2016/03/28

Post 1550

Månadens lista – Mars

28

3


2016

KategoriDags för månadens lista igen, denna gången är det mars månads tur.

Kulör

vsco-photo-3-31-e1456933929350

Just nu är jag helt insnöad på att hitta en perfekt greige kulör. Hanna Wessman har målat med Drop Cloth No. 283 från Farrow & Ball och den ser himla fin ut tycker jag.

Outfit

04-cphfw-day-1

Är på jakt efter en liknande kappa! Fler streetstyle bilder från Copenhagen Fashion Week hittar man här.

Lampa

8a3e4d20eacb4c29ad5897b35fb5269e

Gillar denna lampa från Michael Anastassiades.

Blomma

pasklilja

Måste ju bli påskliljan. Har alltid haft lite tudelad känsla för just påskliljor, har å ena sidan gillat dem på ett nostalgiskt vis för att de påminner mig så mycket om min engelska farmor men har å andra sidan haft lite svårt för dem. Mest på grund av att jag sett dem i för många matbutiker i tråkig förpackning tror jag. Men nu känner jag att jag älskar dem och vill absolut ha ett gäng i vår framtida trädgård, speciellt när jag insett att det finns så många olika sorter. Bild: @floretflower

Citat

1c57d38fe0395bc283d802b7e46d372b

Resmål

kustbageriet_johanna_kristin-lagerqvist-5909

Efter en ganska hektisk början av året vill jag helst inte resa någonstans, på sin höjd till Varberg för att få stå och blicka ut över fri horisont. Älskar denna bilden på mig som Kristin tog när vi hade en solig dag vid fästningen för exakt ett år sedan.

Bok

johannabradford_helg24jan_3

Jag läser ingenting just nu så jag tänkte be er om tips på de bästa trädgårdsböckerna samt deckare och romaner som är så bra att man inte kan lägga ifrån sig?

Mat

a43232933f7a4011b8f0ab537d870d23_980x0_c_85_ns_v4

Sitter just nu och scrollar i foodora appen (som för övrigt är det bästa som hänt i telefonen sedan instagram), men precis varenda ställe som har sötpotatis pommes frites verkar vara stängda idag. Attans! Jag som är helt galet sugen på det.  Bilden har jag lånat från Petra Tungården.

Skor

QU-16-11-MI-97_5_301101

Att Adidas Stan Smith är en av mina absoluta sneakersmodeller är kanske ingen nyhet. Men nu har & Other Stories fått in ett helt gäng nya varianter så det blir ju lite av en nyhet.

Album

a3894553266_5-690x690

Docks med Amanda Bergman.

Hår

tumblr_o340vbkrky1qbe0rko1_540

Älskar hela den här bilden, får härliga vårkänslor och så påminner den mig om att det är fint att sätta upp håret såhär i någon klämma.

Dream on!

Kommentarer

25

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Nettan says:

  Åh, du tipsar alltid om så bra musik men för sällan =) . Har du några fler tips på lager eller några publika Spotify listor man kan följa?

  Tipsar om en annorlunda men helt fantastisk & inspirerande trädgårdsbok: Sent i september av Jujja Wieslander. skadar inte att den är fylld av vackra illustrationer.

 2. stoner av John Williams. Tyvärr lät jag min ligga på landet annars kunde jag tagit med den på Onsdag.

 3. Li says:

  Hej! Gillar dina listor. De gråa skorna var snygga! Skönt citat. Sötpotatispommes är så gott, gott istället för potatis och lite nyttigare. Även min son (snart 7 månader) älskar sötpotatis.
  Angående deckartips så har jag själv fastnat för serien om avdelning Q av Jussi Adler-Olsen. Är på bok nummer 4 av 6 och är hooked.
  Romantips får bli Boktjuven av Markus Zusak. Favoriten.
  Ha en fin söndag!

 4. Karolina says:

  Hej!

  Mina absoluta favoritböcker är
  • påven Johanna

 5. Karolina says:

  Hej!

  Några av Mina absoluta favoritböcker är
  • påven Johanna
  • Morgon i Jenin
  • flyga drake
  • tusen strålande solar
  • katedralen vid havet
  • konsten att höra hjärtslag
  • Boktjuven
  • förr eller senare exploderar jag
  • livet innan dig

  Men lite tur är det någon av dem du inte läst ännu 🙂

  1. Åh, ser typ ut som om jag har gjort denna listan. massa favoriter 🙂

 6. Om du inte har läst Katarina Wennstams böcker vill jag tipsa om dem. Även Carin Gerhardsens böcker är väldigt spännande om man gillar deckare och kriminalromaner.

 7. amanda says:

  så härlig lista! bokväg måste jag rekommendera allt av donna tartt och chimamanda ngozi adichie, mina absoluta favoritförfattare. så bra romaner!

 8. Maria says:

  Hej Johanna!
  Här kommer ett boktips på en mycket spännande o välskriven bok: “Kvinnan på tåget” av Paula Hawkins. Sen om du blir sugen på att läsa en serie (12 stycken) kan du läsa Marie Ljungstedts deckare som utspelar sig på Gotland. Sen kan du alltid läsa Anna Karolinas två kriminalromaner.
  Hälsningar Maria

 9. Maja says:

  Härlig lista som vanligt. Gillar skorna jättemycket!!
  Mina boktips i deckarväg får bli kriminalromanerna av Hjort och Rosenfeldt. Det var länge som jag inte läste deckare men så fyndade jag en av dem på en second hand och sen har jag även läst resten. Gillar sättet de skriver på.

  I romanväg tipsar jag om “Allt jag inte minns” av Jonas Hassen Khemiri, Livet efter dig samt Sophies resa av Jojo Moyes och gillar du lite historiska romaner vill jag även tipsa om Tamara McKinleys böcker som utspelar sig i Australien. Såna där lättlästa böcker som ändå är underhållande.

 10. Fint! Och snygga skor där!

 11. Anna says:

  Vi satt just vid middagen och talade om dokumentären igår om intressanta Maria Magdalena. Tänkte då på Marianne Fredrikssons roman “Enligt Maria Magdalena” och hennes övriga underbara böcker, främst Simon och ekarna och Anna, Hanna och Johanna. Fantastiska läsupplevelser. Mina bästa tips. Enjoy!

 12. Ninni says:

  Hej Johanna…vad härligt att drömma om en kommande trädgård och sedan få börja skapa i den med det som Du gillar och det marken och läget gillar. Min första trädgårdsbok jag skaffade för många år sedan och som jag alltid återgår till och som jag vill tipsa om är Karin Berglunds Din trädgård, finns hos Albert Bonniers förlag.
  Sedan Susanna Rose’ns Naturlig trädgård, prismabok.se, Hon har även skrivit Planera din trädgård – anläggning och växtval, tillsammans med Helena Tovås Persson (den har jag inte tittat i eller läst). Lycka till!
  Ljusa Kramar från Ninni.

 13. Nina says:

  Tack för en fin lista! Underbart citat, tar med mig det direkt!

  Ett tips på en bok jag inte kunde sluta läsa och som jag tror för alltid kommer vara en favorit är Mandelmanns trädgårdsbok, Självhushållning på Djupadal. Den är helt magiskt vacker och ger alla möjliga tips och råd för trädgården! Och så luktar den gott också! Kan knappt hejda mig till att deras uppföljare kommer ut!

 14. Hanna B says:

  Såg en liknande kappa på JC eller jeansbolaget tror jag de heter nu.. 🙂

 15. Fin lista! Jag har faktiskt också gjort en egen i förra veckan 😀

 16. Ida says:

  Åh, böcker om trädgårdar! Kan inte ha för många av dom.. 🙂 Bästa trädgårdsboken tycker jag är “Din trädgård” där Karin Berglund är huvudredaktör. Alla böcker med Karin Berglund är fantastiska! “Med fingrarna i jorden” är kanske ingen bok med tips och trix men om man vill läsa fint om trädgård och se på vackra foton. Samma sak med Hannu Sarenströms böcker där man känner passionen och nyfikenheten om odlandet och växter.

 17. Catharina says:

  Mina bästa böcker är Rosengädda-serien av Emma Hamberg, det är härligt livsbejakande böcker. Sen gillar jag det mesta av Jojo Moyes, själv läser jag mest vegetarisk kokböcker just nu 🙂

 18. Jenny says:

  Foodora, det ska jag testa! Brukar använda hungrig.se som har riktigt bra restauranger på sin delivery lista. Så superbra med restaurangmat hem till dörren. Särskilt när man har små barn…

 19. Merih Thea says:

  Fantastisk inspirerande blogg!


The wildest man in town