2015/03/30

Post 1198

Måndag i mitt kök

30

3


2015

Kategoritant_johanna_kok_2

Jag fick en del frågor angående vårt kök som skymtade i ett tidigare inlägg. Det är från IKEA och luckorna är GREVSTA i rostfritt stål, handtagen är i mässing från Byggfabriken och kaklet är ett klassiskt 15x15cm i glansigt vitt, satt i halvförband utan fog.

tant_johanna_kok_1

På måndagar brukar jag ha som rutin att gå till ekobutiken Fram som ligger i vårt kvarter, där köper jag en massa frukt, grönsaker och ägg. Har man tur finns det en massa sådana här trälådor som jag brukar fråga om att få ta med mig. Tycker att det är snyggt att ha frukten liggandes i sådana även hemma.

tant_johanna_kok_3

I helgen satte vi upp den här snygga glashållaren som en kompis som har egen restaurang ordnat åt oss, har man ingen kompis som har restaurang såg jag att de även finns att köpa här. Så himla snyggt om jag får säga det själv! Och om någon skulle undra över glasen så har jag köpt de mindre vinglasen i en av mina favoritbutiker Beau Marché, de större kommer från Riedel och champagneglasen är från Svenssons i Lammhult.

Hoppas att ni har en fin start på veckan!

Kommentarer

30

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Petra says:

  Glashållarn är superduper fin!

 2. Rebecka says:

  Wow vad snyggt! Är det okej att visa dina bilder som inspiration på sin egen blogg? (Givetvis tydligt länkat till dig då) 🙂

  1. johanna says:

   Tusen tack! Ja självklart, bara roligt 🙂

 3. krickelin says:

  Snyggt! Ditt kök är så smashing!!

  1. johanna says:

   Tack snälla! Puss & Kram

 4. annacate says:

  Superfint Johanna! Har letat förgäves efter en sådan där enkel knivlist, minns du var du köpt din? Kram /
  Cattis

  1. johanna says:

   Tack snälla du! Den är faktiskt köpt på IKEA, här hittar du den: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/60238645/
   Kramar

 5. Karin A says:

  Åh, så fint ni har det i köket! Gillar glashållaren. 🙂

 6. Ellen says:

  Jag undrar lite över att köra utan fog. Blir det inte väldigt smutsigt mellan fliserna? Och hur blir det med fukt? Om ni nu har det över diskhon.

  1. johanna says:

   Eftersom att plattorna sitter så tight är det inget smuts som får plats att sätta sig där. Skulle det bli smutsigt är det ju bara att foga i efterhand. Vi har behandlat väggen bakom med både funktspärr och primer så det ska inte vara några problem med fukt.

 7. Jenny says:

  Hej Johanna
  Kanonfint kök! Undrar va du menar med att kaklet är satt utan fog? Säkert dum fråga… men skulle bli jätteglad för svar.
  Hälsningar Jenny

  1. johanna says:

   Hej!
   Tack snälla! Haha, nej det är nog vi som är lite konstiga för jag tycker att det är snyggare utan fog.Vi har alltså gjort alla steg enligt denna guide men bara skippat sista delen, alltså själva fogningen: http://www.byggfabriken.com/renoveringshjalpen/index.php/att-satta-kakel/

   1. Jenny says:

    Tack för svaret! Tycker också det är vansinnigt snyggt, men min man har en annan åsikt 🙂 Undrar bara om ni använde er av Byggfabrikens dyrare 15*15 kakel, eller den billigare standardvarianten?
    Kram

 8. Sandra Lind says:

  Jättefint!
  Vad är det för färg på skåpet man skymtar? Ser så fint ut, skulle vilja ha den färgen på en gammal byrå.

  1. johanna says:

   Tack!
   Skåpet har jag målat med Ottossons linoljefärg i färgen Grågrön från Byggfabriken. http://www.byggfabriken.com/sortiment/farg-och-ytbehandling/linoljefarg/vit-gra-och-svart/info/produkter/440-461-graagroen/

 9. Mia says:

  Fräscht kök! : )

 10. Jennn says:

  Så fint!! Undrar ang luckorna, på dina bilder ser dom svarta ut och på hemsidan är dom “stål”-färgade. Hur har du gjort eller är det några andra?!
  Var har du köpt marmor-bänken?

  1. johanna says:

   Tack snälla! Luckorna är i rostfritt, alltså grå så det är nog bara bilderna som är lite missvisande.
   Marmorskivan är från Kungälvs Natursten.

 11. Bea says:

  Jätte fint Johanna väldigt inspirerande! 🙂

 12. Fanny says:

  Verkligen superfint!!

 13. Matilda says:

  Så himla fint! Både jag och min man blir så inspirerade av er stil. Funderar på hur det fungerar mer rostfritt, blir det mycket fettfläckar av kladdiga fingrar? Är det lätt att hålla rent? Tack för en jättefin blogg! Med vänlig hälsning, Matilda

 14. Antoni says:

  Åh vad fint!! Varifrån kommer ostron-planschen? Så snygg!

 15. Hanna says:

  Vilket toppenfint kök ni har! De helkaklade väggarna är verkligen såå snygga! Stor tumme upp för alltihop och för all fin inspiration du bjuder på!

  1. Alltså, så himla himla fint!! 🙂

 16. Amanda says:

  HejJohanna! vad är det för glas ni har? jättefint 🙂

 17. Ebba says:

  Hej Johanna.

  Kaklet i ditt tidigare kök läste jag att du satt utan fog. Skitsnyggt! Intrycket blir inte så rutigt vilket jag gillar skarpt. Men tänker samtidigt… det är väl inte så praktiskt att inte ha fog… har inte sett detta tidigare eller så har jag bara inte tänkt på det.
  Det är kanske vanligt? Hur som helst, funderar på att göra likadant. Vart du nöjd, rent praktiskt, i det långa loppet eller är det svårt att hålla rent?

  tacksam för svar.

  1. Johanna says:

   Hej! Eftersom att distansen mellan plattorna är minimal kan det inte samlas någon smuts emellan så jag tycker faktiskt att detta var lättare att hålla rent än fog. Tror inte att det är så vanligt men såg det hemma hos Christopher Bastin när jag var där och gjorde att hemma hos för några år sedan och tyckte att det var så snyggt så vi gjorde likadant 🙂


The wildest man in town