2012/05/31

Post 596

Tant Johannas Göteborgsguide

31

5


2012

KategoriJag har fått en hel del mail och kommentarer där ni frågar efter mina guldkorn i Göteborg och självklart ska ni få dem. Tanken är att jag ska uppdatera denna guide efter hand, först ut är det fokus på inredningsbutikerna och några mat/fika stopp på vägen. Till min hjälp har jag haft min duktiga fotograf kompis Cecilia Magnusson som har tagit alla bilder, tusen tack ska du ha.

Välkomna till Tant Johannas Göteborg!

 

Krypton form drivs av Eva som har ledorden kvalitet, tidlöshet och hållbar utveckling, gärna med en twist för urvalet av produkter i stort och smått. Krypton samarbetar gärna med västsvenska formgivare som exempelvis Jerker Andersson och Staffan Holm. De kan även stoltsera med att vara en av Gert Wingårds favoritbutiker.

.

Granit ligger på hörnet av Vallgatan och Vitoriapassagen. Här går det inte komma ifrån tomhänt!

 .

Rum för papper är himmelriket för en pysslare som jag. Här finns papper i alla tänkbara kulörer och vikter, fina tillbehör, anteckningsböcker och kort som är så fina att man inte vill skicka iväg dem. Skyltfönstret är som en utställning i sig, förnyat med jämna mellanrum, inspirerande som tusan och bland det kreativaste jag sett. Butiken ligger i Viktoriapassagen med sällskap av bland annat Filippa Kda Matteo, fina barnklädesbutiken Nallen och chokladälskaren får inte missa Flickorna Kanold.

 .

Norrgavel ligger på Magasinsgatan 22 och har precis som kedjans övriga butiker en blandning av deras egna sortiment, fina hantverk och designklassiker.

.
Stömmingsluckan på parkeringen mittemot Norrgavel är ett måste! I den lilla vagnen står alltid lika glada killar och serverar strömming och havets Wallenbergare från tidig vår till sen höst/ vinter (så länge vädret tillåter) under lunchtid.

 .

Artilleriet har jag skrivit om många gånger förut men det tåls att upprepas. Detta är nämligen en utav mina absolut favoritbutiker men en mix av vackra saker som kräver en enorm känsla för stil att få till. Detta är något som Christian och Sofie med personal gör med fingertoppskänsla och otroligt engagemang. Butiken ligger alldeles perfekt i en fin gammal byggnad på Magasinsgatan 19.

.

da Matteo finns på tre ställen i Göreborg. Det ursprungliga caféet ligger i Viktoriapassagen, en lite större variant ligger på innergården i korsningen Vallgatan/Magasinsgatan och surdegsbageriet/kafferosteriet där de även serverar dagens soppa ligger mittemot, vägg i vägg med Artilleriet.

.

Floramor & Krukatös ligger en helt underbar lokal på en liten innegård som man kommer till via Kaserntorget 8 eller om du går upp för trapporna inne i da Matteos kafferosteri. Här finns de allra finaste blommorna både för hemmet och trädgården/uteplatsen. Missa inte att ta en kik ut över det helt fantastiska garaget nedanför butiken.

.

Marrakech design ligger på Kaserntorget 6 och har det vackrasre kaklet, porslin, mattor och annat fint från just Marrakech.

.

 Aschebergsgatan 24 Interiör som ligger på Södra Larmgatan 2 möts man av stilsäkra Marie som har enorm känsla när det gäller klassiker såväl från Skandinavien och övriga världen.

.

Market 29 på Haga Nygata 29 har en massa fina inredningsdetaljer, textilier och posters.

.

Anyhow drivs av en mycket trevlig kvinna vid namn Elisabeth. Här finner ni  handplockade vackra och roliga detaljer till hemmet med personlighet. Butiken ligger på Östra Skansgatan 3 i mysiga Haga.

.

Det var allt för denna gången! Hoppas att ni gillar min lilla guide och får nytta av den vid nästa besök i staden.

Foto: Cecilia Magnusson

Kommentarer

0

Dela


The wildest man in town