2014/08/19

Post 996

Möbelfynd och målartankar

19

8


2014

Kategorifynd

Jag har inte varit på en enda loppis i sommar men ändå lyckats göra dessa tre fynd. Mitt bästa är nog ändå tamburmajoren som faktiskt har en ganska rolig story bakom sig. Jag såg den nämligen hos en dam på Smögen som förr hade affär men av någon anledning har hon helt slutat sälja möblerna och alla prylar som nu fullkomligen svämmar ut från första våning och ut på verandan. Det var där på verandan jag såg den, tamburmajoren i mörkbrunt trä och perfekt patinerad. Men damen syntes inte till så jag hade ingen möjlighet att snällt fråga om jag möjligtvis kunde få köpa dem. Min vän C sa att hon skulle hålla utkik eftersom hon bor granne med damen, dagarna gick och det enda jag kunde tänka på var om den skulle bli min. Så en dag när jag var ute på havet och fiskade ringde Cecilia och sa att hon hade fått köpa den och inte nog med det, för ynka 150 kronor. Och jag som hade en budget på 1500kr. Helt galet!

Stolen som egentligen är lite mer som en fåtölj och hallbordet fick jag med mig från Myrornas på Järntorget här i Göteborg. När jag kom till kassan frågade personalen vart jag hade hittat dem och de förbarmade sig över att de hade stått i just kassan när dessa kommit in. 600kr för båda fick jag betala och jag bar hem dem i omgångar. Stolen ska få ny klädsel och kanske målas om och hallbordet ska nog också målas, även fast jag faktiskt gillar när det är sådär. Men mannen här hemma får rysningar och muttrar om shabby chic när jag säger att jag kanske låter det vara precis som det är. Och ja, på väggen där bakom hänger en massa kulörprover till vardagsrummet som ska målas om så fort jag bara bestämmer mig.

Kommentarer

7

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Sådana där fynd som man tror är skrönor när man hör talas om dem – men som faktiskt händer då och då bevisligen :). Byrån blir nog inte så shabby-chic om du tar in den i ditt sammanhang kan jag tänka. Spännande att följa väggkulören också – blir det en ny färg som liksom den gröna sprids med vindens hastighet? Ha en fin start på hösten, Johanna!

 2. Culkner says:

  WOW, takhöjden! Riktigt fina fynd det där. Och damen i huset, har hon inte en affär alltså. Det trodde jag verkligen när jag gick förbi och som du sa, det svämmar över av möbler.

 3. Vilka fantastiska möbelfynd! Och extra härligt med en liten historia bakom.

  Nästan exakt samma färgprover ligger hemma hos mig för övervägande inför nästa lägenhet, med inflytt nästa år. Antar att jag kommer hinna tröttna på dem innan det är dags att måla:). Kan bara inte låta bli att börja planera! Ska bli kul att se vad ni väljer!

 4. 17doors says:

  Verkligen, vilka fynd! Grattis!!
  kram Ulrika

 5. Jess says:

  Åh snälla behåll soffbordet som det är! Superfint när det är sådär slitet 🙂

 6. Fanny says:

  Älskar bordet! Och jag hade behållt det precis sådär slitet som det är 🙂

 7. Lisa K says:

  Underbara fynd Johanna!
  Lycka till med målning i nya våningen.
  Kram L


The wildest man in town