2017/09/28

Post 1877

Idag plus några tankar

28

9


2017


Idag packade jag ihop min lilla jobbväska och begav mig till närmsta da Matteo för att äta frukost och jobba vid datorn.

Strax innan klockan 12 gick jag in mot stan.

Där mötte jag upp en före detta kollega och åt lunch på Smörgåsbaren. Tar nästan alltid deras báhn mì och äppelmust. Så gott! Lägg gärna även märke till att den röda flaskan med srirachasås fått någon slags lysande aura. Skyller allt på min kamera men i själva verket är det faktiskt jag som är extremt dålig på allt vad inställningar och ISO heter. Måste skärpa mig!

Efter lunchen pep jag supersnabbt in på Artilleriet. Tycker att köket från Frama är så snyggt.

Sedan blev det några timmar framför datorn inne på da Matteo. När klockan slog 16 gick ut genom dörren som leder till den vackra innergården där Floramor och Krukatös ligger. Tänkte köpa en bukett man fann inget som föll mig i smaken, hade gärna velat plocka ihop något sådant här men blomsterbutikerna här i Göteborg verkar ha fastnat i hortensia och eucalyptus träsket. Inget fel på det såklart men inget jag var sugen på just idag.

Det händer ju ibland att jag känner för att ventilera lite av mina tankar och ikväll är en sådan kväll så här kommer det några helt ocensurerade tankar som jag tänkt under dagen:

Min mailinkorg har gått och blivit ett monster. En gång i tiden hade jag superstruktur och svarade på alla inkommande mail samma dag. Klipp till att jag endast besvarar sådant som berör något jag jobbar med precis just nu. Jag bemödar mig inte ens med att radera skräp och har ständigt flera hundra olästa mail i inkorgen. Har dock på ett autosvar som säger att svar kan dröja eftersom att jag är föräldraledig. Men idag tog jag tag i den och efter att jag rensat inkorgen från sådant jag inte behöver besvara (typ skräp, pressutskick och köperbjudanden) har jag 1000 mail som ska besvaras. Vart börjar jag ens? Och förlåt alla som väntar svar. Det kommer, tids nog. Skäms faktist nu och tänker att jag borde ta bort dessa avslöjande rader.

När jag stod i duschen kom jag på att jag har ganska många egentligen enkla grejer i min vardag som jag måste tänka till ordentligt inför att jag utför. Exempelvis åt vilket håll jag ska vrida kranen för att få kallt respektive varmt vatten i duschen. Samt skillnaden på höger och vänster, måste på riktigt tänka efter i tre sekunder innan jag vet vad som är vad. Och vart volymknappen sitter på fjärrkontrollen, måste kolla varje gång. Tänker att dessa grejer sker automatiskt hos vissa men inte hos mig alltså. Någon som känner igen sig?

Är liiiite stressad över att ALLA är ute och plockar svamp på helgerna numera. Och då menar jag såklart alla på sociala medier. Jag har aldrig någonsin hittat någon svamp i skogen och har aldrig fått till någon mysig skogsutflykt med min man. Men skattar samtidigt lite över det faktum att allt görs i cykler i sociala medier som en vän sa till mig. Är det inte bananbröd som bakas så är det gröna smoothies som mixas, äppelskörd som visas upp eller dopp i det blå som utförs. Själv tänkte jag slänga i några hummertinor i helgen och hoppas på att håva upp något kilo eller två av havets svarta guld. Undrar om det blir nästa trend? OBS! Är verkligen självironisk och hör i allra högsta grad till dem som gör saker i cykler på sociala medier. Men är helt enkelt bara lite svartsjuk på alla härliga människor som plockar så mycket svamp och har det mysigt samtidigt. 

Imorgon ska jag träna med min PT för första gången sedan i juni. Gjorde ett litet uppehåll över sommaren bara. Tur att hon är så bra och snäll, annars hade jag nog inte vågat mig tillbaka.

Imorgon är det dessutom fredag och vi ska åka upp till stugan. Det ska bli mys. På vägen upp ska vi stanna på Lyckans bageri och köpa med oss deras vansinnigt goda sockerbullar. Vattnas i min mun nu när jag tänker på dem.

Okej det var allt för mig. Hoppas att ni har haft en fin torsdag! Har ni några tankar som behöver ventileras kanske? 

 

SparaSpara

Kommentarer

18

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Jennie says:

  Å känner igen mig… höger och vänster alltså. Får alltid en bild i huvudet på hur jag satt hos min dagmamma, vid ett visst tillfälle för 100 år sedan, innan jag kan komma ihåg vad som är vad. Hur knäppt? 🙈😅 Och mailen, kommentarer på IG och så vidare… fattar inte hur man kan tänka tanken att man borde så ofta, som stressar, utan att ta tag i det. Man mår ju så bra efteråt! Men hamnar alltid efter med ALLT. 🙄😬

 2. Linda says:

  Haha, igenkänningsfaktorn är stor på höger och vänster… måste tänka efter och det blir ofta fel…
  Känner mig dock väldigt ostressad kring svampen, gillar inte svamp.. kan dock bli lite lätt avundsjuk på skriverierna om hummer 😉
  Men visst är det sant med cyklerna på sociala medier, speglar ju årstiderna och vädret väldigt mycket!

 3. Emma says:

  Jag behöver också tänka efter innan jag vet vilket dom är höger respektive vänster. Jag har heller aldrig hittat ngn ätbar svamp. I morgon ska det dock bli ändring på det. Det ryktas ju om svampår så då ska väl till och med jag lyckas! 👏🏽

 4. Fanny says:

  Detta var ditt bästa inlägg på länge, och då gillar jag ändå allt på denna bloggen. Du har höjt dig ännu ett steg!

 5. Lina says:

  Åh, det där med höger och vänster, jag måste tänka efter varje gång. Min man säger att för honom är höger och vänster lika självklart som vad som är upp och vad som är ner.

 6. Caroline says:

  Härligt med vardagstankar och funderingar:-)
  Lite nyfiken på hur du kommer jobba framöver, skymtade ju att ditt namn stod på någon butiksdörr på stories för ett tag sedan och så stod det ju i Family living att du gått in i någon firma. Alltid kul och inspirerande med lite ‘bakom kulisserna’ info:-)
  Ha en fin helg,
  Kram Caroline

 7. Jag är precis på pricken så när det gäller höger och vänster! Får alltid tänka efter, medan det för andra är plättlätt. Jag har läst att det är biologiskt betingat hos vissa av oss – kanske en tröst i all förvirring :). Härligt inlägg, Johanna. Jag längtar till Göteborg när jag ser dina bilder. Fin helg till dig och de dina!

 8. Fint inlägg! Kul med dina funderingar tycker jag och pepp för nystart med PT.
  Hittade typ svamp för första gången i mitt liv förra helgen och bloggade stolt som en tupp såklart. Svängde genast ihop en macka “a la Johanna” och bjöd på.
  Önskar er fina familj en fin helg.

 9. Linnéa says:

  Tycker himla mycket om att du delar med dig av dina tankar – stora som små!

 10. johanna says:

  Hög igenkänningsfaktor på “svampångesten”! Men antar att man gör andra mysiga saker som andra är minst lika avis på! Stt man inte har tagit sig ut i skogen handlar väl helt enkelt om att man prioriterar annat som man anser är mysigare och mer värt !:) god fiskelycka ! / en annan nybliven Johannamamma i Göteborg ! Ps, älskar btw din blogg !

 11. Ida says:

  Alltså om jag i slutet av mitt liv fick en lista över den tid jag spenderat på att leta efter info-knappen på fjärrkontrollen… vilket är den knapp jag använder allra mest. Jag lär mig aldrig sånt där. Jag kan även stå och förgäves vrida nyckeln åt fel håll i flera minuter i dörren innan jag inser att jag måste vrida åt andra hållet för att låsa/låsa upp. Jag har dock mycket stress i mitt liv just nu och tror att jag inte kan lägga dessa små pusselbitar av information rätt för att nästan inga andra pusselbitar ligger på plats. Min hjärna är som en påse där man hällt i pusselbitar från fem olika pussel och rasslat om, blandat med barnpussel och de där vidriga 1000-bitarspusslena.
  Höger och vänster? Måste jag lära mig att komma ihåg det? Vi är ju alla överens om att man inte behöver kunna matte sen smartphonen gjorde inträde i våra liv, eller hur? Kan vi inte ersätta höger- och vänster-kunskapen med något verktyg?

 12. Sarah MacFie says:

  Jag gillade också detta inlägget jättemycket 🙂 Och känner igen det där med att inte alltid vara bäst på att återkoppla, som i ditt fall med mejlen. Det gäller kanske allmänt i livet för mig, haha… Man ska ju svara på så mycket hela tiden. Det är sms, meddelanden, mejl, och kommentarer på alla möjliga kanaler så det är ju inte konstigt att du inte hinner med. Det känns bara skönt för oss läsare att höra att du inte heller är perfekt. Tack för att du vågar skriva det 🙂 Nu är det äntligen fredag och hoppas ni får en riktigt go helg! Kram Sarah

 13. Elinor says:

  Va roligt att höra om någon som har samma problem med höger och vänster som jag! Första gången jag hör talas om det, jag brukar oftast bli dumförklarad..
  Jag vet ju hur man ska tänka, handen man hälsar med, sidan hjärtat sitter på osv, men jag behöver tänka efter innan det kopplas. Det är
  liksom inte helt naturligt.
  Hopplöst när man kör bil och ska bli guidad, eller guida någon annan.
  Har alltid tänkt att att det är för att jag är vänsterhänt, men samtidigt kan jag göra det mesta med båda händerna. Klipper med höger t ex men skriver med vänster 🙂

 14. my says:

  Jag har i det sista upplevd att jag blivit å sjukt stressad av sosiala medier. Har därför just nu tagit bort insta (laddar ned appen o kollar lite varannanvecka) och bestämt mig för att bara läsa bloggar en gång i veckan. Idag är alltså denna dagen (började denna veckan). Vi får se hur det går men jag hoppas att detta kommer bidra til att jag kommer göra mer av det jag egentligen vill göra och stressa mindre…we shall see 🙂

 15. Sara says:

  Saker jag inte automatiserat: Höger och vänster, hur man trär symaskinen, hur man tankar med kort. Måste tänka varje gång och när jag tankar har jag en liten handskriven manual…

 16. Jenny says:

  Är likadan med höger och vänster. När jag tog körkort gav körläraren upp och pekade med hela handen så jag skulle veta😊 Har i stort sett bara hört från tjejer/ kvinnor att höger och vänster är ett problem för dem

 17. Lina says:

  Känner igen mig 100% i att tänka efter när det kommer till kallt/varmt, höger/vänster och volymen. Gör också ofta fel.

 18. Lelle says:

  Är du vänsterhänt? Det du beskriver är typiskt för oss vänsterhänta


The wildest man in town