2015/03/17

Post 1185

Rumslind

17

3


2015


tantjohanna_rumslind

I vårt vardagsrum står en så himla fin rumslind men den verkar tyvärr inte trivas så bra så jag tänkte helt enkelt be om råd från er kära läsare. Hur ska jag sköta den? Sitter ni inne på något supertips tar jag tacksamt emot.

Kommentarer

8

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. miaanderberg says:

  Jag tror att det är en likadan som jag fått som skott av en granne. Den är ännu väldigt liten. Hennes har växt sig jättestor. Jag ska fråga henne vad knepet är. kram!

 2. Susanne says:

  Jag hittade den här länken om din växt då jag sökte på dess vetenskapliga namn, den verkar ge bra tips.
  http://nemingha.hubpages.com/hub/How-to-Grow-and-Care-for-African-Hemp

  Tänk framförallt på att det är en ljusväxt och vill ha så mycket ljus som möjligt hela dagen. En allmän regel är att vedartade växter som släpper igenom mycket ljus också vill ha mycket ljus. Delvis växter som exempelvis björk, lärk och magnolia. Vill du ha växter som klarar halvskugga-skugga mer ska de ha ett tätare växtsätt och släppa igenom mindre ljus, ex bok, idegran m.m. Nu vet jag att jag skrivet om växter som blir väldigt stora men det är bara för att de flesta har en relation till dem och kan se dem framför sig.

  Ett sista tips du kan testa är att plantera om den och byta kruka (den ser ut att stå i en plastkruka?) då växten enligt länken jag skickade verkar vilja ha mycket vatten. En lerkruka kan du dränka i vatten innan omplantering och sedan kan du passa på att även vattna krukan samtidigt som du vattnar rumslinden framöver, faktum är att man borde göra det då leran annars kan suga åt sig av vattnet istället för rötterna. Om du vattnar lerkrukan samtidigt som växten blir den då mättad av vatten och det fördelas lite jämnare under dagen istället för att växten får en skvätt då och då och kanske tillfälligt blir dränkt. Jag ser inga blad som ser onaturligt gula ut, växten ser inte heller ut att ha någon död vävnad så jag kan inte säga om den har någon näringsbrist men det ser inte ut så i dagsläget. Vid omplantering när du tillför lite ny jord medför det även ny näring vilket kan ge växten en extra boost. Förhoppningsvis kan även det hjälpa något.

  Lycka till och tack för en fantastisk blogg! Ni är alla helt otroliga här på Lovely Life.
  /Susanne

 3. charlotte says:

  Hej!

  Jag har också en rumslind och den stortrivs, så något måste jag göra rätt:-). Tror det är första gången jag lyckats med en krukväxt. Min står i ett fönster med mycket ljus, men INGEN sol. Jag har satt en sådan där liten glaskula (från Artilleriet) i jorden, som doserar ut rätt mängd vatten till växten…
  Lycka till!

  Kram Chrlotte

 4. Hanna says:

  Jag har precis samma problem! Köpte min för ca 2 veckor sedan och den ser lite ledsen ut. Står ljust och fuktig jord. Får också kanske testa att plantera om?

 5. Frida says:

  Har kanske inget supertips, men jag kan dela mina erfarenheter! Håller med Charlotte, mycket ljus (i fönster) men inte för stark sol. Och håll jorden fuktig hela tiden, min vill inte torka ut. Din ser visserligen fin ut på bilden tycker jag, men jag märkte att när min stod i för stark sol ljusnade bladen och de blev trötta, bleka och hängiga. Ungefär som jag på vintern med andra ord. Ha det underbart i Marseille!

 6. Caroline says:

  Var kan man hitta krukan? Den är så fin.

  Vänligen Caroline

 7. L says:

  Var är det lilla marmorbordet från?


The wildest man in town