2017/02/05

Post 1753

Helgglimtar

5

2


2017


I fredags var jag på blomrum och plockade ihop en vårig bukett av ranukler, anemoner och vallmo.

Den här mobilen från Konges Sløjd är numera väldigt populär även hos prinsen här hemma. Inte bara jag som tycker att den är fin alltså. Skönt att vi verkar dela smak.

På tal om prinsen så växer han så att det knakar. Garderoben har därför fyllts på med fina grejer från MarMar.

Jag har en ny favorit på frukostbordet med inspiration från Pom och Flora. Rysk yoghurt med grapefrukt, blåbär, granola, vallmofrön, mynta och lite olivolja.

Annars har helgen mest bestått av precis det Hjördis gör här, vila och mys inomhus.

Avslutar dock denna sköna helg med en liten klump i bröstet efter att ha läst kommentarsfältet hos trendenser, förstår inte hur en försäljning av en fin lägenhet kan skapa illamående, frustration och locka fram så mycket elaka kommentarer från folk. Även jag åkte på en känga eftersom att jag tydligen hetsar till överkonsumtion och stillöshet. Flyttar jag dessutom någon mer gång kommer personen i fråga att spy!?! Dessa kommentarer i kombination med en kommentar om att jag var omedveten och konstig som jag fick i mitt senaste inlägg gör att jag känner mig lite matt på livet som bloggare. Känns helt enkelt trist att bjuda på inspiration (som dessutom är helt gratis och direkt från mitt eget liv) när det finns läsare som inte uppskattar det och vrider på det till något negativt.

Jag vill att min blogg ska vara ett glatt ställe där man kan hämta inspiration och känna sig peppad när man har kikat in här. Jag tycker själv att jag uppmuntrar till att ta tillvara på det man har, oavsett om det gäller att piffa till ett kök, använda mormors gamla finporslin till vardags eller hålla utkik efter det perfekta köksbordet på loppis. Jag vill även inspirera och tipsa om små saker som gör mitt liv lite härligare. Så känner du att min stil är stillös, att jag hetsar till överkonsumtion och att du helt enkelt stör dig på mitt liv ber jag dig vänligen att inte besöka min blogg något mer. Jag är säker på att det finns andra bloggar och ställen du kan hämta inspiration som faller dig bättre i smaken. För här mår du uppenbarligen inte bra av att vara. Till sist vill jag bara påminna om något om är så grundläggande att jag önskar att jag inte behövde skriva det men tänk på ett kommentarsfält som ett fikarum. Skulle du inte säga något högt passar det inte att skriva det heller. Be kind!

 

Kommentarer

51

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Marlene says:

  Så tröttsamt… 😞❤️

 2. Hannah says:

  Kan förstå att du blir matt/ledsen. Men du ska veta hur inspirerande din blogg är. Älskar dina bilder både på bloggen och på insta. De känns äkta. Får inte uppfattningen av att du/ni uppmanar till konsumtion utan som du skriver blandar både gammalt och nytt på ett coolt sätt. Fortsätt vara du och fortsätt att inspirera!!!

 3. Hanna says:

  Hej Johanna!
  Jag har aldrig kommenterat innan men tänkte att jag kanske skulle göra det idag iom ditt blogginlägg.
  Din blogg är en av de få bloggarna jag läser och som jag verkligen blir upplyft och inspirerad av att kika in på. Jag tycker om att bloggen är så bred i sina ämnen, bilder och tips att det blir himla roligt och överraskande varje gång man går in och läser den. Du är grym!

  Hälsar trogen läsare 🙂

 4. Eva says:

  Tack för alla inspiration. Jag tycker inte alls att du hetsar till någon överkonsumtion. Har (med beundran) kikat på inredningen i era olika lägenheter som man kan hitta på nätet. Man ser ju att ni använder samma mattor, saker, möbler osv bara i nya konstellationer och det är ju varken vanligt eller trendkonsumtion. Sen finns det alltid någon lycklig som flyttar in i en genomtänkt lägenhet efter er. Men, livet är en högstadieklass – kommentarerna varierar men typerna är samma. Väntar på nästa inlägg om kök – och kanske hall?

 5. Ellen says:

  Tack för all inspiration! Så fin blogg ✨ Jag är så nyfiken på vad er lille prins heter. Förstår om du inte vill berätta men skulle vara kul att höra om hur ni tänkt kring namn. Har själv en tjej på 6mån och jag tycker det är extra kul att följa din blogg nu när vi får se glimtar från ditt liv med den lille.

 6. Jag kan förstå att kommentarerna får dig att tappa blogg-lusten men om du jämför med hur många läsare du har (som ju är en viktig måttstock då folk inte skulle läsa om de inte gillade) och alla fina kommentarer du får så är ju de där en droppe i havet. Hurra för din blogg som ger så mycket energi och som har sån härlig stämning. Du fyller ju nästan hela mitt Göteborgs-längt, sluta aldrig med det. 🙂

  Kram

 7. Bra inlägg! Visst blir man matt.
  Kram på dig

 8. Malin says:

  du är min största inspiration här i livet ⭐️ tack för allt fint du bidragit med.

 9. Malin W says:

  Men åh, jag gillar din blogg väldigt mycket och har följt den ett tag. Tycker om att det är lagom med uppdateringar och när de väl sker så vet man att de är “riktigt smaskiga” och något man vill ha tid att läsa och betrakta. Dina bilder förgyller och jag blir så inspirerad på livets alla plan. Sluta aldrig med det du gör! 👊🏻 Haters gonna hate, fuck them! Du är grym!

 10. Mia Lundkvist says:

  Hej Johanna! Jag har nog aldrig kommenterat en blogg innan (läser i och för sig bara typ din och två till 😬) men kände att jag ville tjoa till om hur mycket du inspirerar mig! Att du dessutom är en jäkel på att skriva snyggt gör att mitt kommunikationshjärta tar ett litet glädjeskutt då och då. Jag hoppas verkligen att du vill fortsätta dela med dig av dina finheter och braiga tips. Ser redan fram emot nästa inlägg 👌🏽👏🏼👊🏼 Kram från Borås!

 11. Carina says:

  Ja, så sorgligt … Det här med att tänka efter före, och visa lite hövlighet … ❤

 12. Emelie says:

  Hej Johanna!
  Har följt din blogg så länge jag kan minnas. Kanske sedan tidernas begynnelse, så att säga 🙂 Du är så galet inspirerande och din blogg är faktiskt den enda jag fortfarande följer efter många år. Jag blir alltid lika glad när jag kikar in och ser att du gjort ett nytt inlägg och jag blir alltid peppad efter ett besök hos dig. Fortsätt sprida din härliga energi, du är fantastisk!

 13. Emma Sjöberg says:

  Älskar din blogg!
  Du och trendenser bidrar till så mycket inspiration.
  Hoppas att du fortsätter på samma härliga sätt 🙂

 14. Eva Salomonsson says:

  Usch vad tråkigt med alla syrliga och elaka kommentarer😞Håller verkligen med om Be kind, always❤

 15. Andrea says:

  Galet att det finns så mycket obefogat hat i världen. Hoppas att folk som skriver sådanna kommentarer någon gång växer, hittar värde i sina egna liv och framför allt slutar ogilla sig själva, jag kan inte förstå varför man annars skriver något sådant om det inte vore för detta, för inte läser man och definitivt kommenterar man inte livsstilsbloggar man inte tycker att dom inspirerar, det känns som bortslösad tid!

  Kram på dig! Du inspirerar och får min oändligt omättade kreativa sida att aldrig sluta spritta av glädje :).

 16. Cecilia says:

  Johanna for president 👵🏻👑✨ #imwithher

 17. Frida says:

  Hej,
  Jag läser din blogg och följer dig med glädje på instagram. Tror nog inte jag skrivit något här förut så nu var det dags. Fy och ursh för otrevliga människor! Hoppas du hittar pepp i att vi är många som sannerligen blir inspirerade av ditt gedigna arbete och dina vackra bilder. Extra tacksam är jag över att få se glimtar av barnkläder och barnsaker, väntar själv mitt andra barn inom några månader. Kanske är det just därför jag blir extra arg över att få höra om det du skriver. Av någon anledning rycker jag att det är extra illa att attackera en person som nyligen fått barn eller väntar barn som ju Frida gör. Självklart ska ingen någonsin behöva utstå den typen av kommentarer men just tiden runt barn borde en få slippa vara extra stark och motståndskraftig, det räcker liksom gott och väl att barnet behöver ens energi. Kram från mig!

 18. Linnea says:

  Hej johanna!
  Först och främst vill jag säga att jag verkligen förstår att du både blir trött och ledsen av sådana typer av kommentarer. Förstår inte alls meningen med dem. Visst kan man ta upp om det är något man inte håller med om, om man anser att personen riskera att sprida ett osunt eller dumt budskap, men det går att göra på konstruktiva och trevliga sätt ju. Och framför allt, det jag förstår allra minst, så har ju ingen tvingat dessa personer att läsa din eller nån annans blogg. Om MSN inte gillar det så är det ju bara att inte läsa…
  Hur som helst, hoppas du håller modet uppe och kommer ihåg att de personer som skriver denna typ av kommentarer endast utgör en liten liten bråkdel av de som läser din blogg.
  På ett helt annat ämne men ändå kopplat till detta inlägg så undrar jag över var/hur ni placerat mobilen från konges slöjd. Den är ju så fantastiskt fin och jag har funderat på en likadan till vår stundande minimänniska. Ser ut som att ni har den i fönstret? Hur tar er lilla kille del av den? Har ni skötbädd i fönstret? Undrar främst då vi inte kommer att ha något skötbord och stt hänga över sängen känns i vårt fall inte optimalt vilket alltså gör att jag inte riktigt vet var jag skulle ha den och att den samtidigt ska göra “nytta” för minimänniskan, så att säga. Tack på förhand! Och din blogg är min absoluta favorit. Älskar din stil!

 19. Lisa says:

  Då var det min tur att skriva min första blogg-kommentar! Såhär ser jag på det: det finns människor som ägnar sina liv åt att sprida missnöje, pessimism och hat. Och sedan finns det människor som istället väljer att sprida förståelse, optimism och kärlek. Man har ett personligt ansvar i vem av de två man väljer att vara och det handlar om val man gör varje dag, hela tiden. Kommentarerna som tyvärr blev riktade mot dig handlar varken om dig eller om hållbarhet, de handlar enbart om att sprida hat. Ta inte åt dig och sluta inte inspirera! <3

 20. Johanna says:

  Så tröttsamt med de som bara måste kommentera och slänga ur sig skit håller helt med dig, varför bemödar de sig ens att gå in här då!? Keep up the good work❤

 21. Alex says:

  Jag förstår om du blev illa berörd av kommentaren. Så onödigt och tråkigt. Hoppas att du känner och förstår att det var en tråkig liten människa och vi andra stöttar och beundrar dig. Men det är tråkigt nog att en negativ kommentar väger så mycket tyngre (så är det iaf för mig). Men jag gillar din stil jättemycket och jag var på väg att slita ut mitt astråkiga ikea kök – men det här stackars köket ska nu få sig ett lager linoljefärg (enligt din beskrivning) och jag hoppas att det räddar eländet:-) Det hade inte ens (konstigt nog kanske) slagit mig att det går att måla om ett IKEA kök. Så tack för den idén – och alla blogginlägg. Läser dem alla!

 22. Johanna says:

  Herregud vilka friheter en del människor tar sig! “Vuxna” människor dessutom! Jag håller mina tummar så hårt att de vitnar i hopp om att det kommer finnas en fantastisk lösning mot nätmobbning och troll tills dess att mina (ännu ofödda) barn ska bege sig ut på internet. Det är ju helt absurt att internet är OÄNDLIGT, och folk ändå väljer att surfa sig in på sidor som uppenbarligen får dem att må dåligt?

  TACK för att du förgyller din lilla del av internet, jag tycker din blogg är supermysig och jag hittar alltid mängder med inspiration här. Kram!

 23. Josefine says:

  Hej!

  Som många andra skriver så brukar jag inte kommentera men alltså, att läsa din blogg är ju en höjdpunkt varje dag! Får så mycket inspiration från dina bilder och uppskattar verkligen blandningen av nytt och gammalt=) Du är bäst!

 24. Nette says:

  Nej alltså jag blir stum, stum, stum. Jag som tycker precis tvärtom. Att din blogg inspirerar och uppmanar till det hållbara, miljövänliga, stilsäkra tänket. Inte “slit och släng och köp nytt” – tänket. Jag hoppas förstås att du vill fortsätta underhålla oss som gillar din underbara blogg och att de som inte hör hemma här väljer bort istället för att ge onödiga och elaka kommentarer. Stor kram!

 25. Emma says:

  Du inspirerar mig! Tack för det!

 26. Annika says:

  Hej Johanna!
  Jag är en utav de som älskar din blogg och all inspiration som den ger!!!
  Alla dina hem blir så vackra!!! Hur ser ditt nuvarande kök ut? Jag är så nyfiken!
  Tack för din fina blogg och låt aldrig negativa kommentarer knäcka dig!
  Kram!🙏🏻🌟💗

 27. Linn says:

  Cecilia, jag håller med dig! Johanna for president #imwithher

 28. Linda Couch says:

  Å snälla, snälla! Sluta inte att blogga😳 Du, Kristin och Mokkasin Sofia är mina absoluta största inspirationskällor!! Utan dig hade inte mina flickor fått vackra tapeter i sina rum, jag hade inte somnat eller vaknat i den vackraste gröna färgen av alla! Med dina bilder ser jag hur det kan bli och jag vågar jag med! Varje dag är jag inne i hopp om att få se bilder från nya lägenheten!! Så snälla, sluta inte💚

 29. Linda Couch says:

  Å snälla, snälla! Sluta inte att blogga😳 Du, Kristin och Mokkasin Sofia är mina absoluta största inspirationskällor!! Utan dig hade inte mina flickor fått vackra tapeter i sina rum, jag hade inte somnat eller vaknat i den vackraste gröna färgen av alla! Med dina bilder ser jag hur det kan bli och jag vågar jag med! Varje dag är jag inne i hopp om att få se bilder från nya lägenheten!! Så snälla, sluta inte💚 Låt inte de som är kritiska få styra! Heja dig!!

 30. Maja says:

  Hoppas att alla fina kommentarer kan “trycka ner” de elaka och få klumpen att försvinna. Jag tycker att du har ett hållbart tänk genom hela bloggen, du köper grejer av god kvalitet och en hel del från (tror jag i alla fall) mindre märken och affärer eller så är det second hand. Precis så som jag tycker att man bör tänka vid konsumtion.
  Och som du skriver, tycker de inte om det du gör så kan de ju faktiskt sluta läsa bloggen. Svårare än så är det ju faktiskt inte.
  Fortsätt med det du gör, jag blir alltid så inspirerad när jag kikar in här och nu när jag har en tre veckors bebis här hemma är det så roligt att även få läsa lite om er prins.
  kram!

 31. Katti says:

  Om man inte gillar din blogg och stör sig så, varför i hela friden ska man läsa den då . Blir galen på människor som inte har något bättre för sig än att klaga. Det finns andra sidor på nätet som man kan följa om man vill ha mindre positivitet i sitt liv. Fortsätt sprida skönhet, feelgood, inspiration och glädje på din blogg, jag följer dig gärna.

 32. anna says:

  Alltså jag kan både förstå och inte förstå när man ställer en sådan fråga… Det är viktigt att ta ansvar för hur man väljer att konsumera med tanke på jordens begränsade resurser osv. Så visst kan det vara berättigande att ställa frågan hur andra tänker där, särskilt de som har ett inflytande på andra. Samtidigt så tänker jag att man har ett eget ansvar där. Själv kan jag uppleva att när jag blir alltför påverkad att vilja konsumera mer (som man ju kan bli av allt från inredningsmagasin, bloggar, till att gå in i ett varuhus), så låter jag helt bli allt det där ett tag. Och vad gäller denna bloggen så tycker jag att den är ett jättebra exempel på hur man kan handla på loppis, återanvända saker osv. Blir alltid väldigt inspirerad här (och vad jag sedan “gör” med det är ju upp till mig!) Skulle nog säga att det var här jag hittade min stil, så tack för det 🙂 Älskar förresten köksinläggen, ser fram emot resten! Hoppas det blir ett för varje kök ni har haft!

 33. Cissi says:

  Hej! Inspirerande som vanligt! En helt annan sak, dina blå sammetsskor, Eytys, var har du fått tag på dom? Håller på att leta mig fördärvad men de verkar vara slut i min strl. Tack för underbar blogg!

 34. Sofia says:

  Jag tänker med omtanke på dig och fina Elsa Billgren och andra bloggare som är så generösa och bjuder på små blickar från vardagen. Att få tjuvkika in i någons annan vardag är lyxigt. Det bjuds av valda delar, som att få gå in i en godisbutik med bara lyxpraliner. Tänk att få slippa skumbananer och oranger godis som jag ändå inte gillar. Bara det göttiga! Jag som älskar att fönsterglutta på hösten, snegla lite mellan krukväxterna för att få en skymt av andras stängda världar. Jag är så tacksam för att ni (nu klunsar jag ihop er inspirerande bloggare gång på gång) bjussar på det här. Tack fina du (och såklart många andra) för att jag får åka med på den här sköna turen. Ta hand om dig! 💕

 35. Elsa says:

  Passar på att skicka lite extra pepp och beröm. Du har en fantastiskt sympatisk, inspirerande och fin blogg som verkligen skänker glädje och njutning i vardagen utan att hetsa till något. Tycker jag i alla fall. Heja, heja!

 36. sabine says:

  as I do not speak swedish, it is hard for me to understand, what you write (and the google-translator doesn´t seem to speak swedish fluently either 😉 ). but i just want to tell you, that i´m in love with your pictures and that i adore the way you decorate your apartments/houses. i wished, i had the same talent!

  so please, go on writing and inspiring your readers <3

  best wishes from austria, sabine 🙂

 37. Anne says:

  You have to ignore these people. There are some very sad souls out there. Please continue your lovely, enjoyable blog!

 38. Emma says:

  Din blogg är fantastisk! Har följt den i flera år och känner mig alltid inspirerad efter att ha läst den <3

 39. Ingrid Ölund says:

  Jag älskar din blogg, som är superinspirerande och tycker du verkar vara en så fantastiskt fin och ödmjuk människa. Så tråkigt att höra att du drabbas av sånt här. Knäppa människor kommer alltid att finnas och går tyvärr inte att skydda sig ifrån. Kom ihåg att det är undantag och att resten av oss är tacksamma och uppskattar det du gör.

 40. Lisa says:

  Jag älskar din blogg och ditt instagram med för den delen. Dina inlägg känns ärliga, genuina och skönt avslappnade. Din inredning, dina foton och dina grymma och inspirerande tips (som köksrenoveringarna tex) går rakt in i hjärtat på mig. Bloggvärlden och insta vore en väldigt mycket mindre rolig plats utan bland annat dig. Det pågår en viss “köp-hets” på en del håll, men din blogg är ett andrum från precis just det. Tack och kram.
  Lisa

 41. Sara says:

  Hej!
  Först vill jag poängtera att det inte är jag som har skrivit kommentaren hos Trendenser även om jag har samma namn. Jag tycker att din blogg verkligen inspirerar och jag har plockat valda gobitar till mitt eget hem som tex samma tapet från William Morris (Pimpernell), har den i min trappuppgång, och tant Johannas gröna förstås, har den i arbetsrummet. Förstår att trista kommentarer känns tröttsamt! Som läsare tänker jag att man nästan tror att man känner er som har en blogg, många av oss har följt tex dig och Frida i många år. Man blir så engagerad i minsta detalj i boendet och då tänker jag att man kanske känner sig lite snuvad och snopen då lägenheten eller huset säljs och ni går vidare. “Va jag som älskade hallen ska ni inte bo där nu?” Samtidigt är det ju en livsstil att köpa objekt och renovera upp dem och sälja vidare, tex Hanna Bastin är ju väldigt tydlig med det. Jag tycker däremot att det är jättekul med alla tvära kast och ser verkligen fram emot, framför allt, ert kök i denna lägenhet. Keep up the good work!

 42. Matilda says:

  Hej Johanna! Jag är en trogen läsare av din blogg och det är alltid lika inspirerande och kul att kika in hos dig här på bloggen eller att få följa dig på instagram! Jag älskar hur ni hemma fixar med ett hållbart tänk och tar tillvara på det som redan finns. Så tack för att du delar med dig och låter oss få glimtar av din vardag och ditt hem!

 43. Lena says:

  Din blogg är precis det du vill att den ska vara.
  Mycket fint och inspirerande. Och jag har knyckt flera idéer av dig…
  Tack för det och för all den tid du lägger på bloggen.

 44. Frida says:

  Sluta aldrig blogga!!!!! Någonsin!! Älskar den.

 45. Monica Kallin-Ticconi says:

  Vilka fina,inspirerande och harmoniska bilder !!
  Precis som hela din blogg är <3
  Tyvärr finns det ju otroligt många avundsjuka och missunsamma/olyckliga människor i världen och på internet är det ju sorgligt nog nästan fritt fram för dessa troll att kritisera. De älskar att hata. Tycker nog att det måste bli mer transparent att kommentera och betydligt hårdare lagar, samt straff för nätmobbing. Det kan och ska inte tollereras.Inte bortförklaras eller viftas undan.Man ska och behöver inte ta denna skit ! Detta handlar om mobbing, inte om folks rätt till åsikter. Mobbing är inte tollererat i dagens samhälle, så varför skulle det vara det på nätet. Noll tollerans.Mer kärlek,beundran,uppmuntrande,förståelse,acceptans och respekt. Please. Kärlek till dig och din blogg <3
  Monica i Rom

 46. Rönnquisten says:

  Jag tycker du har en underbar blogg som skänker mig mycket inspiration

 47. Maria says:

  Älskar din blogg, har följt den sedan ni letade första lägenheten tror jag, och nån gång ska ju vara den första att kommentera. 😉 Fick massor av inspiration från era kök när vi gjorde om vårat (det behövdes, en väldigt ovarsam 80-talsrenovering hade tyvärr förstört 60-talsskåpen), och jag kände att det fanns en annan väg att gå än det högblankt vita som var så himla inne då, men som inte passade oss eller huset alls. Kul att du kör följetong, även om jag gillar dina inspirerande bilder och inlägg så ÄLSKAR jag lite hands on-renovering. 😉

 48. Lisa says:

  Hej Johanna!

  Jag känner igen diskussionen som förts här från andra livsstilsbloggar och skulle vilja ta upp några generella synpunkter på den här typen av diskussioner.

  Rent allmänt tycker jag att inflytelserika bloggare bör kunna ifrågasättas utifrån de ideal de sprider. Det är något som alla stater/företag/organisationer/varumärken med demokratiska ambitioner bör tolerera (givetvis med möjlighet att sakligt bemöta kritiken). Argumentet att de som inte gillar innehållet ska nöja sig med att hålla tyst och välja andra bloggar håller inte, jämför gärna med konsumentmakt mot andra typer av inflytelserika företag.

  Det som gör situationen speciell när det gäller livsstilsbloggare är att varumärket lätt kan förväxlas med privatpersonerna bakom varumärkena. Det gör att vi som kommenterar måste vara noggranna med att inte uttrycka kritiken i form av personangrepp eller andra kränkningar. Men det gör också att ni som bloggar behöver kunna ta mer kritik än vad som kanske varit rimligt om ni enbart varit i era roller som privatpersoner.

 49. Maria says:

  Älskar din blogg. Det är den första jag går in på, alltid. En perfekt blandning av härliga saker som alltid får mig att må bra. Du är en stor inspiration, så tack för det!

  1. Johanna says:

   Åh! Tack snälla du för fina ord.

 50. Bra skriver Johanna! Be kind. Allways.


The wildest man in town