppas att folk kopplar det & låter sin nyfikenhet stillas!
      Din blogg – ditt innehåll!

      Grattis till era fastigheter, blir givande att följa er resa 🙂

     2. Sanna says:

      Nej inte alls viktigt, bara intressant när man ser en tjusig lägenhet/hus att veta var den ligger 🙂 och när en av ens favoritbloggare inom just inredning har köpt hus så undrar man ju var, inte för att veta var just du bor utan för att huset i sig är intressant. Struntsamma, det var bara själva huset jag var intresserad av att veta om. Kram!

 4. Emy says:

  Stort grattis! Önskar att jag och min man hade råd att köpa hur, vilken dröm det vore. Ska bli spännande att följa er i ert nya äventyr! <3

  1. Johanna says:

   Tack snälla!

 5. Sofia says:

  Hmm, om huset legat ute på hemnet så har jag en gissning, spännande att se om jag gissat rätt! Tänkte när jag såg det huset på dig och din blogg och att det förtjänade någon som fixade det till sin fulla potential…

  1. Johanna says:

   Det låg aldrig ute på hemnet 🙂

 6. Lina says:

  Ni är galna. Ett år per lägenhet! Jisses. I alla fall. Stort grattis till huset! Låter som en dröm och kommer garanterat inredas som en dröm.

  Stor kram,
  Lina

  1. Johanna says:

   Haha, ja vi har insett det. Men nu är det slut på galenskap 🙂
   Tusen tack!
   Kramar

 7. Karin says:

  Grattis! ser fram emot att se bilder. jag kan just tänka mig var ert hus befinner sig ja… drömläget 🙂

  1. Johanna says:

   Tusen tack 🙂

 8. Ska bli så roligt att se er göra detta hus till ert. kramar i mängder 🙂

  1. Johanna says:

   Kramar tillbaka 🙂

 9. Lotta says:

  Så kul att du delar med dig! Jag är så imponerad av er ork att renovera. Och resultaten sedan..! Ska ni ha kvar lägenheten också?

  1. Johanna says:

   Tack! Ja nu när jag tänker tillbaka på det är jag också imponerad 🙂 Lägenheten ska säljas.

 10. Louise P says:

  Hej Johanna! Vad roligt att jag hittat till din blogg, hittills har jag bara sett dina alster på pinterest. När jag läser detta inlägg och tittar på bilderna inser jag att det är väldigt många av just dina boenden som blivit inspiration till hur jag vill ha det utan att veta att de tillhört dig. Det är alltså inte bara det fantastiska köket med Morris-tapeten utan även andra kök konstaterar jag nu. Vi är i sluttampen av vår köksrenovering och ju mer jag tittar mig omkring desto mer ser jag att det finns väldigt mycket dina kök i mitt kök. Det är väl ändå det som är meningen med dina inlägg men jag hoppas att du tittar in en dag på min instagram (louisemargomarie), säg om en vecka från nu, och tycker att jag gjort det med den äran. Tack för att du inspirerar, livet känns så mycket bättre med skönhet omkring.

 11. Lund Johanna says:

  Ni har verkligen haft det så MAGISKT fint i alla åtta också! Du är grymt duktig. Stort lycka till med det lilla huset, det låter som drömmen!


The wildest man in town