2017/11/19

Post 1903

Julklappstips – köksentusiasten

19

11


2017

KategoriFör ett tag sedan fick jag denna kommentar från en läsare:

Johanna! Tack för en underbar plats i cyberspace. En liten förfrågan: skulle inte du kunna göra en “världens bästa julklappstips”-lista som ger förslag på vad man kan ge till typ partner, syskon, mamma/pappa och kanske den där random släktingen man “vunnit” i julklappslotteriet…? Vore guld! Kram!

Jag blev så himla glad över de fina orden och tyckte att det var en stålande idé så nu har jag gjort slag i saken och kommer från och med idag och några veckor framåt dela med mig av vad jag tycker är världens bästa julklappstips i lite olika kategorier. Först ut är julkappstips till köksentusiasten, jag har försökt tänka på att prisspannet på föremålen ska gå från cirka 100kr så att man även kan finna inspiration till exempelvis julklappslekar. Här kommer mina bästa julkappstips del ett!

– Lite roligare bestick är alltid uppskattat att kunna varva med sina vardagsbestick. Dessa kommer från Oscar & Clothilde och kostar 495kr för 25 delar. Finns i flera olika färger.

– En fin och innehållsrik kokbok förgyller både köksbänken/hyllan och smakupplevelserna. POLPO innehåller 140 recept och massor med fina bilder. Slutsåld på Artilleriet men på Adlibris kostar den 259kr.

– Precis allt i Spruzzi serien är fint, oavsett om man har sex stycken likadana tallrikar, bara någon enstaka skål eller varför inte slå på stort och ge bort ett stort uppläggningsfat. Från 99kr på Artilleriet.

– Linnehandukar kan man aldrig få för många av. Dessa från Tell me more finns i massor med fina färger och kostar 99kr på Cosa Home Stories.

– Någon god ost, en flaska vin eller en riktigt god olivolja är alltid härligt att få. Bilden har jag lånat från Matatlején men grejerna kan såklart köpas i närmsta ost/delikatessbutik och systembolag. På tal om att ge bort mat så köpte jag lite löjrom och la över i en fin glasburk för någon jul sedan och hade med i julklappsleken. Så mycket bättre än att köpa någon onödig pryl som aldrig blir använd.

– En riktig pepparkvarn ska varenda kök ha tycker jag. Denna från Peugeot har jag själv och kan varmt rekommendera. Kostar från cirka 300kr beroende på storlek och utförande och finns på bland annat på RoyalDesign.

Förkläde i linne från Granit. Finns i flera färger och kostar 299kr.

– Sist men absolut inte minst. En riktigt fin skärbräda i trä som kan leva i generationer bara man sköter den. Jag har exempelvis en från min mormor som bara blir finare med åren. Förutom att skära saker på brädan är det fint att använda den vid servering av bröd och ost & chark. Det är dessutom en snygg detalj som tål att stå framme på köksbänken. Denna variant är handgjord i liten upplaga på ett gammaldags sätt, kostar från 950kr på Artilleriet.

SparaSpara

Kommentarer

5

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Ninni says:

  TACK Johanna 😊!
  Underbar skärbräda/servering/upplägningsbräda med ett ergonomisk bra grepphandtag 😍
  Ser fram emot kommande inlägg 🤗
  Ljusa Kramar från Ninni ✨

 2. E says:

  Så himla underbart inlägg och fantastiskt vackert bildcollage! Ser fram emot fler inlägg. <3

 3. Linda says:

  Jag har några skärbrädor i trä, tycker mycket bättre om dem än de i plast, men jag har inte riktigt lärt mig att sköta dem bra. De blir lätt repiga och torra. Jag använde någon träolja, men då blev det bara svarta och kändes inte alls fräscha. Hur gör du?

 4. Lina says:

  Åh, vilken rolig kategori! Detta ser jag fram emot…!


The wildest man in town