2016/04/28

Post 1573

Picture love

28

4


2016

Kategoriinterior_01

Jag har visat bilder från Karen Maj Kornums hem som även fungerar som showroom för hennes verksamhet Another Ballroom förut men det är så himla fint att det tåls att skriva om igen. Blev så himla förtjust i denna bilden och tänker att vita väggar inte är så dumt ändå och så skulle jag så himla gärna vilja ha ett sådant här stort fikonträd men precis varenda fikonträd jag har haft i min ägo har dött efter några månader eller fått löss. Någon som har några supertips gällande skötsel av fikonträd? Tar i så fall tacksamt emot.

Kommentarer

13

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Kristin says:

  Hej Johanna! Vet du vart den fina svarta lampan på bilden finns att köpa?

  1. Johanna says:

   Tyvärr inte!

 2. Beatrice says:

  Herregud vad fint! Har du sett att Olivia Ek är billigt nu? http://www.savly.se/olivia-ek-matbord-140-cm-for-2695-kr-pa-fyndiq/

  Tänkte köpa detta. Passar i de flesta vardagsrum!

 3. Karoline says:

  Härligt rum, spartansktoch verkligen vilsamt! Angående fikon, har den fått löss inomhus?

  1. Johanna says:

   Ja, små vita maskar typ.

 4. Hei Johanna! Jeg anbefaler deg å ta turen til Abigail Aherns shop i upper street når du er i London! Selv om din stil er mye mer lys og nordisk enn Abigail, så er det så himla mye lekkert der. Men nå har jeg transformert mer til “den mørke siden” da 😉 Om du vil se noen bilder fra butikken før du evt vurderer å stikke innom, så er det innlegg på villabetula.com (var i London i forrige uke). Kos deg, og håper du deler masse bilder når du kommer hjem!

 5. Lotta Agaton says:

  Hej!
  Fikonträden får löss hela tiden framförallt om man vattnar för mycket men jag tar bara bort de värst angripna löven och sprayar resten med lusmedel eller diskmedelsvatten..är det riktigt illa tar jag bort alla blad, det kommer snabbt nya. Kram Lotta

  1. Johanna says:

   Tack för bra tips Lotta! Ska nog ge det en till chans då 🙂
   Kram

 6. Li says:

  Hej! Fikon är inte så svåra men man får titta till dom lite då och då. Mina tips är:
  – plantera om i större kruka
  – håll koll på lössen! Titta under bladen och i nya knoppar. Jag brukar pensla bort lössen (inga kemikalier)
  – vattna måttligt, de vill ha fuktig men inte tung blöt jord

  Lycka till!

  1. Johanna says:

   Tusen tack!

 7. Helena says:

  Nu är det ju hundra år sedan du undrade om fikon, men mitt tips är, strunt i fikonet! Det vill vila vintertid. Antingen i ett frostfritt, ljust rum typ punschveranda, eller mörkt som i en källare (tappar alla blad så kan stå mörkt). Fikonet är som olivträd, passar bäst för utomhusvistelse svensk sommar och sen vintervila. Funkar alltså inte bra som krukväxt inne. Tyvärr, för fint är det ju!


The wildest man in town