2017/08/26

Post 1859

Herrgårdsbegonian

26

8


2017


Denna Herrgårdsbegonia köpte jag i november 2015 och då såg den ut såhär så jag tänkte att det var dags för en liten uppdatering kring dess utvecklingen. Som ni ser har den vuxit till sig rejält men även blivit rödare i bladen. Jag gissar att det är något med hur mycket dagsljus den får. Innan har den nämligen stått ganska mörkt men nu står den på solsidan av vår lägenhet där ljuset flödar in hela dagen. Jag vattnar lite då och då,  har planerat om den en gång och ger den växtnäring en gång i veckan från april till september. Himla lättskött växt måste jag säga.

Och fin såklart. Tänker att det kanske är dags att beskära den lite. Någon som har erfarenhet av det och om man kan ta sticklingar och planera? Kanske inte säsong för det just nu kom jag på. Jaja, tar gärna emot eventuella tips ändå.

Kommentarer

2

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


  1. Sara says:

    Superfin! Tack vare detta inlägget har jag köpt en massa sticklingar idag! Ljuvlig färg på gardinerna förresten, vad är det för några? 🙂

  2. Mary says:

    Den är jättelätt att ta skott på, dessutom förgrenar den sig om du tar av lite skott och blir ännu finare.Klipp av liten stam ovan ett blad/bladpar och stick ner direkt i jorden i ny kruka!
    Lycka till!


The wildest man in town