2017/08/15

Post 1850

Triss i rosa

15

8


2017

KategoriJag kan eventuellt vara sämst i inredningsvärlden på att förklara hur jag tänker kring inredning. Jag tänker nämligen nästan inte alls utan går bara på känsla. Vilket kan vara ganska irriterande att höra om man liksom inte är en sådan människa. Jag får ofta frågan om jag inte kan tipsa om hur jag tänker kring vissa inredningsrelaterade saker och då ser jag oftast ut som ett stort frågetecken eftersom att jag inte ens har reflekterat kring att det går att tänka. Ja ni förstår. Men en sak som slog mig idag när jag stod i sovrummet och kollade ut mot fåtöljen i vardagsrummet är att jag alltid tar hänsyn till det som blicken landar på runtomkring. Jag stirrar mig liksom inte blind på att ett ställe i hemmet ska kännas bra utan mitt sinne vill uppnå något sorts harmoniskt djup. Herregud vad detta låter flummigt nu helt plötsligt men jag ska försöka förklara. Ta denna bild som ett exempel. Till vänster som skjutdörrarna i sovrummet hänger denna poster från The Way We Play. Utanför skymtar vardagsrummet och i just denna vinkeln finns det två saker som plockar upp den rosa färgen.

En sammetskudde från Christina Lundsteen i fåtöljen.

Och denna fantastiska mobil från Frederikke Aagaard.

Ja men detta gick väl bra? Ger ändå mig själv godkänt i att försöka förklara. Hoppas att ni förstod och känner för att använda er av denna tanke. Lägg gärna även märke till att sovrumskulören plockas upp i pläden på fåtöljen. Dock viktigt att det inte gör över styr det där med att matcha, måste ju vara lite spännande också. Okej nu ska jag sluta förklara hur min hjärna icketänker.

Kommentarer

6

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


  1. Caroline says:

    Ha, ha, jag har det precis likadant. Det lustiga är att när man ser sig runt i hemmet så är där en röd tråd utan man tänkt på det i färgval och en balans i hur möbler står mm. Har också Frederikkes mobil, den är verkligen magisk!
    Tack för fina bilder!
    Kram C

  2. Tobias says:

    Så fint! Vad är det för växter du har i fönstret? Jag tycker mig skymta en dr Westerlund (heter det så?) men det är ytterligare en sort va? Fint med samma sort i flera krukor bredvid varandra!

  3. ida says:

    Fint innlegg! 🙂 Glad for at du poster oftere <3

  4. Bra förklarat! 😀 Och smart tips med vinklar och blickfång – jag gillar också när man liksom kan följa en röd (eller rosa) tråd in i nästa rum!

  5. Jag förstår precis 🙂 Mer en intuitiv estetisk kompass som ibland kan vara svårt att klä i konkreta ord.

  6. Patricia Lindgren says:

    Ja, men precis så tänker jag också! Ofta går jag på känsla, vad som faller just mig som person i smaken, inte vad “andra kanske tycker och tänker”. Visst kan jag ibland försöka uppnå en viss stil, men ändå så att det inte blir för “uppstyltat”… Mer möbler och annan inredning JAG gillar som sedan smälter in till en salig, skön blandning som känns som mig…


The wildest man in town