2017/05/16

Post 1799

Lite helg

16

5


2017


Helgen inleddes med att vårt nya köksbord äntligen kom på plats. Jag har specialbeställt det från Friends & Founders via Artilleriet och är så nöjd. Trots att vårt kök är väldigt långsmalt ville vi ändå vill få plats med fler än fyra personer kring köksbordet så vi har (läs Adam) platsbyggt en bänk som löper längst hela väggen. Bordet är endast 60cm djupt och på så vis finns det gott om plats för stolar mittemot.

Vi firade med ostar och räkor. Eller det äter vi ju nästan varje fredag men det kändes lite extra festligt på nytt bord.

Lördagen var stora fixardagen hemma. Jag tog äntligen tag i vår balkong och planterade massa fina blommor.

Både i stora krukor och i dessa balkonglådor från Granit.

Sedan rensade ut urväxta plagg i Gillis garderob för att göra plats för nya fina från Bobo Choses.

Skurade av denna fina gunghäst som jag fyndat på loppis.

Och arrangerade buketter. På söndagen stod nämligen dop på schemat men mer om det i nästa inlägg.

Pion ♡ Kan ej få nog av denna vackra blomma.

Kommentarer

17

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Elin says:

  Du har inte tänkt sälja lite urväxta bebiskläder möjligtvis? 😉

  1. Johanna says:

   Nej dem tänker jag behålla till hans kommande syskon 😉

 2. Idha says:

  Hej Johanna:) Jag undrar hur du förvarar Gillis urväxta kläder? Har själv inte hittat nåt bra sätt.

  1. Johanna says:

   Vi har en platsbyggd garderob i hans rum som sväljer massor så just nu lägger jag dem i kassar på hyllan längst upp 🙂

 3. Rebecka says:

  Hej Johanna! Här kommer en fråga om ett önskeinlägg. Jag skulle älska om du skrev ett inlägg om att välja rätt färgkod på väggen! Själv ska jag måla om vardagsrummet i en “kall grå nyans”, eller det är i alla fall min målbild, men efter en miljard vändor till både Colorama och Engelska tapetmagasinet står jag här med 8 provburkar, en tjock bunt provkartor och är mer förvirrad än någonsin. Just nu känns det som att jag både måste måla om de vita listerna till en vitare vit nyans och slipa golvet för att få “rätt” känsla, när allt jag ville var att måla om lite.

  Jag tittade exempelvis på färgen ni hade i vardagsrummet på Prinsgatan och på bilderna ser det ut som att ni har en fin kall nyans i vardagsrummet, men den färgen är väl i själva verket ganska röd och gul enligt koden? Jag tror att vi har lister hemma som motsvarar Jotuns Bomull S0502-Y och tittar för tillfället på Ljus Antikgrå S1502-Y men i vissa ljus ser det liksom gulgrönt ut och jag var ju ute efter en mer sval känsla …

  Oj vilken lång utläggning men du kanske förstår min förvirring. Menar inte att du ska lösa mina problem, jag undrar mer hur du brukar tänka när du ska välja färg? 🙂 Kram bästa inspirationskällan!

  1. Johanna says:

   Hej Rebecka! Ja det där med att välja rätt kulör är ju en hel vetenskap. Har skrivit lite om hur jag går till väga när jag ska välja här: http://johannabradford.se/kulorval/
   Precis som du är inne på gör det jätte mycket vad man har för golv, kulör på lister, dörrar men också vad det är för vädersträck i rummet du ska måla och om det kommer in mycket dagsljus. Man måste alltid provmåla och har du tur träffar du duktiga människor i färgaffären som kan hjälpa dig om du beskriver det du är ute efter. Stort lycka till! Kram

   1. Rebecka says:

    Åh gud tack! Har försökt lusläsa dina kulörinlägg men missat det här. Superbra! Och jag kan meddela att i helgen bestämde jag mig för en kulör som jag tror kommer bli perfekt 🙂 🙂 skam den som ger sig! kram!

    1. Johanna says:

     Spännande! Håller tummarna för att det blir bra nu. Kram

 4. Josephine says:

  Hej Johanna!

  Jag och min fru har följt dig i många år, ville bara slänga iväg en kommentar och tacka för en superfin och inspirerande blogg!

  Sen kan jag ju passa på att fråga var de fina tallrikarna är ifrån?

  Kram från oss!

  1. Johanna says:

   Hej Josephine!

   Åh! Tack! Vad glad jag blir.
   De har jag köpt på artilleriet, du hittar dem här: https://www.artilleriet.se/sv/the_kitchen/spruzzi-tableware
   Kram

 5. Emma says:

  Erat kök alltså! Ni lyckas överträffa er själva i varje nytt hem liksom :)!

  1. Johanna says:

   Men tack snälla 🙂 Vad kul att du gillar!

 6. Felicia says:

  Hej! Tycker bordet ser helt fantastiskt ut. Har själv ett liknande kök och skulle precis som ni också vilja kunna sitta 4 där. Kan du inte berätta mer om material, mått etc. 🙂 tack för härlig blogg med fina bilder.

  1. Johanna says:

   Ja vi är så nöjda. Det är detta bordet: https://www.artilleriet.se/sv/furniture/saw-table-white-marble
   Men i specialbeställda mått. Vi körde på 150×60 och man kan ha två stolar på vardera långsida samt en stol på vardera kortsida. Har man en bänk som vi kan man få in ytterligare personer, om man kan tänka sig att sitta lite tight då 😉
   Tack själv för att du kikar in!

 7. Nikkis says:

  Åh vad fint! Har också ett likadant kök som är långsmalt, men mitt förslag till att platsbygga en bänk gick inte alls hem här 🙁 Är det möjligtvis någon chans till att ett köks-inlägg från nya lägenheten är på gång? Det hade säkert underlättat övertalandet här hemma med fina bilder! Hade samtidigt varit kul att se hur ni har löst det med bänkyta. Tack för superinsprirerande blogg!

 8. Olivia says:

  hej! älskar idén i ett lång smalt kök, vad har ni får mått på köket för att de ska få plats med både bänk, bord och stolar?

 9. Sofia says:

  Hej Johanna! Har följt din magiska blogg ett tag nu och hurrade högt när jag såg ert nya kök. Vi håller på att planera på pricken en liknande lösning men inte sett så mycket bra bilder. Förstår “jobbig fråga” men, hur brett är ert kök samt hur djup är bänken? Vore en dröm att få veta för att jämföra lite : )

  Tack tack!


The wildest man in town