2014/09/16

Post 1018

Kulörer

16

9


2014


tant_johanna_kulorer

I helgen stod bland annat målning av vardagsrum på schemat och som vanligt hade jag lite svårt att bestämma mig så jag köpte två färgprover och så fick vi låna två färgprover av en vän som precis målat om hemma. Jag visade denna bild på instagram och fick genast en massa frågor om vad det var för kulörkoder så jag tänkte att jag spaltar upp dem här.

Från vänster: nr 1: 1902-Y42R / nr 2: S2903-Y30R / nr 3: S2005-G30Y / nr 4: S2500-N

Jag kan avslöja att det blev nr 1 och att vi valde en matt finish, helt enkelt för att jag tycker att det är snyggast. Resultatet får ni se snart! Att köpa små färgprover är verkligen något jag verkligen kan rekommendera, på så vis ser man mycket tydligare hur det kommer bli och har man lite tålamod kan man även kolla hur kulören beter i olika ljus, beroende på vilken tid på dygnet det är. Dagens tips!

Kommentarer

5

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Sara says:

  Tack för ett toppentips hälsar en tjej som ska måla om hemma.

 2. Maria Rendahl Sjöqvist says:

  Hej Johanna!
  Jag bor i ett litet (63 kvm) sk. Barnrikehus från 1945
  Vi skaprecis måla om vårt sovrum. Har provmålat med ” din gröna färg” och den gröna som du provmålade i vardagsrummet 2005-G30Y. Vårt sovrum ligger i söderläge men har bara ett fönster. Upplevde att din gröna var fin men lite mörk och den andra lite för grön. Min man gillade den ljusa bättre. Vi kommer att ha vita snickerier och det finns även två inbyggda orginalgarderober som också är vita. Kan du hjälpa mig hur jag ska tänka.
  Maria

  1. johanna says:

   Hej Maria!
   Det är superviktigt att ni själva trivs med kulörvalet så jag skulle nog köpt några fler gröna kulörer och testmåla med. De i färgbutikerna är experter så säg att ni gillar “mina gröna” men skulle vilja ha en något ljusare variant.
   Lycka till!

 3. Marie says:

  Hej, jag har varit i två olika färgbutiker och dom känner inte till 1202-y42r. Är det en Jotun färg? Har resultatet blivit bra? Marie

  1. johanna says:

   Hej! Nej det är jag som skrivit fel, ska vara 19 istället för 12 i början. Hoppas att det blir lättare nu 🙂 Jag älskar kulören!


The wildest man in town