2016/08/22

Post 1643

Plommonfrossa

22

8


2016


johannabradford_plommon1johannabradford_plommon5johannabradford_plommon2johannabradford_plommon4

Igår var det den stora plommonplockar dagen här hemma. Plockade närmre 25 liter och det finns minst lika mycket kvar på trädet så jag har att göra. Det blev både kräm, några burkar marmelad och idag ska jag göra romtopf. Krämen gjorde jag efter Babes in Boylands recept som jag älskar, så gott med kardemumman i!

Kommentarer

7

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Ninni says:

  Åh plommon med kardemumma är så gott. Jag gör plommonpaj med dinkelmjöl, riven mandel och bittermandel. Kardemumma, råsocker och smör, eget hittepå för att jag gillar de smakerna.
  Vilken lycka att ha så fina plommon…men kan också ha förståelse för att man vill ju ta vara på allt…och det kan bli tufft.
  Till en helt annan sak, när jag besöker Din blogg tar det sådan tid att ladda hem den med allt, och den släcks ner och måste laddas om på nytt. Pågått sedan Du startade den egna bloggen. Har kollat på mitt håll och det beror inte på hastigheten jag har tillgång till. Är det andra som har detta problem?
  Ljusa Kramar från Ninni.

  1. Ninni says:

   Hej igen, såg att Maria också har samma problem. Jag har testat som henne också på flera enheter och det är samma visa.
   Jag har samma problem med Elin Lannsjös nya blogg. Undrar stilla om Ni kanske har samma företag som levererar åt Er?
   Är så frustrerande, när Du har så fin blogg…innehåll och design. Hoppas det går att lösa.
   Ljusa Kramar från Ninni.

 2. Ekenäsliv says:

  Har med en hel massa plommon hemma, men “råa” tillhör de inte min favoritfrukt tyvärr… Men kanske att jag ska prova att göra kräm då 🙂
  Tack för tipset!

 3. Vilket överflöd – så där så att man kan knipsa av en hel kvist! Då känner man sig rik vill jag lova. Härligt med plommontider!

 4. anna says:

  åh så fint porslin!

 5. Maria says:

  Jag har exakt samma problem med hemsidan som Ninni. Tänkte att det bara var jag? Men det är samma sak oavsett om jag är hemma, kollar mobilen eller kollar din sida från jobbet. Synd på favvoblogg!

 6. Så roligt att ta vara på naturen, här blir det dock tydligen dåligt med plommon iår.. Stämmer det verkligen att plommon är lite “vart annat år”? För förra året fanns det massor och nu nästan inga.. ? Får väl se framåt nästa år i så fall. ☺️


The wildest man in town