2017/05/21

Post 1801

Pionfrossa + tips

21

5


2017


Pionsäsongen är här och som alltid vid den här tiden på året frossar jag i dem. Jag kikade tillbaka i mitt bloggarkiv och konstaterade att jag typ skulle kunna göra en bok av allt bildmaterial jag har på pioner. Galet men befogat såklart då de är blommornas blomma. Detta är nog min favorit pionbukett genom tiderna, näst efter min brudbukett då. Och denna busken utanför Hannas dåvarande lägenhet är bland det finaste jag sett. Ok, nog med pionnostalgi och tillbaka till nutid. Just nu står denna lilla bukett på mitt köksbord.

På öppna spisen i vardagsrummet har jag gjort en bukett av vita pioner och lövkoja. Även fint att använda andra färger såklart.

Favoriten här hemma just nu, mycket för den blå urnans skull. Älskar färgkombinationen. Vill typ äta upp bilden för att det är så fint.

På matsalsbordet står ytterligare en liten bukett. Här kommer några piontips som jag har samlat på mig genom åren, helt gratis only for you. Schysst va?

Ha lite varmare än ljummet vatten i början, när pionen liksom bara är en knopp.

Se till att inga blad ligger under vattenytan då dessa bildar bakterier.

Har pionen svårt att slå ut kan man massera knoppen lite och märker du att att knoppen är klibbig ska du badda eller spraya bort det med lite kallt vatten.

Snitta om och byt vatten varannan dag. Diagonala långa snitt och ljummet vatten ska det vara.

Undvik att ha dem stående i direkt solljus.

Det var allt från pionbloggen idag. Hej då!

Kommentarer

3

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Viktoria says:

  Hej Johanna, tack än en gång för en fin blogg!
  Och tack för pion-råd- såg ljusstaken i silver på ditt träbord, är det i ek? Har själv ett bord i ek, där jag fått rådet att ha små dynor under ljusstaken på ek oxiderar när det kommer i kontakt med metall, tydligen. Kanske jag kunde återgälda dig med ett tips, eller så hade du redan full koll på det 🙂
  Ha en fin vecka!

  1. Johanna says:

   Tack själv för att du kikar in och kommenterar 🙂
   Ja men tack för tipset. Det hade jag ingen aning om.
   Ha det fint!


The wildest man in town