5

10


2015

KategoriDen här veckan har en av er chans att vinna ett presentkort värde 5000kr hos Absolut ArtEtt spännande initiativ som har målsättningen att göra det roligare och enklare att hitta fina tavlor till sitt eget hem med hjälp av en ny webbshop som kontinuerligt fylls på med nya spännande verk av olika konstnärer. Alla tavlor säljs i limiterad och numrerad upplaga och är dessutom inramade och klara att hänga upp direkt på väggen. Med i paketet följer också ett certifikat och en kort presentation av verket. Nedan hittar ni min favorit, konstverket Bosphorus (Blue) av konstnären Santiago Mostyn. För att delta ska du svara på följande fråga i kommentarsfältet nedan. Du har en vecka på dig innan tävlingen stänger. Lycka till!
.
1. Vilket är ditt favoritmotiv från Absolut Arts kollektion, motivera kort varför och vart du skulle vilja hänga det.
Tävlingen är avslutad. Grattis till Emma som kommenterade den 19/10 kl 14:00. Vi hör av oss via mail inom ett par dagar så ser vi till att vinsten kommer till dig inom kort.
mostyn-susainthefog_1
Tävlingen pågår t o m. den 2015-10-12 kl 23.00 En vinnare utses av Absolut Art, desss beslut kan ej överklagas. Ev vinstskatt betalas av vinnaren. Ett presentkort värde 5000 kr lgger i potten. 

Kommentarer

140

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Alex says:

  Det är ju Bosphorus! Den är magisk. Är lite oroad att det är så få ex av denna kvar. Älskar vatten. Den skulle hänga i köket, så att man såg den från köksbordet och kunde drömma sig bort till kallbad eller surf över en frukost.

  1. Majsan says:

   The Drifting Starfish 1 skulle jag välja, för de fina och uppiggande färgerna. Den skulle hamna i “trappen” mellan över och undervåning hos oss, så att man alltid ser den när man går ner….Så fin:)

 2. Lena says:

  Jag skulle vilja sätta “Flowers in Skåne” vid sängens fotände så jag kunde ligga i värmande vintersol i sängen och vicka på tårna medan jag tittar blommorna. En liten, liten känsla av sommar!

 3. Anna says:

  Har en helt tom tråkvägg i sovrummet, den hade Bird gärna fått pryda, så fin!

 4. Veronica says:

  “I am silver and exact” fångade mig totalt. Den speglar att på natten är kontrasten skarp mellan himmel och landskap. När solen sedan skiner så flyter färgerna samman.

  Jag skulle ha den bredvid Krickelins “POSTER DARE TO SVIM THE OCEAN 3” som symboliserar för mig att man står på kanten till något okänt.

  De tavlorna hade fått hänga mittemot vår säng så att de är det första och sista man ser innan man går och lägger sig.

 5. Elise Nilsson says:

  Åh jag skulle absolut köpa Flowers of Skåne av Ruvan Wijesooriya och hänga i köket över matbordet!

 6. Elise Nilsson says:

  Åh jag skulle absolut köpa Flowers from Skåne av Ruvan Wijesooriya och hänga i köket över matbordet! Så härlig känsla i den.

 7. Lotta says:

  Vi har en dyster vägg i vårt vardagsrum, med ett svart skåp och ett mörkt hörn. Jag fastnade för “The royal opera” – cool, färgglad och glammig – precis vad dysterväggen behöver. Den skulle nog nästan få en belysning på sig också – jag det skulle den 🙂 Jag håller tummarna för glam åt vardagsrummet!

 8. Karin Axelsson says:

  Jag gillar Head av Andreas Emenius. En tavla som får mig att stanna upp och titta en stund. Den får hänga på mitt kontor som jag fyller med saker som gör att inspirationen flödar !

 9. Sophie says:

  Jag skulle vilja ha I am silver and exact av Linda Hofvander på min tavellist ovanför min säng. Den inger verkligen ett lugn som man behöver i ett sovrum. Så vacker!

 10. Funky says:

  Wow! Vilken fantastisk vinst.

  Jag skulle välja http://www.absolutart.com/se/artwork-future-head-no-3-b av ANDREAS EMENIUS.

  Det behövs en gnutta kaos och drama i mitt annars stilrena vardagsrum.

 11. Sarah says:

  Jag har samma favorit som du, Bosphorus. För att jag älskar havet, där känner jag mig lugn och fri och får utrymme att tänka och andas. Men fast jag bor i Göteborg ligger havet på helt andra sidan stan, och att ta sig dit blir ett dagsprojekt. Hängde Bosphorus i köket kunde jag få en liten doft av havet och en stund att andas varje morgon.

 12. Sofia S says:

  Jag tycker samma som du ;)! Låter ju lite trist men är så sant, har haft Bosphorus (Blue) i min bokmärkeslista i många veckor nu. Det är det magiska med vattnet. Man kan inte ta ögonen ifrån det. Det inger ett lugn underligt blandat med svagt obehag inför djupet hos mig. Tankarna driver så lätt över till de som söker frihet men försvinner i vågorna. En tavla med en vacker bild på vatten som kan säga så mycket. Hos mig skulle den hänga fint i sovrummet, mot en gråblå vägg. Hoppas.

 13. Elin says:

  Även jag skulle välja Bosphurus (Blue) av Mostyn. Jag skulle hänga det i min hall som en påminnelse om hur bra jag faktiskt har det. Ibland har jag en tendens att fokusera på de små problemen i min priviligierade vardag (bristande internetuppkoppling, fullbokad tvättstuga etc.) och kan därför behöva reflektera över de umbäranden som tusentals människor (och inte minst barn) utsätts för på grund av väpnade konflikter i deras hemländer. Havet i detta verk ser jag som en symbol för den pågående katastrofen i Medelhavet. Det är verkligen en klyscha, men jag behöver känna mer tacksamhet över min tillvaro.

 14. Isabella says:

  Blue water dots av Ruvan Wijesooriya. Den är vacker i all sin enkelhet, med ett abstrakt fokus och en naken estetik som tilltalar mig. Tavlan skulle få en självklar huvudplats som del av min begynnande tavelvägg i vardagsrummet.

 15. Cecilia Eklind says:

  Jag tycker Germany av Franz Josef är otroligt fin. Jag har alltid tyckt att det industriella och hårda är väldigt vackert, som byggkranar eller fackverksmaster. Speciellt som på fotografiet, när det står i kontrast mot naturens mjuka former som molnen och himlens gradient.

 16. Cecilia Eklind says:

  Jag tycker Germany av Franz Josef är otroligt fin. Jag har alltid tyckt att det industriella och hårda är väldigt vackert, som byggkranar eller fackverksmaster. Speciellt som på fotografiet, när det står i kontrast mot naturens mjuka former som molnen och himlens gradient. Tavlans självklara plats är i hallen där den skulle möta familj och vänner.

 17. Karin Erika says:

  Min favorit är Meridianer. Jag skulle hänga den över skänken min man ärvt av sin morfar. Skulle skapa lugn i ett kaotisk leksaksstökigt hem och vara utom räckhåll för små klåfingriga fingrar 🙂

 18. Sarah says:

  “Oakwood – USA” eller “Borsphorous”. Jag kan inte bestämma mig, men vattenmotiv är det som gäller. Båda är fantastiskt vackra. Älskar den drömska känslan, mystiken och frihetskänslan som båda förmedlar. Jag skulle hänga den i sovrummet. Mitt emot sängen så att det blir det sista jag ser innan jag somnar och det första jag ser när jag vaknar.

 19. Lina says:

  Åh! När en ligger o febersurfar o längtar lite extra mycket tillbaks till sjukdagarna som barn – när man blev ompysslad o fick äta glass mitt på dagen. OCH så ser en Blue (favoritfärg!) Curtain fr Nyhamnsläge – byn där barndomshemmet ligger. Då vill en iaf chansa på att vinna hem tavlan så att den, ståendes på byrån i sovrummet, kan sprida trygghet och lugn.

  Kram!

 20. Frida says:

  “Still Resolution” av Catrin Andersson, den skulle få pryda vår vardagsrumsvägg i vår drömlägenhet i Göteborg som vi flyttar till efter årsskiftet.

  Tavlan har ett djup över sig som jag fallit för och den skulle få symbolisera en längtan till västkusten som blev sann, en början på något nytt.

  Ett nytt kapitel.

 21. Emelie says:

  Min favorit är Bird #50 av Erik Berglin. Det är en oerhört vacker tavla som fångar den fria fågeln sittandes i den ruffiga utemiljön. Jag tycker den symboliserar att vi inte kan blunda för hur världen ser ut. Trots vår fria vilja så möter vi ändock alltid de som har det tuffare och det gäller att vi öppnar våra ögon för det och hjälper till. Jag vill ha den i min hall eller i mitt matrum, så att jag varje dag kan påminnas om livet, friheten och att hjälpa de som har det mindre bra.

  http://www.absolutart.com/se/artwork-bird-50-b

 22. Malin says:

  Jag tänkte inte vara med här i tävlingen men tittade ändå nyfiket in på Absolut Art för att se vad de har och “bam!”, där är det ju, konstverket jag verkligen vill ha. Kärlek vid första ögonkastet! Förstår inte egentligen varför, jag är inte särskilt förtjust i svartvitt, och inte förstår jag tavlan heller, men den känns som något jag bara vill hänga upp på hedersplats i vardagsrummet och njuta av, suga in och känna efter, vad händer där, hur har lövet hamnat på sin plats och vad tänkte konstnären? Catrin Anderssons Still Resolution (Thorne River) XIV.

 23. Åsa wahlund says:

  Oj, jag fastnade, i likhet med johanna, för Santiago Mostyn. Jag har en fascination och rädsla för mörka vatten. Bilden utmanar mig med det mörka vattnet. Jag skulle placera den så att jag skulle passera den varje dag så att den kunde påminna mig om att anta utmaningar och övervinna min rädsla. Tavlan skulle bli min motivation!

 24. Ellen says:

  Mitt favoritmotiv på Absolut Art är “Purple Dress” av RUVAN WIJESOORIYA.

  Jag älskar kontrasterna mellan den råa asfalten och det vackra sköra tyget som skiftar i färg. Samt kontrasten mellan det strikta och det lekfulla, i detta fallet asfalten och tyget som leker i vinden.
  Jag skulle hänga den på väggen mitt emot min soffa så jag alltid kan beskåda verket.

 25. Åsa wahlund says:

  Rättelse på min kommentar ovan:

  Menade konstverket Bosphorus (blue) av Santiago Mostyn. Otroligt vacker tavla.

 26. Sarah says:

  Jag skulle välja “New and Old Possibilities – Boat” av Erik Berglin och sätta den i vardagsrummet. Det är ett fotografi som väcker många tankar. En tavla som kan väcka inspirationen till liv när man är ensam och sätta fart på en konversation när man har sällskap.

 27. Anna says:

  Min favorit är Myrorna Ropsten – Sweden av Kristian Bengtsson för att nyanserna lirar så skönt samtidigt som motivet är rätt fult och skavigt. Tavlan skulle hänga i mitt vardagsrum målat med duvblå äggoljetempera för att bryta av mot det sobra.

 28. Sini says:

  Absolut konstverket Bosphorus (Blue) av konstnären Santiago Mostyn. Jag har fått mitt namn från havet, vuxit upp i skärgården och ser denna tavla hänga i mitt kök där alla samlas och alla bästa idéerna skapas. Ser mig drömma bort mig tillsammans med alla vänner som hänger i köket. Tavlan som inspirerar oss med oändliga möjligheter!

 29. Johanna Wiberg says:

  Bosphorus (Blue). Vaggande och lugnt. Dramatiskt djup med oklarheter.
  Stilla och blankt.
  Ett element som alltid kommer fascinera och locka till att drömma till vågorna eller ta första sommardoppet.
  Skulle få hänga vid köksbordet där nya idéer och tankar uppstår.

 30. Anna S says:

  Girl and Window, som att få en ryslig men skönt frisk kall fläkt i ansiktet bara av en blick på motivet. Den skulle få hänga i blickfältet från min säng.

 31. Johanna says:

  Hoyerswerdas råa mystik har länge hemsökt mig och jag har liksom svårt att sluta tänka på detta vackra fotografi. På henne. Jag vet inte vad hon heter, men hon har ett sken av både makt och lugn, nästan Patti Smith attityd. Patti hänger redan min hall, men kan jag omringa mig av porträtt på starka kvinnor så vill jag inget hellre. Den skulle bli en otroligt fin kickoff till min planerade tavelvägg över vardagsrumssoffan.

 32. Mikaela says:

  Min favorit är Labrador av Daniel Jensen, en tavla med karraktär. Jag har gillat den från första stunden jag såg den, den väcker en nyfikenhet hos mig och får mig att vilja låta blicken vandra långsamt för att se och lägga märke till alla små detaljer. Den skulle få en plats på vår byrå i sovrummet till att börja med för att sedan få flytta med oss till vårt nya hem och pryda en vägg i vardagsrummet.

 33. Anna says:

  Jag skulle vilja hänga upp Fight med Jenny Källman ovanför min fåtölj. Den ingiver ett lugn med det fina ljuset in från fönstret.

 34. Malin says:

  Jag hade valt Blue Water Dots av Ruvan Wijesooriya. Den är helt enkelt magisk-och den hade passat perfekt på min mörkgrå påbörjade tavelvägg som motvikt till två mer klassiska akvareller.

 35. Anna Kubel says:

  Jag är sådär hopplöst förälskad i “Susa in the fog” och skulle så gärna hänga den inne i våran matsal! Håller tummarna!

 36. Emma Sandström says:

  Jag blev jätte förtjust i Still Resolution (Torne River) XIV av C. Andersson eftersom att den fångar mig och förhoppningsvis även mina middagsvänner. Tänkte att den skulle hänga på ena änden av vårt maffiga matbord i vardagsrummet. Då får den förtjänat fokus 🙂

  Kram Emma

 37. Victoria says:

  Wow vilken sida! Hittade hur många favoriter som helst! Fastnade mest för “I Vargtimma”. Lite som en modern och färggrann John Bauer ju. Och jag älskar John Bauer. Den hade fått hänga i vardagsrummet, över tvn.

 38. Matilda says:

  Jag har precis som du Johanna Bosphorus (Blue) av Santiago Mostyn som favorit! Jag älskar havet och skulle haft den på väggen framför sängen, så att jag varje dag kan drömma mig bort till vågskvalpet, lukten av hav och frihetskänslan som det ger mig.

  Kram till dig Johanna.

 39. Siri says:

  Mitt favoritkonstverk är Blue Water Dots. Det påminner mig lite om en stjärnhimmel eller en fönsterruta som det smattrar ett regn mot vilket är två av mina bästa utsikter/känslor. De är båda så svindlande på något sätt. Jag hade hängt konstverket i mitt fönsterlösa och helt kala sovrum så att det känns som att världen på utsidan tittar in lite där också.

 40. Lina says:

  Åh vad roligt! För några dagar sedan spanade jag in Blue water dots av Ruvan Wijesooriya. Letar nämligen en tavla till vår hall och tycker jag aldrig hittar något bra. Men denna, i vår superblommiga hall skulle den ge en helt ny känsla till rummet. Just nu känns det nämligen lite för “farmor” ,men fick jag in denna skulle jag få lite mer “drömskt”, så som jag tänkt från början när jag tapetserade.

 41. Lina says:

  1. Även jag har Bosphorus Blue som favorit. Den skulle passa fint ovanför en “blombänk” med kaktusar som vi har i vardagsrummet. Passar bra ihop med det gröna och påminner om att havet som ligger en kort promenad bort.

 42. Veronica says:

  I helgen sa jag till min man att jag skulle vilja hitta en tavla eller fotografi med havet eller vatten som motiv och hänga ovanför vårt nya piano i mörk trä. Så gick jag in här och föll pladask för denna vackra tavla “Bosphorus (Blue)”. Den väcker något hos mig, så stillsamt och vackert men ändå farligt…

 43. sara says:

  ‘Longing for you’ av Lukas Götham, skulle få hänga i barnrummet som i Maj kommer gästas av ett litet knyte.

  Gulliga posters med illustrerade djur är inget som funkar hemma hos oss hur sött det än kan vara i ett annat hem.
  Världens mest solklara budskap passar bättre hos oss, Longing for you.

 44. Kerstin says:

  Håller med dej, Bosphorus är vackrast! Vatten som hav och Storsjön är både vackert,lugnande och skrämmande på samma gång. Men ack så rogivande denna bild skulle vara att vila ögonen på i mitt sovrum!

 45. Jerker says:

  Flowers in Skåne helt klart! 🙂

 46. Annica says:

  Purple Dress. Skulle vilja ha den i köket för att få lite mer färg i köket än vitt och silver. Något som får en att drömma iväg.

 47. Katja says:

  För mig så blir det helt klart Bosphorus. Den gör mig nyfiken och lugn på samma gång. Det är nästan så man hör ett litet skvalpande ljud.. Färgerna är fantastiska. Den skulle få plats på någon av de alldeles kala väggarna i vårt nya sovrum. Fingers crossed och tack för bra blogg, Katja

 48. Ellendellen says:

  Åhh vilken härlig tävling. Har vart på väg att beställa så många gånger..
  Min absoluta favorit är Hoyerswerda av Santiago Mostyn. Jag bara älskar alla frågor som dyker upp i mig när jag ser den. Vem är hen, vad tänker hen på, när är bilden tagen, hur hamnade hen på golvet och flera andra frågor.
  Vi flyttar om en månad och denna skulle få en central plats bland andra favoriter i tavelväggen som kommer växa fram i vardagsrummet.

 49. My Thulin says:

  Min favorit är nog , http://www.absolutart.com/se/artwork-flowers-in-skane-b
  Skulle göra sig fint i vår hal! Behöver ju tänka på den skånska sommaren, speciellt nu när vintern är på väg 😀

 50. Lina Granath says:

  Surface Sensor 2 av Catrin Andersson, den är ju så himla vacker och den skulle få pryda min hallvägg, det är ju så fantastiskt när man har folk över och dem fastnar vid en tavla och det uppstår stora diskussioner om den. då vet man att han hittat rätt konst. Tror detta skulle vara ett sådant examplar!

 51. Veronica Carlsson says:

  Jag skulle hänga “Bog Goblin” i mitt nya vardagsrum. Har flyttat hem till Bergslagen och mina rötter, just för att jag saknar mitt kulturarv. Och denna symboliserar mitt ursprung.

 52. Camilla says:

  Underbar tävling. Favoriten jag tyckte skiljde sig från resten, skulle passa bäst här och tilltalade mig är http://www.absolutart.com/se/artwork-flowers-in-skane-b passande nog för att jag är därifrån. Bjuder på ett rim:

  Tavla som förgyller varje hem,
  fyller kropp, själ och varje lem,
  passar mig som fattig student,
  annars hade detta aldrig hänt

 53. Camilla Hansson says:

  Oj vad svårt. Det finns många väldigt fina och vackra tavlor. Jag har två jag väljer mellan http://www.absolutart.com/se/artwork-mgn-untitled-2-b och http://www.absolutart.com/se/artwork-bird-50-b

  Vi har många tomma ytor som verkligen behöver piggas upp. Jag hade nog haft dem ovanför tvn för att dra blicken mot tavlorna, eller i sovrummet.

 54. Josephine says:

  Jag hade valt New and Old Possibilities – Boat av Erik Berglin då jag gillar konst som väcker tankar och funderingar. Den skulle få hänga ovanför vårt matbord, eftersom det är en spännande tavla som definitivt öppnar upp för kul diskussioner runt bordet.

 55. Nina says:

  Jag skulle valt “Subdual Times” av Alex Wessely eftersom den både fick mig att skratta och att känna lite obehag samtidigt. Den verkar ha flera dimensioner och ett djup som får mig att vandra iväg i tanken.
  Den skulle passa perfekt ovanför mitt skrivbord där jag just i detta nu skriver b-uppsats och skulle behöva koppla bort huvudet från plugg och ibland kunna försvinna bort i tanken för en stund.

 56. Carin says:

  Blue water dots, föll pladask! Proportionerna och det abstrakta, oskarpa i bilden tilltalar mig mycket. Har samma typ av mönster i en soffkudde och den skulle hänga ovanför soffan.

 57. Helena says:

  Jag blev smått förälskad i “I am silver and exact”. Jag får en bra känsla av enkelheten och stillheten, den ger mig ett lugn. Och så är den snygg grafiskt med de mörka och ljusa fälten.
  Den skulle få hänga i mitt sovrum ovanför sängen, passar in i den lugna men ändå för ögat intressanta inredning jag försöker skapa (med hjälp av alla bra inredningsbloggar kanske ska tilläggas ;-))

 58. Mia says:

  Jag skulle helst vilja ha Annika von Hausswolff “Vanity fair”. Jag har en tavla av henne, och det är min stora favorit och konstskatt i hemmet! Skulle bli så glad för att kunna komplettera samlingen med denna.

 59. Helena says:

  Bosphorus (Blue) eftersom jag älskar hav och vatten och för att det vore fantastiskt att få se det varje dag då vi inte bor precis vid havet (Göteborg). Saknar något att ha ovanför ett sideboard i trä. Blått och trä är fint ihop. Försöker få till nya färger i inredningen i grått och blå nyanser och är inspirerad av åska, mörkt hav och regntunga skyar. Vet att bilden föreställer Bosporen men för mig skulle det symbolisera havet.

 60. maria says:

  jag hade hängt ‘New and Old Possibilities – Boat’ av Erik Berglin ovanför vår skrangliga ursäkt till soffa. 27 kvm med madrass på golvet, klappstolar, hemsnickrad badrumsförvaring och diverse gatufyndade ikeaskapelser behöver något riktigt, något äkta. Jag vill veta vad som händer i den där tavlan!

 61. Hanna says:

  Jag skulle köpa C and L’s home av
  JOHANNA EKSTRÖM. Jag har precis målat blått i sovrummet och den skulle passa perfekt att ha ovanför sängen, den påminner mig om de härligt ljumma sommarkvällar i en trädgård som jag drömmer om.

 62. Boo. B says:

  Skulle välja tavla ” I Vargtimma ” eller tavla ” Bog Globin ” – båda mysiga med lite trolskt motiv och sköna färger – hängandes i mitt finrum så att alla kan se det – sittandes i soffan ! Så sköna motiv att blickarna dras dit automatiskt – njutbar och lugn!

 63. Gunilla . B says:

  Tavlan “Bog Goblins” och “I Vargtimmen” eller “Blue Water Dots” – är alla favoriter , svårt att säga en – men kanske då “I Vargtimmen”. Skön blandning av färger och mystik – skulle få hänga i mitt vardagsrum där alla kunde få njuta av den ! Verkligen läckra motiv – på dom alla !!

 64. Marcus says:

  Labrador

  Vi bygger hus och hela huset behöver inredas.
  Som en vakthund i hallen skulle tavlan få sitta,
  trevligt när man kommer hem att på den få titta.
  Den hallen en känsla av perfektion,
  och ger mig både glädje och inspiration.

 65. Louise says:

  Fight av Jenny Källman passar perfekt i vår nya arbetshörna. Teatralisk och inspirerande: perfekt boost när fantasin tryter eller som ett ett välbehövligt break att drömma sig in i.

 66. Annika says:

  Flowers in Skåne är min favorit. Underbart vackert och skulle passa perfekt över soffan i vardagsrummet!

 67. Maricka Berggren says:

  Jag föll pladask för tavlan Purple Dress. Dels för dess omedelbara skönhet och dels för att den på ett sätt symboliserar en dröm. Min kille kom på att han drömde om ett jobb i modevärlden, sa upp sig från sitt jobb och kom in på Tillskärarakademin och Beckmans. Det gjorde att vi inte hade råd att flytta till något större även fast vi är tre i familjen så sedan två år bor vi tre pers på 35 kvadrat. Tufft ibland, mysigt för det mesta. Tavlan symboliserar ju allt det vi drömmer om och jag skulle hänga den rakt över köksbordet – en vägg som är kritvit just nu.

 68. Jennifer says:

  Jag föll handlöst för “Flowers in Skåne”! Så drömsk och vacker att inte ens min man kan säga nej till denna. Jag skulle hänga den i vårt kombinerade kök-matrum för att alltid bli påmind om sommaren som var, men att den vackraste tiden alltid, ALLTID, är nu. Måste bli bättre på att leva i nuet. Livet är magiskt.

 69. Hanna Boulter says:

  Som det så ofta är med konst, antingen gillar man eller så gillar man inte. Det konstverket som fångar mig är Emanuel R:s Los Feliz Equation. Uttrycket är estetiskt, svalt och tilldragande. Jag Älskar det! Det skulle få pryda den centrala väggen över vår soffa. Har letat efter rätta tavlan länge och när jag såg Emanuels verk så visste jag att jag hittat det!

 70. Markus says:

  Bosphorus (Blue)! Den är precis vad vi behöver i vårt hem, i vårar liv. Vi längtar, drömmer, tvekar och hoppas att vi snart vågar ta steget och på allvar tar vårt pick och pack och flytta långt i från våra familjer till havet och västkusten. Kanske i sommar.

  Vi drömmer, på natten – på dagen och vill så gärna vakna med det salta havet strax utanför. Höra måsarna skräna. Ta färjan ut över havet, det mäktiga. Fascineras över alla spännande havsarter som inte finns där vi bor. Vi vill så gärna ge vår lilla son allt detta (och mycket mer!), men så länge vi står med ena foten kvar skulle denna tavla ständigt påminna oss om var våra hjärtan egentligen bor. Jag skulle hänga den i vårt vardagsrum, där det egentligen enligt många borde finnas en ännu inte existerande TV-apparat. Vi låter hellre våra ögon vila på havet.

 71. Emma says:

  Jag skulle välja “I am silver and exact” som en påminnelse om det exakta, perfekta karriärsStockholmsliv jag precis vågat lämna till förmån för ett kreatörs- (och urfattigt) liv i östra London. Tavlan, som skulle få hänga ovanför min säng, är som en fin påminnelse och brygga mellan de två världarna.

 72. Malin Svensk Björck says:

  Bleeding lihgt av Ruvan Wijesooriya är min favorit.
  Älskar färgerna och mörkret med det skarpa ljuset som kontrast.
  Den skulle jag hänga i sovrummet ovanför sängen.
  För den ger ett lugnt intryck och skapar stämning i sovrummet och det tycker jag är viktigt.
  Vårt sovrum går i dova färger för att vara vilsamt så denna matchar rummets atmosfär perfekt!
  Ha en fin vecka!
  Mvh
  Malin Svensk Björck

 73. Paola says:

  The Spinning Rooms III av Emma Hartman. Jag älskar gult; därför fångade denna tavla mitt intresse. jag har gult som accentfärg i vardagsrummet och väggarna är väldigt kala, så den skulle förgylla platsen ovanför ett vackert antikt bord i ek. Jag gillar motivet för att det är enkelt, avskalat och låter betraktaren bestämma vad det föreställer. Är det en svävande stol? En del av en vägg? vad är det för rum? Vilken form har rummet? Jag älskar motiv som inte är tydliga utan ger tolkningsmån.

 74. Emma says:

  I am silver and exact är den mest magiska tavla jag någonsin sett!
  Jag längtar efter att få ha den i mitt kök där jag kan drömma mig bort med en kopp varm kaffe i min hand. Så fridfullt, jag fantiserar om hur det luktar där, hur luften känns, hur skulle denna plats se ut i morgonljuset. Hur jag går där på bilden och “bara är”.
  Så långt ifrån vardaglig stress.

 75. Julianna Fredriksson says:

  Hej!
  Är gärna med.
  http://www.absolutart.com/se/artwork-mgn-untitled-2-b Denna tavla tycker jag var läcker, den skulle få en speciell plats i sovrummet ovanför sängen. Varje morgon vaknar man med ett leende när man ser denna underbara konst.

  Mvh Julianna Fredriksson
  julianna@bredband2.com

 76. Ronny Stenberg says:

  A Second Sign of The Imprint of Grief

  Det är ett tilltalande virrvarr som skulle matcha fint med vår vardagsrumstapet

  Med vänlig hälsning RoSt

 77. Cecilia says:

  Hej,
  Vi älskar konst och även att stödja konstnärer och hantverkare så vi har en hel del hantverk, cd skivor från lokala artister och tavlor. Men, i vårt sovrum som vi precis målat om, har vi inte en enda tavla. Den fantastiska tavlan http://www.absolutart.com/se/artwork-bleeding-light-b, hade passat in där helt perfekt med våra nya färger. Hoppas Hoppas <3

 78. Gunilla Egelstad says:

  Älskar Bleeding light av Ruvan Wijesoooriya
  Detta vackra blåa sken skulle gärna på min vägg få ständigt lysa – jag skulle bara gå omkring i mitt hem och mysa!

 79. Kajsa says:

  Hej!

  Svårt att välja motiv men Bleeding light är en favorit. Påminner mig om dyk jag gjort när jag sakta stiger uppmot ytan och solen glittrar genom vattnet nånstans där ovanifrån. En svävande frihetskänsla!

  Tavlan skulle få hänga i vardagsrummet, mitt favoritrum.

 80. Emilia says:

  Linda Hofvanders “I am silver and exact” hade så himla gärna fått vara tongivande i studentrummet jag hoppas på att få flytta in i till vårterminen!

 81. Mitt favoritmotiv är “Destined for Equality”

  Den känns lite otäck med det vakande ögat överst.

  Kommer nog placera denna nära TVn så man ser den ofta och vänjer sig vid den :-)!!!

 82. Viktor eriksson says:

  Hej ! Vilken fantastisk tävling. Går ofta in och beundras av olika verk här . Min favorit är Bird#50 av Erik Berglin..Det är en mycket fin tavla med fina färger och skulle göra sig väldigt fin i vår hall . Min morfar var fågelskådare och det är nog också en stor del till varför jag dras till denna

 83. http://www.absolutart.com/se/artwork-till-eva-b

  Den här blev min favorit varför vet jag inte men mina ögon gillade den ordentligt! Jag skulle hänga den i mitt vardagsrum, då mitt hem för det mesta endast består av vitt och grått, vilket är lite tråkigt!

 84. Lotta says:

  Jag fastnade för Johanna Ekströms foton, efter lite velande valde jag C and L’s home. Jag tycker om vackra bilder, men att det finns oro, skevhet och mörker i hennes bilder också gör dem så mycket intressantare och ger mig inspiration till mitt eget fotograferande. Bilden skulle passa bra in i min påbörjade tavelvägg i vardagsrummet.

 85. Irene says:

  Flowers in Skåne skulle passa riktigt bra i mitt kök!
  Älskar blommor och växtlighet och med denna i köket skulle jag få njuta av vackra blommor året om. 🙂

 86. Lena says:

  Jag föll direkt för Meridianer av Timothy Crisp. Jag tycker om kartor och tavlan är som en karta över universum. Tavlan har vackra färger och ett lugn över sig. Vill somna med ögonen på den.

 87. Jennie Bengtsson says:

  http://www.absolutart.com/se/artwork-purple-dress-b

  Purple dress
  Jag har blivit helt begeistrad över klänningar och dess färger och former. Denna fantastiska lila färg hade lyst upp mitt dystra studentrum på 19 kvadrat, och jag hade hängt den mitt över sängen så att jag kan vakna med en glimt av den varje dag! 😀

 88. emma rudbeck says:

  The Insistent Gospel of Success är min favorit för att jag tycker om ljuset och hoppet som symboliseras av soluppgången. Tycker oxå om att det finns gott om detaljer att titta på och att man kan upptäcka nya saker på tavlan hela tiden.
  Jag skulle hänga den ovanför soffan i vardagsrummet.

 89. Tove says:

  Föll för “I am silver and exact” det känns lite dystert men otroligt lockande. Lite som höstmörkret utanför fönstret. Den hade fått komma in i mitt lilla studentboende där den får hänga på en av de få väggytorna jag har och ta upp mycket plats i både rum och hjärta.

 90. Åsa Andersson says:

  Bosphorus (Blue) skulle jag hänga i mitt vardagsrum bara för att jag älskar den tavlan

 91. Teresa CK says:

  Min favorit är Palm Frond Cape Town av Santiago Mostyn. För mig är den en vacker påminnelse om att även en stökig bakgård kan vara något mystiskt och tilltalande. I vardagen med oreda och tvätt blir man varse om att det romantiska ligger i känslan hemma och inte i en pedantisk ordning. Givetvis skulle tavlan hänga över min tvättkorg i rotting och läder – så att jag kan njuta även då korgen blir överfull.

 92. Alexia says:

  Helt klart “No name” av Moley Talhaoui. Föll direkt för den! Kan inte säga varför direkt, men den talade till mig. Känns både modern och lite “tribal” och det monokroma passar överallt!
  Vill hänga i mitt vardagsrum när jag får eget igen, en perfekt inflyttningsgåva till mig själv. Att markera en nystart med ett fantastiskt konstverk och dagligen inspireras av den!

  Måste säga att jag även gillar Untitled (47964 circles) av Eva Beierheimer, riktigt cool!

 93. Maria K says:

  Åh, Bird #50 av Erik Berglin! Stad och natur, vemod och hopp, liv och död. Allt i en bild. Jag skulle placera den i vårt vardagsrum, precis bredvid soffan ovanför min växtdjungel.

 94. Sofia C says:

  Blue Walter dots är helt enkel magisk. Den är drömmig på ett sätt som får mig att finna nya ting i det som fångats varje gång jag tittar på den.
  Jag skulle aldrig tröttna på att ha den i mitt vardagsrum.

 95. Ida says:

  Spring Pieces 04 av ISHI X ALEX WESSELY skulle jag hänga ovanför min säng, för att skapa dramatik, blickfång och en ombonad känsla i sovrummet.

 96. Anna G says:

  Min favorit är “Fight” av Jenny Källman. Otroligt starkt motiv som bygger upp historier i mitt huvud och får mig att fundera över personernas liv och öden. Vad gör de där? Är de enade eller fiender? Var kommer de ifrån och vart är de på väg? Spännande och inspirerande!

  1. Anna G says:

   .. och jag skulle hänga den i vardagsrummet, med svart ram på en tom kritvit vägg 🙂

 97. Micael Karlsson says:

  Andreas Emenius – Head, då det är en ganska bra bild av insidan av mitt eget huvud vissa dagar…

 98. Bjartur Lydiuson Boulter says:

  Susa in the fog. För att den påminner om min frus vackra, slanka nacke. Skulle hänga den över hennes sida av sängen i vårt gråblåa sovrum.

 99. sara wallenius says:

  #Bird är enkel men fantastiskt vacker!
  Lite drömmen om att vara fri, friheten att flyga….lite “spread your wings and fly”..
  Den hade fått den ärade platsen i köket!

 100. Anna Elisa Nilson says:

  Jag skulle vilja försunka i Blue water dots av Ruvan Wijesooriya när jag ligger och ammar i sängen på kvällarna! Som att blicka utåt och inåt på samma gång.

 101. Alex says:

  Jisses vilken tävling!!!
  Skulle så gärna fylla mina väggar med konst.
  Nu är det bara tråkiga posters i massupplagor på väggarna:(

  Min favorit förutom den du oxå gillar mest;)
  är;
  I am silver and exact av Linda Hofvander
  Den är underbar!
  Mörk och ljus, kall och varm, död och liv- kontraster!
  Den skulle hänga vid vår matplats och den ser man från köket, vardagsrummet och hallen- direkt när man kommer in i vårt lilla hus!

  Å vad fint det skulle bli!
  //Alex

 102. Emma says:

  Låter ju fantasilöst men min favorit är den du visar i ditt inlägg. Hav, kan det bli mer rofyllt för själen? Hav är för mig ro oavsett om det stormar eller ligger spegelblankt.

  I snart tio år har vårt sovrum varit något av en cirkulationsplats för barn på nätterna, men om två veckor fyller vår yngsta dotter 5år så nu skall vi väl snart få tillbaka vårt rum som ett ställe för lugn och ro. Jag har vaxat golv och tapetserat, men väggarna ekar tomma – och vad skulle passa bättre än ett hav i sovrummet?

 103. Anette Axelsson says:

  Välja en?…Scrolla scrolla scrolla…Kan jag välja flera?…Nähä…scrolla scrolla scrolla…Om jag inte kan välja då kan jag inte vinna heller va? Nä just ja…scrolla scrolla scrolla…OKEJDÅ…jag väljer väl då!!!

  And The Sadness Lasts Forever

 104. Majsan says:

  Hej!
  Skickade in en kommentar i går, men den verkar inte kommit in?! Tas inte alla med?

  Majsan

  1. johanna says:

   Hej! Jo alla tas med. Om det är någon som av någon anledning stannar på vägen får jag upp dem för att godkänna. Jag ser din kommentar som gjordes den 9/10 kl 12.14, dock som svar på en annan kommentar men det spelar ingen roll.

 105. Majsan says:

  Ok då gör jag ett nytt försök:)

  The Drifting Starfish 1 är mitt favoritmotiv! Jag skulle hänga upp det i trappan mellan våningarna, där skulle den piffa upp och alla skulle se den varje gång de gick ner….

 106. Isabella says:

  Bosphorus (Blue), får mig att längta hem! Är från en kuststad och hade älskat att ha den på mina kala väggar i vardagsrummet.

 107. sandra says:

  Min favorit är Fight av Jenny Källman. Vacker, suggestiv och lite skrämmande – oemotståndligt!
  Den skulle få hänga i hallen och agera väktare – de där tuffa tjejerna skulle ingen våga sig förbi.

 108. Alexandra Stroh says:

  Tavlan ‘And The Sadness Lasts Forever II’ av Christian Salder fångade mig. Jag älskar tavlor där mycket händer och där jag inte kan sluta att leta och titta efter alla detaljer. Denna tavlan är verkligen ett perfekt exempel och det hade varit svårt att någonsin tröttna på den, eftersom att jag alltid hade kunnat upptäcka nya saker.

  Tavlan hade fått hänga i mitt vardagsrum. Jag är nyinflyttad och har ännu inte hunnit skaffa mig så många tavlor, så den hade fått mycket plats 😉

 109. Karin Synnergren says:

  Bleeding light är ju magisk,den talar till en och den säger att “Det finna alltid ett ljus i allt mörker”.Den skulle få sin plats i sovrummet,där man som oftast känner allt mörker och bli påmind om ljuset !

 110. Jennifer says:

  Åh, jag skulle vilja ha Bird#50 av Erik Berglin. Älskar fåglar och har dem i många olika skepnader hos mig. Denna street art fågel skulle platsa perfekt i mitt kök i förorten. Så snygg!

 111. Johanna says:

  Jag har hur länge som helst velat ha ett verk av Malin Gabriella Nordin, så jag skulle utan tvekan välja hennes “Untitled 2”. Den skulle få hänga över min soffa och plocka upp de rosa nyanserna i det dova tyget. Då skulle mitt nu kala, men älskade, vardagsrum äntligen få lite mer liv. Dessutom av en av samtidens mest peppade kvinnliga konstnärer.

 112. Amanda says:

  1. Jag gillar Filippa Barkmans tavla never would never.Det är något med den som påminner om mig själv och den tilltalar mig väldigt mycket. Jag älskar hur färgerna som är lite diskreta kan ge ut så mycket vemod. Jag skulle hänga den i mitt vardagsrum. Skulle lysa upp hela rummet!

 113. Cecilia says:

  Jag gillar verkligen motivet Collage Drawing och skulle hänga det i vårt blivande barnrum. Jag tror det är viktigt att man lär sig känna naturen redan som liten, för att förstå var vi kommer ifrån och vikten att ta tillvara på miljön. Bilderna av djur och insekter är väldigt fina och verklighetstrogna, och leder direkt mina tankar till skogen. Den hade därför passat perfekt där!

 114. Hanna F says:

  “The Royal Opera” av Kristian Bengtsson skulle jag hänga som en del av ett litet konstkluster i vardagsrummet. Det är något visst med kompositionen och färgerna som jag tykcer om. Jag har till större del svartvit konst på väggen, så jag skulle ha den som en center piece!

 115. hanna says:

  Still Resolution (Torne River) XIV skulle jag gärna ha,
  jag önskar jag kunde svara på vart, men eftersom jag har ett helt nytt hus med en massa rum och jättemånga väggar där inte en enda tavla har kommit upp än, så är mitt enda svar, på en hedersplats- där ska den få hänga.

 116. Jeanette says:

  Hej! Kollat igenom hela utbudet av vackra konstverk, finns flera som verkligen är jag och mitt hem men konstverket som fick mitt hjärta att hoppa och känslan av “mig” är Digital Youth. Perfekt kan nästan inte vara tillräckligt för att beskriva hur bra denna skulle passa hemma i mitt vardagsrum, energi, känsla och passion. Underbar!

 117. Maria says:

  Fantasieggande, spöklik, stilla och vacker –
  Where a Hundred Roots are Silently Drinking

  Jag skulle hänga den i trappa ned till källaren, en skymt av en parallell dimension på vägen till tvättstugan.

 118. Gunilla Herlin says:

  Purple Dress – Ruvan Wijesooriya
  Liv och färg som ger en känsla av att vara där. Skulle hänga den i vardagsrummet där väggarna är kala.

 119. Jan G says:

  Daylight Hours VIII, av Astrid Sylwan. När det gäller konst går jag på intuition. Det var den som jag la märke till i mängden. Det var den som tilltalade mig helt enkelt!

 120. Jan G says:

  (Tillägg ovan): …jag skulle hänga den alldeles bredvid mitt datorbord så att jag har den i ögonvrån när jag surfar…

 121. Anna Östberg says:

  Jag skulle välja Never would never av Filippa Barkman. Jag fascineras av hennes sätt att teckna. Hon skildrar det levande på ett sätt där en stark precision möter drömmar och mystik. Jag skulle hänga det i vardagsrummet. Det behöver mer pastellfärger.

 122. Sebastian says:

  Min favorit är Hoyerswerda av Santiago Mostyn. Jag rådfrågade min sambo om porträttet av kvinnan, men fick ett oväntat svar. Ville jag verkligen ha en främling hängandes i mitt hem? Frågan som min sambo ställde berörde mig djupt. Vem är välkommen in i vårt hem? Skulle någon som verkligen behöver den, som är på flykt, kunna få bo i vårt hem? Just nu är det så många som vandrat så långt som behöver en säng att sova i. Jag hade hängt verket i hallen, så att tavlan skulle vara synlig så fort man kommer hem till oss. En påminnelse om att jag och min sambo måste, och ska, ta ställning i en såpass viktig fråga.

 123. viktor eriksson says:

  Min favorit är utan tvekan Bird #50 av Erik Berglin.När jag och min bror var små tog pappa alltid med oss till Omberg för fågelskådning. Det var en fin tradition vi fortfarande ofta pratar om. Nu är min bror väldigt sjuk och det skulle vara så underbart att kunna köpa den här till honom

 124. Zandra says:

  Purple dress är helt fantastisk och skulle passa perfekt i mitt vardagsrum som just nu går i lila och grått men som är lite för harmoniskt. Kan behövas en frisk fläkt i rummet.

 125. Linda Sahlen says:

  Jag fastnade direkt för Fight av Jenny Källman. Fascinerande bild, svårt att sluta titta på den!
  Den är ett perfekt blickfång för att förvandla ett svårmöblerat livlöst hörn i vardagsrummet till något vackert.

 126. Lina says:

  Helt klart “Le parapluie” av Joakim Blomquist! Jag och min man såg den på affordable art fair, fick lite gåshud och konstaterade att det är vi två om 40år… Älskar ljuset, linjerna och just det där ögonblicket! Den skulle få hänga i sovrummet som också behöver lite färg.

 127. Emma T says:

  Åh detta priset är ju helt underbart,
  har jag superturen att vinna är valet klart.
  Det blir min absoluta favorit Vanity Fair,
  den respresenterar någon som jag håller kär.
  Den får mig nämligen att tänka på min mamma,
  utan henne vore inte livet detsamma.
  Den går nämligen helt i hennes stil minsann,
  och stilen är ärvd, så jag skulle bli så lycklig om jag vann!

 128. Maria Schenberg says:

  Mitt favoritmotiv är glittrande Blue Water Dots av Ruvan Wijesooriya. Den skulle få hänga i vår matsalsdel, över tapeter med Chysantemum, och ge oss hopp om att efter regn kommer solsken.

 129. Johanna Petersson says:

  I sin enkelhet är den helt fantastik. Den får mig att återvända till en tid då jag satt bakom skolbänken, med väggarna fyllda av helt fantastiska bilder av djur, natur och världar.
  Att få köpa denna Tavla och hänga i barnens lekrum skulle vara grymt snyggt på väggen, med de svart/grå vita bilderna på något så välgjort, detaljerat och snyggt skulle alla i familjen vara riktgt glada över.
  Collage Drawing av Ragnar Persson är ett absolut måste.

 130. Annika Nilsson says:

  “Flowers in Skåne”
  Placeras i köket! För att liva upp en helt vanlig dag!

 131. Dan says:

  The drifting starfish 1 av Maria Bajt. Gillar färg och den tavlan gör mig glad. Den skulle få hänga i mitt sovrum!

 132. Kylie says:

  Min favorit är nog denna: http://www.absolutart.com/se/artwork-head-b

  Den påminner mig jätte mycket om min tvångssyndrom och hur det är att leva i mitt huvud från dag till dag. Jag skulle nog placera det i datarummet eftersom det är där jag spenderar min tid mest. Tavlan är jag i ett nötskal. 🙂

 133. Decibel S says:

  Om jag hade lyckan att vinna så skulle jag lägga vantarna på “Labrador” av Daniel Jensen.
  Jag älskar tavlan eftersom man inte riktigt vet vad man ska tro om den. Den är sorgsen, glad, läskig och fascinerande.. allt på samma gång. Jag är ju hundägare och älskar det fakto att det är en människohund i denna tavla. Men den är mystisk och härlig. Det vore helt fantastiskt att få titta på den varje dag.
  Den skulle få en hedersplats ovanför TV:n där väggen har stått ensam och vit alldeles för länge.

  Mvh / Decibel

 134. Lena E says:

  Erik Berglin Bird #50.
  När tapeten i vardagsrummet har kommit upp med sina vita, grå och silverfåglar matchar talvan perfekt, men kommer ändå att sticka ut på ett vackert sätt. Det finns mycket att se och jag kommer aldrig att tröttna på att titta på den.

 135. Isabella says:

  Konst som känns, när det ilar till i kroppen av längtan – så känner jag sällan. Men det är något med Malin Gabriella Nordins tavlor som får mig att vilja bli en besatt konstsamlare! Untitled 1 är min favorit, den vore fantastisk i mitt trötta kök, tänk att få titta på den varje dag!

 136. Kristin says:

  1. Tycker mycket om “Bird #50 “av Erik Berglin – den skulle jag sätta i mitt sovrum, så att jag har något vackert och tankeväckande att vakna till varje morgon.


The wildest man in town