2017/10/30

Post 1892

Linnégatan i kulörer

30

10


2017


Jag har fått så mycket frågor angående vårt hems kulörer så här kommer ett samlat inlägg om dem. I sovrummet är väggarna målade med kulören Lamp Room Grey från Farrow & Ball. Jag skulle beskriva den som en varmgrå kulör som går lite åt grönt.

I vardagsrummet är väggar och hyllor målade med kulören Shaded White från Farrow & Ball som är perfekt ljusbeige utan att bli för gul. Även väggarna i serveringsgången är målad med denna kulör.

Köket är målat med kulören Tracery II från Little Greene, en ljust grön kulör som är ganska mild. Här hade vi först tänkt måla in taket i samma kulör men fegade ur lite men hade vi bott kvar tror jag faktiskt att vi hade plockat fram färgburken igen och gjort slag i saken.

Hoppas att någon av dessa kulörer kan hjälpa dig att hitta rätt i djungeln där ute. Kom dock ihåg att det är superviktigt att provmåla kulören innan ni köper hem en stor färgburk och börjar måla, såhär såg det exempelvis ut i detta köket innan vi bestämde oss. Alla kulörer vi har använt oss av här hemma är köpta på Engelska Tapetmagasinet och där kan man köpa små provburkar. Är det något annat ni undrar är det bara att fråga här i kommentarsfältet så svarar jag. Är ni nyfika på andra kulörer jag använt mig av genom åren finns allt samlat under kategorin Inredning – Färgkulörer.

Kommentarer

22

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Natalie harris says:

  Hej Johanna,

  Såg att ni använt målarfirma för köket exempelvis, tips på någon bra? Precis köpt lägenhet i Göteborg som måste målas om helt och hållet.. ha det fint!

  1. Johanna says:

   Hej Natalie,

   Vad roligt att du köpt lägenhet. Grattis! Jag kan maila dig tips. Kram

 2. Kristin says:

  Hej! Hur tänker du när du väljer färgskala? Utgår du från något särskilt (typ en tavla du gillar eller en matta typ) eller går du bara på känn och får ihop det ändå? Det känns väldigt harmoniskt utan att bli tråkigt!

  1. Johanna says:

   Tack snälla! Vad kul att du tycker det. Jag går faktiskt alltid bara på känn.

 3. Mathilda says:

  Måste fråga vart “Bisou!”-tavlan är ifrån, tycker så mycket om den varje gång jag ser den! Tack!

  1. Johanna says:

   Finns att köpa på thewayweplay.se

 4. Maria says:

  Varifrån är gardinstängerna? Fina! Svårt att hitta “nätta” stänger.

  1. Johanna says:

   De är köpta på Artilleriet.

 5. Tina says:

  Åh jag bara älskar köksbordet!!
  Varifrån är det? Vi flyttar in i hus om två
  veckor och detta hade varit perfekt👌
  Ha en fin dag och lycka till med
  försäljningen:)

  Tina

  1. Johanna says:

   Ja det är himla fint! Det är från danska friend & founders och specialbeställt via Artilleriet. Bordet har nämligen ett annat mått egentligen men vi ville ha det mindre och smalare för att det skulle passa i detta kök.
   Lycka till med ert nya hus 🙂

 6. Kristin says:

  Så himla fin lägenhet! Måste fråga vart sängkappan är köpt plus påslakanet? Håller på och fixar iordning vårt sovrum här hemma!

  1. Johanna says:

   Tack snälla! Sängkappan är från Himla, köpt på Ellos och påslakanet är från tell me more, köpt på Rum21.

 7. Sabina says:

  Hej! Vad tycker du att det är för skillnad på vit linneväv och shaded white? För ni hade vit linneväv förut va? Med vänlig hälsning, Sabina

  1. Johanna says:

   Det beror ju så mycket på ljusinsläpp/läge på rummet osv men jag skulle nog säga att shaded shite är aningen gulare och vit linneväv lite gråare.

 8. Linda says:

  Önskar ett inlägg om tips på farsdagspresenter. Och gärna för en lite mindre peng utan att det för den sakens skull blir krims krams. Tycker det är svårt att komma på något men vi vill ju såklart fira världens bästa pappa. Tack för fin blogg!

  1. Johanna says:

   Bra idé! Ska se om jag hinner fixa med det. Annars kan jag tipsa om Grandpa eller Artilleriets sortiment. Någon fin/bra bok? Termos? Mössa? Handskar?

 9. Angelica Johansson says:

  Hej!

  Jag bara undrar vilken storlek du har på din Herrnhut stjärna? Jag har så svårt att bestämma mig vilken storlek som blir bäst… 🙂

  Mvh
  Angelica

 10. Johan says:

  Vad är det för fåtölj du har Johanna? Ser go ut till soffan..
  /Johan

  1. Johanna says:

   Det är en Ghost loveseat från Gervasoni. Superskön!

   1. Johan says:

    Tack 🙂

 11. Anna says:

  Hej, ska måla uterummet (som ligger i norrläge med mycket ljusinsläpp) i 1205 Y eller 1005 Y tror jag den hette. Är någon av dom liknande den du har i vardagsrummet?

  Mvh Anna

 12. Emilie says:

  Hvor er det fine City map billede (over sofaen) købt henne:)?


The wildest man in town