21

9


2015

KategoriDen här veckan har en läsare chans att vinna Markslöjds energisnåla och snygga lampa TRAY, som förutom energisnåla dimbara LED-lampor bjuder på en hel del möjligheter att styla och förändra uttrycket med hjälp av styling. Namnet på lampan kommer sig av att man enkelt kan placera saker på den t.ex. dekorationer eller varför inte några krukor med kryddväxter? Tray monteras direkt i taket med bygel. Stommen är svartlackerad, mattsvart metall men finns även i vitt utförande. Värde 2695 kr. För att delta ska du svara på följande fråga inom en vecka. Lycka till!
 .
Motivera hur du skulle styla lampan om du vann. Det mest kreativa svaret vinner! Glöm inte att ange vilken färg du helst önskar av vitt eller svart. 
Tävlingen är avslutad. Grattis till Helena som kommenterade den 23/9 kl 16:29. Vi hör av oss via mail inom ett par dagar så ser vi till att vinsten kommer till dig inom kort.
miljo_tray_4
Tävlingen pågår t o m. den 2015-09-28 kl 10.00 En vinnare utses av Markslöjd, desss beslut kan ej överklagas. Ev vinstskatt betalas av vinnaren. Värde 2695 kr, en lampa ligger i potten. 

Kommentarer

100

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Hanna Boulter says:

  Min första tanke är att det vore en perfekt samlingsplats för alla våra stenar. Vi har en traditionen i familjen att plocka en sten från varje minnesvärd plats som vi besöker. Varje sten framkallar ett minne från Palma, Kreta, Laos, Reykjavik, Öland,Sidney, Bornholm osv… Vi sitter ofta och pratar minnen utifrån stenarna, barnen minns nästan varifrån varje sten kommer ifrån.Detta känns som en given plats för samlingen. Där kan stenarna samsas med en och annan blomma eller gren från naturen som byts ut då och då. Mest effektfullt skulle det nog bli med en lampa i svart!

 2. Maja Johansson says:

  Jag älskar den svarta och drömmer om att ha den i vår fjällstuga. Där skulle jag fylla den med våra dalahästar i olika färger och storlekar.

 3. Carin says:

  Mina två ekollonvaser med en liten kvist/blomma efter säsong, tex en tistel, anemon, en slinga murgröna. Jag skulle hänga min Bojesenapa på ena sidan. Kanske inte väldens mest originella, men jag älskar blommor. Den vita tror jag skulle passa bäst till det.

  1. Karin Stjärnkvist says:

   Den vita lampan hade nog passat bäst hos mig. På den kan jag tänka mig att dekorera utifrån årstiden, med vårens kvistar, kryddväxter, kastanjer/kottar, frukt och bär, svampar, murgröne-kvistar och med lite små stilleben. Vilken annorlunda dekoration det kan bli!

 4. Sanna Borås says:

  Åååh den hade fått hänga ovanför mitt avlånga köksbord, jag hade dekorerat nu inför julen, med granris, röda band, en sittande tomte med ben som hänger ner från kanten, vitmossa och såklart 4 STORA blockljus som skulle tändas inför varje advent och få lysa varje morgon under frukosten för att få en mysig morgonbelysning som strålar upp mot taket.
  Den svarta hade passat som handen i handsken 🙂

 5. Anna G says:

  Om jag fick en Tray (en vit önskar jag mig) då skulle jag hänga den i min dotters lilla rum. På den skulle jag ställa nån häftig och lagom läskig dinosaurie. Nått snyggt duplobygge som hon ville spara. Kanske en liten blomma, ett gulligt gosedjur eller en snabb bil. Eller ett klosstorn! Och någon annan dag kanske där kunde vara en tågbana eller en bondgård. Det enda man kan vara säker på är att den hade varit i ständig förändring, efter hennes lust och inspiration. Det hade varit härligt!

 6. Pernilla Jansson says:

  Så väldigt mycket mer än en vit metallbit, fantastisk!

  Min hade fått hänga i vårt hallfönster för att täcka av insynen lite. På den hade jag placerat tjusiga små förvaringsburkar för sådant man ofta letar efter just när man ska iväg, bilnycken, napparna och läppglanset. (Ps. önskar just en vit) //Pernilla

 7. Maria says:

  Den svarta skulle jag placera över vårat köksbord och fylla med gröna växter såsom murgröna och klätterfikus tillsammans med levande snittblommor i små vaser efter årstid såsom dahlior nu i höst blandat med kastanjer, torkade höstlöv och torkade grenar. Som att ta med sig hösten in på en svävande liten bricka!

 8. Karin says:

  Fantastisk lampa, den skulle passa perfekt hemma hos mig. Om jag vinner så vill jag helst ha den i vitt. 🙂

  Jag skulle styla lampan med det bästa jag vet, böcker! Jag har så många fantastiska fina små loppisfynd från sommaren som gärna skulle få pryda lampryggen. Gamla, bruna, nötta och trötta böcker som doftar sådär gott som bara gamla böcker kan göra. Håller tummarna att den här fantastiska lampan får flytta in hos mig snart.

  Tack för en bra blogg!

 9. Caroline says:

  Eftersom de börjar eller är höst nu så skulle jag nog ta in hösten. Kanske lite röda löv, ett äpple och några kvistar med rönnbär. Tror jag kan bli snyggt. Speciellt till vårt gröna kök.
  Vit vill jag ha, eller svart eller.. Nej vit blir nog finast!

 10. Lina says:

  Åh den vita skulle få hänga över mitt nya kököksbord. Jag skulle fylla den med alla sorters färska örter. Perfekt att knipsa av under middagen, både gott för magen och vackert för ögat. Bästa sortens inredning!

 11. Johanna says:

  Jag skulle klä ovansidan av lampan med mossa (om det var brandsäkert, annars skulle jag göra det brandsäkert) och bygga upp en skogsvärld med skogsdjur!!! Då skulle jag leta upp jättefina djur på loppis (roligt projekt) typ rådjur, harar och fåglar och ställa i mossan och göra som en skog där djuren bor och så skulle skogen ha olika teman så det blev tomteskog på julen och sommaräng på sommaren (då tillkommer fjärilar). Man skulle kunna använda oasis och ha snittblommor i mossan! Och taklökar, mini-enar och andra miniväxter kanske. Inte så trendigt (än…) men roligt tycker jag och till varje jul och födelsedag kan jag önska mig ett djur eller en tomte till skogsvärlden på så att jag kan byta ut och flytta om ibland. Jättekul skulle jag tycka. Skogsvärldar av detta slag kan med fördel byggas upp på både svarta och vita ytor, i detta fall tycker jag att vitt skulle passa bäst!

 12. Elin says:

  Jag skulle hänga den ovanför min sons pysselbord. På så sätt tänker jag mig att lampan kan fungera som ett slags miniutställning där de senaste verken kan ställas ut. Tänker mig att lampan kommer att bli en levande installation som ändrar uttryck varje dag.

  En vit skulle passa bäst i hans rum.

 13. ngmarie Gärdstöm says:

  Lite blockljus och murgröna-kvistar skulle det bli på en vit hemma hos mig…..

 14. Sandra Rydh says:

  Min bror och hans fru har en Tray och jag har alltid tyckt att den är så himla fin! Om jag fick min egen svarta skulle jag hänga den över köksbordet och fylla den med gammalt finporslin och någon växt. Berså blandat med lite levande gröna blad skulle bli hur fint som helst.

 15. Anneli says:

  önskar den vita.
  Jag älskar att odla tomater, så jag stylar lampan med en ampeltomatplanta, det skulle både vara vackert och gott.

 16. Annica says:

  Jag skulle vilja ha den i vitt.
  Om jag fick denna så skulle det pryda lite bilder på mina barn och även lite blomster så det blir extremt snyggt i köket. 😀

 17. Nina Brandin says:

  Jag skulle dekorera med sonens legobyggen eller hans finaste bil för veckan ? variation förnöjer! ?

  Vill helst ha en vit om jag vinner.

 18. Frida says:

  Detta är precis en sådan lampa som jag letar efter till min nya lägenhet som jag flyttar in i nu i veckan. Eftersom vi inte har något fönster vid vår matplats så är det viktigt att vi har en lampa med ett bra ljus och denna är verkligen sådan. Jag skulle klä den med massa blockljus i olika färger som jag även skulle klä upp med metall och pärlor för att kunna välja de dagar man önskar mysmiddagar med ljus istället för spotlight 😀

  1. Frida says:

   Hej igen, jag glömde ju lägga till att det blir även lite pynt med stenar och snäckor 🙂

 19. Elisabeth J says:

  Skor på bordet ve och fasa, en olycka kan börja rasa.
  På TRAY ska jag förbudet negligera genom att mina barns och barnbarns första skor placera. Små söta skor på väg ut på livets stråt, rörande, kan nästan leda till gråt.

  Vit.

 20. Ann-Sofie says:

  Jag skulle köpa fyra ‘hjärtan på tråd’ (växten) och klä in kedjorna i. Det skulle även få hänga ner lite av växten lite slarvigt sådär. Lampan skulle få hänga över köksbordet och förgylla alla kärleksfulla middagar med sambon. En svart lampa vill jag vinna.

 21. Maria says:

  Skulle ha den som förvaring då vi har ett förjäkla litet bord och mannen i huset alltid vill ha tidningshögar och papper och till och med strumpor på bordet…. =)

  1. Maria says:

   Svart skulle jag vilja ha.

 22. Amra Zulic says:

  En svart Tray som skulle få fungera som en samlingsplats för alla Legogubbarna som barnen har. Jag tänker mig kontrasten mellan det strama och det lekfulla. Det hade varit kul att inreda praktiskt också. Kanske en snygg pennhållare och anteckningsblock samtidigt som man kan lägga några snygga koppar på en hög – perfekt och inbjudande när man ska jobba hemifrån. Egentligen är det fantasin som sätter gränser.

 23. Johanna E says:

  Jag är nyinflyttad student i min allra första egna lägenhet i Lund. Byggnaden är gammal och jag bor högst upp med takbjälkar och snedtak, så den lilla lägenheten gör mer eller mindre sig själv. Men med begränsad budget och smal plånbok kommer jag inte mycket längre än till Ikea, Rusta samt lokala Erikshjälpen när jag vill tillföra de där mindre och personliga detaljerna. Många gånger är det roligt eftersom det kräver fantasi och kreativitet, men just med lampor är det ganska dyrt oavsett var jag vänder mig. Därför tror jag att TRAY (i vitt) inte bara skulle passa utmärkt i mitt hem, den skulle nog också stormtrivas! Jag hade tagit hand om den med fina ljuslyktor, kvistar från innegården, stenar från mitt Gotland och några favoritböcker. Hoppas vi ses snart TRAY!

 24. Linnea says:

  En vit Tray hade passat perfekt ovanför mitt skrivbord. Där hade jag byggt ett stilleben av alla mina färgtuber, färgburkar, flaskor, penslar, pennor, kanske block etc. Jag hade brytit av det hela med nån liten kaktus eller grön slingrande växt. I kanten av skulle jag då och då hänga upp nån inspirationsbild, eller kanske någon av mina senaste teckningar, med hjälp av en klämma.

 25. Solbritt Ilkert says:

  Jag skulle hänga den i mitt köksfönster och sätta nägra krukor med örter på den.

 26. Jerker Nilsson says:

  Jag vill ha den vita om jag vinner. Det är för att det ska bli lätt för min konstnärliga vän att kunna måla valfritt mönster, som passar till vårt hem, för att få en helt egen vacker lampa.

 27. Åsa wahlund says:

  Åh! Jag kom direkt att tänka på min åttaåriga son som ständigt kommer hem med förtjusande träsaker han limmat, spikat och tejpat ihop:) hans små figurer han täljt och kottdjur han pysslat ihop på landet. Han har alltid bett om en plats i centrum för dem och skulle bli eld och lågor om han och jag vann en vit fin lampa att ställa konstverken på.

 28. Monika Lindh says:

  Tray får följa årstiderna. Våren – spirande grönt, sommaren – slingrande blommor, höst – vackra höstfärger och lövkransar, vinter – glittergirlanger och röda äpplen!

 29. Ann-Charlotte Larsson says:

  Den lampan skulle vara perfekt då jag har Scrapbooking som hobby och alltid vill ha nära till kreativiteten men inte har plats nog för alla dekorativa objekt i min omgivning.
  Lampan skulle kunna fungera såväl som inspirationskälla till vardags, som avlastning under den direkta kreativa processen (den fas då det krävs som mest plats).
  Till vissa högtider som Jul/Nyår får dock scrapbookingen stå tillbaka något och lämna plats för en “all-in” med levande ljus och andra vackra stilfulla ting 🙂
  Om jag blir den glada vinnaren så önskar jag lampan i svart.

 30. Liselotte Karlsson says:

  Jag skulle ändra efter årstid, men vad den har att erbjuda i växtväg ?? en svart hade passat fint

 31. Anita Nilsson says:

  den svarta och dekorera med små vita keramikfigurer som mina söner har gjort på lekis.Nu är de vuxna karlar.

 32. Karin says:

  Vilken roligt idé med denna dekorerbara lampan! Min första tanke var att den ser lite ut som en bro. Jag älskar små finurliga detaljer och skulle därför vilja ställa en modelljärnväg på lampan: räls längs i mitten samt tåg, människor och liten landskapsdetaljer, typ träd eller buskar. Dessutom skulle jag fixa några trådar så att lampan påminner om Golden Gate bridge eller liknande.
  Om den hänger över matbordet kommer denna lilla scenen direkt i ögonhöjden och man kommer lätt kunna upptäcka alla små detaljerna.
  Jag tycker att svarta modellen passar bäst för detta.
  Kram, Karin

 33. Anna Johansson says:

  Vitt vitt vitt. Det är temat mitt.
  Kompletterat med ditt, och datt och lite mera ditt.

  Att låta naturen kring denna lampa ta plats låter som en fin idé. Men nu tänker jag tänka lite breve.

  Ljuset, och det som finns där uppepå, ska få inspirera till nya saker i livet, helt apropå.

  Till festen finns där sällskapsspelen, efter festen finns där lämnade tankar och saker. Till våren några små spirande plantor, till jul de bästa gotterna. En månad finns saker som resulterar i nästa resa, och nästa finns där dofter och ljud för meditation.

  Mitt mål är levande, och föränderlig inspiration!

 34. Elin says:

  En vit Tray skulle vara supersnyggt att ha i köket. Den skulle jag pryda med senaste boken jag läser så att jag alltid vet var jag har den när jag inte läser.
  Dessutom vore det perfekt att kunna ställa lite småtallrikar med fröer som behöver torka då jag nu till hösten samlar in lite olika fröer från trädgården för att ha till nästa säsong. Kanske någon grön och frodig kryddväxt kunde få pryda platsen också.
  Till jul skulle jag ändra tema och istället pryda den med lite mossa, fina stenar och bark och kvistar från skogen. Kanske ha lite röda äpplen, lite lingon och ett par kanelstänger för fin doft.
  Jo, jag är rätt så ombytlig så lampan skulle antagligen få byta dekorationer då och då. Därför vore det ju också så behändigt med en smart och praktisk lampa som man kan göra om hur man vill och därför aldrig tröttnar på!

 35. Gunilla . B says:

  Tänk att odla kryddor i krukor ovanpå lampan – vid köksbordet – smörgåskrasse och persilja – bara att plocka ner från lampan och krydda på maten eller mackan ! Perfekt – odlat och klart – direkt !

 36. Malin Jessica Susanne says:

  I en svart Tray skulle jag placera min samling av Matrjosjka-dockor! Älskar dem så väldans mycket och skulle gärna ha en plats där de syns varje dag!

  Alltså vill jag ha en svart 🙂

  Vänligen Jessica

 37. My Thulin says:

  WOW! så snygg! Den vita tror jag hade passat bäst hos mig! Hade stylat den med tavlor! Har massa små citat tavlor som jag inte vet vad jag skulle göra med ! Skulle ställa de mot varandra och fästa så att de kunde få bo på denna fina!

 38. Anne Uusitalo says:

  Jag skulle dekodera lampan med mini örter.
  Onskar ha ett vitt färg om jag vinner.

 39. Helena says:

  Åh så snygg! Jag hade haft den över köksbordet och dekorerat den i kökstema – snygga glasburkar med snygg mat- Tänk grissini, tagliatelle, nötter, biscotti, etc.
  Lätt att byta tema:
  Till jul blir det kanske julgodis, pepparkakor, torkade apelsiner, candy canes, valnötter och småkakor. Eller varför inte ett pepparkakshus eller två?
  Till kalas tänker jag maränger, färgglatt godis och så lite randiga papperssugrör till det
  Till påsk – Godisägg, fjädrar, chokladharar, etc.
  Oändliga variationsmöjligheter 🙂

 40. Camilla says:

  Jag vill vinna den svarta, sjukt cool. Jag skulle styla den med personliga ting som betyder något för mig. Något som ger en personlig prägel. Exempelvis stenar och snäckor från Sverige. Bjuder på ett rim:

  En ny lampa till en fattig student,
  utan dig hade det inte hänt,
  om jag vinner har oturen till lycka vänt

 41. Lena says:

  Eftersom jag vill ha lampan över köksborde vill jag ha snygga kryddburkar på! Och en fin burk med tandtrådsbyglar, spenat mellan tänderna är det värsta jag vet.

 42. f says:

  jag skulle vilja vinna en vit lampa på vilken jag skulle placera några av alla mina tusen pennor, så att jag alltid är redo att teckna!

 43. Outi says:

  Om jag vann skulle den vita få pryda min tonårsdotters rum. Då finns det två alternativ till dekoration; en prydlig utställning av fina hästar eller en skön samlingsplats för nagellack, smink och andra nödvändiga burkar, pryttlar småsaker. Något skapat av en kreativ tjej 🙂

 44. Inga-Lill says:

  Jag skulle vilja vinna en vit TRAY till min dotter. Hon väljer såklart själv vad hon vill pryda den med men jag gissar på att hennes gamla kamerasamling skulle stå fint där. Jag själv hade pyntat med flaskor i olika toner.

 45. Anna G says:

  Jag skulle gärna vilja vinna den svarta och jag skulle utsmycka den med min äpplesamling, som består av glasäpplen i olika färger och storlekar!

 46. Jennifer says:

  Jag skulle låta det bli en fast installation på lampan utav kryddor! Både färska kryddor som kan växa i någon kruka och kanske till och med slingra sig lite eftersom lampan tillåter det med sina kedjor, men även alla olika sorter kryddburkar och gärna en snygg mortel och pepparkvarn i trä. Den skulle bli en central och lättåtkomlig förvaringsyta i köket, och vara både praktisk och fin.

  1. Jennifer says:

   Jag glömde att skriva att den vita skulle passa bäst för ändamålet! 🙂

 47. Jessica Hellström says:

  Tray hade passat så bra över vårt köksbord, vi har bott i huset i elva år men har ännu inte hittat den perfekta kökslampan, jag älskar att dricka te så jag hade stylat lampan med teburkar, tesilar, tekoppar och honungsburkar, så praktiskt att ha allt inom räckhåll, och dessutom snyggt och kan varieras i oändlighet.

 48. Eva K says:

  Alla mina små vaser i olika färger och former ska samsas där med gröna, frodiga växter.

 49. Elin Hansson says:

  Vi har ett busfrö på snart 1 år som tömmer samtliga bord och fönsterkarmar på löpande band. Så här såg jag min chans! Men en så fin (svart)lampa kan jag dekorera och inreda i min stil, på en höjd som sonens små fingrar inte kan nå. Jag skulle dekorera efter säsong. Nu till den mörka hösten; med levande blockljus, röda äpplen, rönnbär och mossa. För att till julen dekorera med röda rosor, rödgransris och åter levande ljus.

  För tänk om jag åter kunde få fram mysfaktorn i vårt numera kala hus!

 50. Sofie says:

  Den skulle få hänga i vårt pysselrum, ovanför vårt stora bord där. Jag skulle spraymåla legogubbar och plastdjur i vitt, svart och silver och placera ovanpå lampan. Pyssel är A och O i vårt hem och en sak som samlar familjen. Lampan hade gett det ljus vi behöver för att orka pyssla in på småtimmarna.

 51. Sofie says:

  Och gärna en vit, det glömde jag ju skriva 🙂

 52. Nadja Östman says:

  Den hade fått hänga i vardagsrummet, ovanför vår skrivbord (barhöjd) i marmor. Hade vart en cool lösning på vårt belysningsproblem. Taket är närmare 4 meter högt och svårt att hitta bra lampor.

 53. Petra says:

  Skulle gärna hänga en vit TRAY ovanför matbordet och klä in den i växten Blomman för dagen. Det är nämligen så att jag väntar tvillingar och varje dag som går med illamående och trötthet är som en seger så blommorna skulle symbolisera färgglatt liv. Sedan mot jul då jag hoppas att illamåendet försvunnit skulle jag ha en adventsljusstake där med fyra blockljus, granris och små paketer som hänger över kanten i guldtrådar och väntar på att bli öppnade.

 54. Maria says:

  Den skulle hänga ovanför köksbordet och vara en dynamisk/föränderlig samlingsplats för skapelser från olika generationer i släkten – dotterns våg från träslöjden, sonens metalbläckfisk, bebisens handavtryck, ljusstakar i porslinslera från mammas keramikkurs, gammelfarfars trägubbar, mormors syltburkar… Förhoppningsvis en konversationsöppnare för nya middagsgäster.

 55. Katja says:

  Hej, min 18-åriga son har “äntligen” bett om ett skrivbord till sina läxor och ett sådant har införskaffats. Bara ett litet sådant fick plats. Den gamla skrivbordslampan har letats fram men är trasig. TRAY skulle vara perfekt att hänga över hans skrivbord och i den skulle han kunna ha alla sina pennor, usb-minnen, små pryttlar etc som nu belamrar det lilla bordet. Dessutom skulle han också se vad han gör där vilket inte heller skulle vara så dumt :-). Hans design intresse skulle vara allra mest nöjd med en vit, men svart går också bra.

 56. camilla palmgren says:

  Har ett stort brittiskt ekbord där all tvätt tyvärr samlas då den har torkat så att min familj får trängas i ena änden av bordet vid måltider. Jag skulle kunna vika all tvätt direkt och lägga ovanpå lampan; perfekt!

  1. camilla says:

   Ja, svart då då.

 57. Isabelle says:

  jag hade hängt den ovanför köksbordet, och satt lite goda örter ovanför perfekt och gå och plocka

 58. Lisa says:

  Den svarta. Hade stylats med en massa färgglada nallar, då vi inte har ett skötbord och brukar placera bebisen på vardagsrumsbordet. Nallarna kommer eventuellt bytas ut i framtiden, mot fina kokböcker.

 59. Kristina says:

  Den vita lampan önskar jag. Mina katter ser till att det blir svart på vitt. Dom ligger där och iakttar allting med slutna ögon.

 60. Kristina says:

  Den vita lampan blir perfekt i köket. Våra katter ser till att det blir svart på vitt. Dom ligger där och iakttar allting även med slutna ögon.

 61. Jeanette says:

  Hej! Just köket och dess belysning är tyvärr lite av vår “weak-spot” här hemma, trots rummet vi spenderar mest tid i. Min tanke är att lampan får sällskap av Kay Bojensen zebran på en flanken (min 30års present), hans kärleksfågel Kaj på andra (från min kära sambo) och en glad hoptimist i mitten som även fungerar som spargris. Allting toppat med att lampan egentligen är vacker nog och skulle göra en glad att se från utsidan genom köksfönstret. =)

 62. Jeanette (igen) says:

  Glömde i all hast att skriva att vi gärna skulle välja en svart lampa vid vinst. =)

 63. Jonas says:

  Jag skulle placera legogubbar på den så barnen har något roligt att titta på när de äter.

  1. Jonas says:

   Den vita skulle passa i vårt kök.

 64. Gunilla Egelstad says:

  Jag tänker att man kan dekorera den efter årstider. Nu i höst med vackra stora blad och röda vinbär. Önskar mig den vita.Till Halloween minipumpor och till jul vore söta tomtar kul!

 65. Ida says:

  En vit lampa ovanför mitt höga bord med barstolar, i köket i min sekelskifteslägenhet med stora fönster och högt i tak. Skulle ställa en murgröna där den vänstra kaktusen på bilden står och låta kvistarna hänga och slingra sig över ovandelen och kanske upp på högra fästet, om den vill. Som första dekorationshyresgäster skulle jag sätta dit mina fem rödbrungröna antika babushkadockor på en rad, från mittenkaktusen och ut mot höger. Låta blicken gå från dom till stora fönstret när jag sitter och dricker mitt torsdagsbubbel och lyssnar på tragisk musik. Under en kvist lägger jag en pyttliten magic 8 ball, bra att ha när man funderar.

 66. Anette Eriksson says:

  Den vita skulle bli så fin ovanför mitt köksbord. Jag ser framför mig vad fint det skulle vara med min söta grissamling på den. Ett riktigt blickfång <3

 67. Helena says:

  Hej, den vita lampan Tray är enkel och fin i sig själv men jag skulle ställa min samling med blå och turkos glasvaser och skålar på den. Då skulle ljuset kunna silas igenom glaset på ett helt annat sätt än där samlingen står nu. Lampan skulle hänga över matsalsbordet i trä där jag saknar en lampa med riktat ljus. Vitt, turkosblått och trä blir en fin blandning. Den stora fördelen med lampan är ju att man kan ändra utseende efter humör och årstid.

 68. Sofia says:

  Vilken underbar lampa! Den bjuder in till att släppa fantasin fri och gå crazy med läcker dekor! I love it!

  På min Tray (i vitt) hade jag placerat ut grenar från min trollhassel och prydnadspumporna jag odlat under sommaren! Jag skulle bjuda in den vackra naturen i mitt hem, låta höstkänslorna ta över och njuta av allt det vackra på vår jord!

 69. Stina Holmgren says:

  Jag skulle sätta en vit lampa över matbordet i min lilla studentlägenhet. Ovanpå skulle jag ställa glasburkar med kryddor och maränger som mormor alltid brukar ta med sig när hon är på besök. Snyggt och praktiskt!

 70. Katja Wallén says:

  Hej! Denna tjusiga lampa skulle mina barn få ha i sitt rum…den skulle stylas med gosedjur som då ser ut att gunga på lampan. Det tror jag skulle bli en rolig detalj i inredningen…en vit vill vi ha om vi vinner :)!

 71. jimbo says:

  Svart, jag samlar på fossiler och de vita dinosaurietänderna skulle verkligen se skitsnygga ut om de stod där!

 72. Anna says:

  En vitan sådan här lampa skulle passa perfekt ovanför mitt vita köksbord ihop med de svarta köksstolarna. Jag skulle pryda lampan med fina matoljor och vinägrar! Passar året om!

 73. Astrid says:

  Den vita TRAY skulle få hänga ovanför vår vita drinkvagn som står mot en vägg. Jag skulle dekorera lampan med de vackraste vinglasen vi äger. Samtliga kristallglas är inhandlade på loppis och vackra på varsitt sätt. Om jag behöver bryta av med något annat material än glas så adderar jag askar i ljust trä, t ex björk.

 74. Annika Nilsson says:

  Åhhhh! UNDERBAR! Jag vet precis hur jag skulle dekorera! Jag har jätte fina, genomskinliga krus/glasburkar i härliga former som jag skulle ställa på lampan. I burkarna skulle jag ha mina roliga, färgglada linser/ärtor/bönor (jag vet faktiskt inte exakt vad det är), som jag köpt på en sprudlande, kaotisk matmarknad i Afrika! Får det plats så kanske jag ställer dit lite andra afrikanska köksgrejer också!
  Hoppas på en vit!

 75. Carola says:

  Jag gillar den svarta.Och den skulle jag dekorera med nitar,jag är ju en biker tjej:)Skulle passa perfekt över mitt köksbord

 76. Maria says:

  Mina två söner är riktiga grafitti-konstnärer – de skulle utan tvekan få dekorera ytan med ikoniskt 80-tals grafitti från den amerikanska östkusten. Sen skulle jag försöka bygga en stadsdel med höghus från New York på själva hyllan.
  Den vita vill vi ha 🙂

 77. Sofia Wessand says:

  En vit Tray skulle jag helst vilja ha i taket.
  Det skulle verkligen underlätta under julbaket.
  Styla den med mossa och med gran.
  Jag har redan nu satt upp en plan.
  Hur jag bäst markslöjds Tray kan pynta.
  Mistel, apelsiner, nelika och mynta.
  På min Tray ljusen glänser.
  Bara fantasin sätter gränser.
  Och när Kalle Ankas röst tynar ut vid fyra.
  Familjen mot köket stegen börjar styra.
  Energisnål och med dimmer, så väntar vår Tray.
  Och önskar oss alla “En God Jul på dig”.

 78. Jenny Antonsbacke says:

  Vilken fantastiskt vacker lampa! Den (vita) är varmt välkommen att hänga över vårt matbord. Vi har en släkting som tillverkar vackra träleksaker såsom hästar, tåg och brandbilar – dessa skulle få dekorera lampan tillsammans med färska snittblommor alt färska kryddor?. Mvh Jenny

 79. Sandra johansson says:

  Vilken fantastisk lampa . Det kanske är jättekonstigt att jag skulle vilja ha denna i vårt badrum haha. Men det är långsmalt och skulle göra sig så snygg där stylad med någon fin klätterväxt. Enkelt och snyggt utan för mycket krusiduller så den vackra lampan framhävs och inte pyntet runt den 🙂

 80. Jessica Olausson says:

  LEVANDE LJUS. Punktbelysning på vårt köksbord med hjälp av denna fantastiska lampa, samtidigt som ljuslyktor i olika höjd, färg och form står ovanpå och skapar mys-stämning och ger ljus uppåt och ut i rummet. (Ljuslyktor på lampa(ist för på bordet) = Mer plats på bordet till mat;)
  Gärna SVART.

 81. Nathalie says:

  Hej! Då ska jag försöka mig på att förklara så gott det går, i själva hållaren, fyrkanterna så skulle jag fästa två dubbelsidiga soeglar med en liten rostig kedja så dom kan röra sig lite, speglarna hade varit runda eller ovala, sedan hade jag haft tre fat, vara ett i sidorna och ett i mitten, på faten hade jag lagt riktigt med krossat spegelglas och stearinljus. Dagtid har man bra ljus och en riktigt snygg lampa, på kvällen när lampan gått av sitt skift så tänder man ljuaen och man får ett magiskt ljus! Jag hoppas min beskrivning går att tyda någotsånär, nu håller jag tummarna för jag är helt säker på att detta skulle passa mitt nya boende perfekt!

 82. IA says:

  En vit skulle passa mig så bra, nu när skilsmässan är klar. Den skulle få massor av små murgrönor som hänger ner o skapar ett grönt rum i mitt tak.

 83. Eva Olsson says:

  En riktigt fantasifull armatur är Markslöjds Tray
  att vara mer flexibel för dekor är svårt att tänka sig
  Känner inspirationen bubbla över inom mig;
  Ställ upp små vaser med tulpaner,rosor eller förgätmigej
  Kanske stenar och ormhassel som garnerats med silverspray
  Lägg dit granris och kottar,pepparkakor och en tomtetjej
  Häng upp girlanger,flaggoroch små lappar där det står hej
  Till midsommar passar blåklint, vallmo och flätad timotej
  Om trångt på bordet;ställ upp smör,ost och leverpastej
  Här kan man såklart även ställa sin käraste prydnadsgrej;
  Det kan vara konstglas eller senaste vykortet från Bombay
  Och att låta vinflaskorna stå här känns också helt okej
  Är inte detta världens roligaste lampa, så säg?
  Skulle jag en vit sådan vinna,kommer jag inte tacka nej!

 84. Viktor eriksson says:

  Min sambo är väldigt svag för rosor så jag skulle klä den med vita och blekt rosa rosor längs kedjorna och i mitten sätta en liten tavla på vår dotter. Jag skulle inte styla den för mycket då lampan i sig är så sjysst som den är .Denna skulle hänga över vårt matsalsbord , givetvis med en bukett rosor under

 85. Viktor eriksson says:

  glömde svara att jag håller tummarna för en vit 🙂

 86. Paola says:

  Gudars skymning vad läcker! Jag skulle byta styling efter humör och temat skulle vara ”resor”. Jag samlar alltid på mig grejer jag hittar på t.ex. stranden, i stan (ja, sånt som kan klassas som skräp också) eller skogen när jag är ute och reser, och skulle definitivt använda lampan som en moodboard. (Jag gillar tema-tanken över huvud taget, t.ex. när det gäller middagar också.) Det jag tänker just nu, så här i mysiga hösttider, är: Italien. Jag har torkade kastanjer som jag skulle lägga i en enkel glasburk, en stor pinjenötskotte, och i en annan burk vacker torkad pasta med färg (kanske gråsvart bläckfisksbläckpasta t.ex.!). När temat är Indien skulle jag ha en färgglad sari, en burk med curry och vackra snäckor … Jag suktar! Variationsrikedomen är oändlig, och denna smarta inredningsdetalj skulle verkligen sätta piff på vardagen 🙂 En VIT önskar jag mig.

 87. Anita Söllwander says:

  Om jag vann skulle jag önska mig en svart TRAY. Jag skulle styla lampan med olika naturmaterial som sedan byts ut efter säsong.Till exempel på hösten med löv,kastanjer,ljung och små paradisäpplen.Jag kan även tänka mig att styla den med saker som hör de olika högtiderna till som jul,påsk mfl.

 88. Helena i Uppsala says:

  Varje dag är det ju någons/någots dag och jag vill vara pinfärskt aktuell med en överraskning så man riktigt studsar ur sängen av förväntan. Snart blir det nybakade kanelbullar på Tray!

 89. Jenny L Göransson says:

  Vilken snygg lampa!! Älskar inredning och design så den här lampan föll mig helt i smaken. När jag tänker mig den hängandes här hemma så ser jag snygga moderna ljuslyktor med ledslingor i och en underbar klättrande kay Bojesen apa på väg uppåt. Wow och lampan ska då vara vit!! Tänk sen jul, vit härlig bomull med en gnistrande julstad därpå i vitt och silver så klart.

 90. Kristiina says:

  Hej!

  Lampan Tray skulle få leva upp till sitt namn.
  En bricka över matbordet där måltidens aktuella tillbehör skulle kunna serveras. Kryddor, tillbehör, topping, bestick, servetter.
  I en härlig blandning med den aktuella årstiden. Blommor till sommaren, kastanjer till hösten, snöflingor av pärlplattor till vintern och fjärilar till våren. Allting nära och njuta av maten utan att besvära – Tray!

  Jag önskar att vinna lampan i vitt om turen är på min sida.

  Ha en fin dag!
  Med vänlig hälsning,
  Kristiina.

 91. Camilla Sandmark says:

  En vit skulle jag ha hängandes över mitt arbetsbord.Jag skulle ställa saker som gör mig glad där, Blommor som luktar gott, bilder på de jag tycker om och en burk med godis som är bra att ha när jag börjar tappa sugen!

 92. Sarah says:

  Om jag hade denna lampa i mitt hem skulle den sättas i köket och prydas en massa goda viner

 93. Frida Andersson says:

  Wow, vilken lampa!

  Jag skulle styla den ovanför ett stort runt matrumsbord, satt fast massor av provrör på hängena som jag fyllt med fina gröna växter. Kanske varierat växterna färgmässigt efter årstid, blommor i färg och grönskande blad.

  På kanten av lampan hade jag fäst kort, foto att inspireras av och foto på familjen. En bild säger mer än tusen ord sägs det, en älskad familj och sköna vardagscitat omges jag gärna av!
  Lampan i vit är min favorit!

 94. Emma T says:

  Jag älskar mat som är närodlad, men med denna lampa kan maten till och med bli “härodlad”! Jag skulle bli så glad om jag vann, och snygga krukor pryda den med minsann. I krukorna skulle örter och annat gott kunna gro, det skulle både bli snyggt och praktiskt må du tro!

  (Jättefint pris! Vit färg skulle jag vilja ha.)


The wildest man in town