2015/01/04

Post 1114

Kakling pågår

4

1


2015


tantjohanna_kakel2tantjohanna_kakel1tantjohanna_kakel3

Här hemma pågår renoveringen för fullt, just nu är det fokus på köket och i detta nu kaklas väggarna. Vi har valt ett klassiskt högglansigt vitt 15×15 kakel och sätter det med sk. halvförband, vilket innebär en halv plattas förskjutning på varje rad. Nu är en vägg klar, resterande tre ska kaklas till hälften sen så ska det fogas. Eller allra helst vill jag faktist skippa fogen, tycker att det är snyggt utan men är lite osäker på om det är så praktiskt i ett kök. Är det någon som har erfarenhet av ett kaklat kök utan fog? Funkar det bra? I vilket fall som helst så håller på att längta ihjäl mig efter det färdiga resultatet! 

Kommentarer

8

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Louise says:

  Hej där och god fortsättning! Håller med dig om att fogfritt är allra finast, tänker själv skippa vid mitt nästa projekt. Skulle det visa sej bli ofräscht emellan, trots riktigt tajt satta plattor, så får man väl i värsta fall slänga på fogen i efterhand? Snart ett helt år sedan vi semlade, kanske dags snart igen ? Happy kakling!

 2. Isabelle says:

  Åh vad fint! Vi köpte håller även vi på att renovera köket jag o gubben. Vi köpte kakel igår och lite lustigt, vi köpte likadana fast 10*10. 😀 tror det kommer bli jättefint! Kul att få följa renoveringen. 🙂

 3. Maria says:

  Fint det kommer bli. Vi renoverar också kök. Monterar skåp nu. Snart dags att slipa trägolvet och måla det med linoljefärg. Grått hade vi tänkt och undrar över ert kulörval på erat golv. Vad det är för färgkod? Ser så fint ut även det!

 4. Mia says:

  Min fina vän Helénas blogg fyller 5 år i februari, hon har redan startat tävling, se http://houseofadela.se/. Besök henne och kanske vinn snygg designmatta från Nylanders mattor.

 5. kollijox says:

  Hej!
  Ser lovande ut!! tänker bara om det kryper in skit och fukt i tajta springor, kanske det blir en otäck överraskning med mögel då, hmmm, inte så kul att riva och börja om då, fast nu tänker jag att du är rätt ombytlig och gillar förändring, då kanske det bara blir ett naturligt byte 😉 Hur som lycka till!
  Kram Jennie
  ps. high five på förra inlägget!

 6. Linda says:

  Hej!

  Vad fint det ser ut.. Så nyfiken på att se hur det blir, med tanke på hur fantastiskt fin eran förra lägenhet var

 7. Linda says:

  Hm.. Kommenterade ovan, men halva kommentaren försvann.

  Iaf. Min svägerska och man renoverade precis sin tvättstuga med lika kakel som er, och lämnade det “fog-löst”

  Tror dom hade fått inspiration från en fin restaurang i Sthlm.

  Riktigt snyggt blev det!

  Maila mig om du vill komma i kontakt med dom, dom svarar nog mer än gärna på frågor.

  Mvh Linda

 8. Petra says:

  Kanske lite sent men vi har foglöst i köket sedan nästan 2 år och det funkar bättre än väntat! Jag gillar den rå känslan det ger! 🙂


The wildest man in town