2017/01/06

Post 1739

Ljus i vårt hus

6

1


2017


Jag vågar knappt tänka på hur många ljus som går åt hemma hos oss under ett år. Särskilt inte nu när jag är hemma mer än vanligt och det är övervägande mörka timmar på ett dygn. Eftersom att det går åt så mycket känns det viktigt att använda rätt ljus som tillverkas av stearin, inte av palmfett eller paraffin. Liljeholmens tillverkas i Sverige och har precis börjat svanenmärka sina ljus. Himla bra! Missa inte deras webshop som jag hittade till precis innan jul, väldigt skönt att beställa hem därifrån och bunkra upp så slipper man köpa de sämre alternativen som oftast finns i matbutikerna.

Nog om ljusen och nu till vad jag placerar dem i. Här i vardagsrums fönstret står ljusstaken Gloria från Klong som fortfarande är bland det finaste jag vet trots att man kanske borde sett sig mätt på den med tanke på hur populär den är. Ljuslyktorna från Artilleriet kan man aldrig kan få för många av, tro mig. Doftljuset Scented Candle Kobe Artilleriet Edition är exklusivt framtagen för att fira Artilleriets femårsjubileum. Doften är ljuvlig och jag tycker så mycket om den vackra förpackningen i handgjort porslin från samarbetet Astier De Villatte & John Derian. Sedan har jag massor med ljusstakar i mässing som jag ärvt men även fyndat på loppisar och i second hand butiker.

 

Kommentarer

5

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Fint✨, trevlig helg!!

 2. Annie says:

  Fantastiskt fint, och tack för tipset om webbshopen. Har letat efter Liljeholmens i butik men det är inte så lätt att hitta ett bra sortiment utan butikerna verkar satsa på sina egna ljus (ofta med paraffin).

 3. Camilla says:

  Undrar vilken färg du har på din soffa Le Grand Air.

  Varma hälsningar
  Camilla

 4. Hanna says:

  Brukar köpa Liljeholmens ljus men får erkänna att jag slarvar ibland och köper vad som finns i affären, så det var väldigt bra att få en påminnelse igen. Visste inte att de hade en webshop, då blir det ju enklare helt klart att bara kunna beställa hem. Tack för tipset och trevlig helg!

 5. A says:

  I stearinljus är det dock fett från döda djur, och slaktindustrin är varken djurvänlig eller miljövänlig. Så det är svårt tyvärr att hitta ljus som faktiskt är naturliga och inte skadar någon.


The wildest man in town