2017/07/17

Post 1829

Tisvildeleje

17

7


2017


Igår anlände vi till Helenekilde Badehotel i Danska Tisvildeleje som ligger på denna vackra platsen . Vi var här förra året och blev helt kära i både hotellet, platsen och den lilla byn så kanske blir det en tradition att återvända någon gång per år. Eller just nu sitter vi faktiskt och kollar på sommarhus till salu i området, jag drömmer om att checka in här på hotellet några dagar i höst för att möta höststormarna och så vill jag ha en stor fest här med alla nära och kära någon gång. Spännande att se om något av det blir av.

Älskar frukosten här.

Älskar även dagens frukostvy.

Efter frukosten satt jag en stund på trappan och påbörjade min sommarläsning. De oroliga av Linn Ullmann, hann inte mer än 20 sidor men den verkar lovande.

Lunchen intogs inne på byns huvudgata där det ligger massa mysiga butiker.

Bland annat denna som jag blev väldigt förtjust i, ska visa fler bilder.

Spanade även på en korgstol till Gillis i en annan antikaffär men det blev inget köp.

Påväg hem til hotellet fann vi denna branta trappa rätt ner till stranden.

Vi turades om med att springa ner för att ta varsitt dopp. Det kändes lite övermäktigt att bära ner vagnen.

Solnedgångsbacken hette just denna plats. Så fint! Nu väntar middag på hotellets terass och solnedgången kommer nog visa sig från sin bästa sida även ikväll.

SparaSpara

Kommentarer

6

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Rebecka says:

  Helt fantastiskt ställe! Jag och sambon gjorde en Danmark-roadtrip nyligen och det var faktiskt tack vare dig som jag hittade Helenekilde – och vilken tur att jag gjorde det för vilken magisk plats! Vi stannade bara en natt men det var det bästa på hela resan, så megatack för tipset 🙂 hoppas att ni har en fin semester där! Kramar

  1. Johanna says:

   Åh vad roligt att höra 🙂 kram

 2. Hannah says:

  Vill så gärna åka dit! Funkar det bra med barn där?

  1. Johanna says:

   Absolut! Jag kände aldrig att Gillis “var i vägen”. Men hade jag haft äldre barn med spring i benen hade jag nog inte vågat lämna dem helt ensamma utanför, eftersom att det ligger på en höjd precis ovanför havet med 90 graders stup. Så det gäller nog att ha uppsikt 🙂

 3. Josefine says:

  Vilket superfint tips, ser helt magiskt ut! Kan tänka mig att det är fint att vara där på hösten som du säger!

 4. Helena says:

  Visst är den själländska nordkusten underbar! Har bott på Helenekilde en gång för kanske sju år sedan och det var så fint. Som i Badhotellet. Tråkigt nog är det jättehårda regler som begränsar utlänningars möjlighet att köpa sommarhus i Danmark. Har man inte bott i Danmark i mer än fem år eller har speciell anknytning till landet så får man inte köpa sommarhus där. Så tråkigt!


The wildest man in town