3

10


2016

Kategori



hos-johanna2-1

Detta recept kommer ursprungligen från en av mina största matinspiratörer Sofia Wood som driver bloggen Chez Wood.

hos-johanna2-3

Här hemma lagar vi denna rätt minst en gång i veckan. Receptet går att variera i det oändliga men grundstommen består av:

400 g spaghetti
5-6 matskedar olivolja
3 klyftor vitlök
1 stor nypa torkade chiliflingor
400 -500 g småtomater
125 g buffelmozzarella
1 knippe basilika
Vällagrad parmesan
Finare olivolja till servering
Salt och peppar

Just denna gången hade jag även i svartkål, citron och persilja. Och så använde jag pappardelle istället för spaghetti.

hos-johanna2-5

Sätt ugnen på 180C och lägg tomaterna i en ugnsform. Ringla över någon matsked olivolja, salt och lite nymalen svartpeppar. Rosta i ugnen ca 40 minuter.

hos-johanna2-7

Skiva vitlöken så tunt du bara kan men hacka den inte. Häll olivoljan i en stekpanna och lägg i vitlöken och chilin i den kalla oljan. Värm försiktigt upp men var mycket noggrann med att inte bryna vitlöken. Om den börjar ta färg får du börja om. Låt fräsa försiktigt tills vitlöken blir genomskinlig och chilin blir aromatisk.

hos-johanna2-11

Strimla svartkålen och låt steka med i vitlöken och chilin i någon minut.

hos-johanna2-13

Koka pastan al dente och häll av snabbt. Det gör inget om en liten del av pastavattnet är kvar. Det är så stärkelserikt att det hjälper binda oljan till en silkig sås. Häll över pastan i stekpannan och vänd pastan så oljan, vitlöken och chilin blandas runt väl. Ta ut tomaterna och vänd ner i pastan tillsammans med vätskan som bildats i ugnsformen. Smaka av med ordentligt med salt och nymalen svartpeppar.

hos-johanna2-18

Strimla basilikan och persiljan och vänd i, riv ner skalet av en ekologisk citron, riv över mozzarella och servera med ordentligt med parmesan hyvlad över och ett par extra droppar av din finaste olivolja.

hos-johanna2-21

Klart att serveras!

hos-johanna2-22

Bland det godaste som finns om man frågar mig. Tusen tack till Sofia som delat med sig av detta recept och till Alice som förevigat så fint.

Foto: Alice J

 

Kommentarer

14

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


  1. sofia says:

    Vackert, gott och så fint alltihop! Tack snälla du för att du länkade vidare till min sida i Weekly mix, det gjorde mig superglad!

    Massa kramar och en fin höst!!

  2. Ekenäsliv says:

    Låter supersmarrigt, måste jag testa 🙂
    Tack för tipset!

  3. Men shit va gott!! Tack och bock för bra recept.

  4. Amanda says:

    Måste prova i veckan! Undrar lite över vart mattan under matbordet är i från? Ser jättefin ut 🙂 Kram

  5. Fanny says:

    Det ser u magiskt gott ut Johanna! Och jag som älskar pasta, kanske får bli att jag testar redan i helgen = ) Kram Fanny

    trettiosjukvm.com

    1. Johanna says:

      Gör det! Så himla gott verkligen 🙂 Kram

  6. Malin says:

    Ser riktigt smaskigt ut 😉 Lite nyfiken på tröjan, vart är den ifrån?

    1. Johanna says:

      Den är från h&m trend 🙂

  7. bulesky says:

    såg god ut ändå!!!

  8. Sandra says:

    Älskar Sofias recept, just det här har jag också gjort hur många gånger som helst och tröttnar aldrig (även om min vitlök brukar bli lite sisådär… 😉 )

    Kram till er båda!

  9. Lisa says:

    Jättegott och inspirerande! Lagade den här rätten idag och kommer absolut göra om den. Gjorde även “världens godaste äppelkaka” – SÅ god, en ny favorit!

  10. Sofia says:

    Kanonfin pepparkvarn! Vart är den ifrån?

    1. Johanna says:

      Den är från Peugeot och har hängt med i 10 år så den kan jag varmt rekommendera.


The wildest man in town