2016/09/23

Post 1669

Happy Friday

23

9


2016

Kategorijohannabradford_fredag23sept

Om jag ska vara ärlig har jag ett delat tycke för detta uttryck – Happy Friday. På ett vis älskar jag det för det är precis så jag känner de allra flesta fredagar men efter att det gått inflation i just denna rubrik här i blogg- och instagramvärlden det senaste året blir jag helt matt så fort jag ser de orden. Hur många Happy Friday inlägg orkar man se? Kanske är det bara jag med mina gravidhormoner som känner så men OM det är någon som känner likadant får ni gärna dela med er här i kommentarsfältet så kanske vi kan prata ut om det en gång för alla och så slipper jag känna mig helt knäpp som känner så inför en (trots allt) härlig rubrik.

Okej, nu var det avklarat. Nu är det ju fredag och faktiskt en happy sådan, har haft ett par intensiva jobbveckor och det börjar kännas att jag är i slutfasen av en graviditet så just denna helgen är väldigt välkommen. Fredagsbuketten är en maffig sådan som ni ska få se mer av snart, jag och Alice hade nämligen en fotodag här hemma igår och hann med en hel del så det ska bli kul att få dela med sig av resultatet framöver. Nu klappar jag ihop datorn och tar helg. Hoppas att ni har en fin fredag, eller förlåt, en Happy Friday!

Kommentarer

36

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Anna says:

  Håller med dig till 100 procent. Ser de där orden på blogg, insta, snapchat ja överallt så fort det blir fredag. Uttryck som “Friyay” ska vi inte ens tala om hur mycket jag stör mig på. Ha en fin helg!

  1. Johanna says:

   Haha, skönt att höra att jag inte är helt ensam. Hoppas att du har en fin helg!

 2. L says:

  Håller med! 🙂 Fast med reservation för att det inte gäller alla bloggare. De bloggar/instaflöden som visar ett större register än happy alla dagar tycker jag är ok och jag kan ryckas med i det, jag gillar ju också fredagar! 🙂 Men de som jämt ska vara lyckligast och gladast känns inte speciellt äkta då de skriver happy friday.

  1. Johanna says:

   Jag har inget emot själva innehållet i Happy Friday inlägg, jag själv älskar fredagar och försöker alltid göra dem lite extra härliga. Men ju fler Happy Friday rubriker jag ser desto mindre härliga blir de där orden för mig. Får komma på något annat helt enkelt 🙂

 3. Marika says:

  Som två barns föräldrer så kan jag meddela att fredagar för oss är rena utmaningen och utmattningen. ?
  Alla är super trötta efter en vecka, hungriga, som resulterar i en snabb måltid där vi inte kan äta samtidigt och sen nattningarna som kan ta en evighet och när väl barnen sover e vi så utmattande att man knappt orkar prata med varann och den ena alltid somnar på soffan eller båda. ?
  Jag är en av dom som kan absolut bli provocerad av alla dessa Happy Fridays- absolut.

  1. Johanna says:

   Haha, jag lovar att komma på en annat rubrik 🙂

 4. Johanna says:

  Ååååh tack!!! Trodde det bara var jag. Stör mig även lite på “fredagsbukett”…men det är nog bara jag.

  1. Johanna says:

   Haha, nej men då är vi två i alla fall. Skönt! Vågar knappt säga det men fredagsbuketten hänger löst hos mig också.. Älskar dock att köpa en fredagsbukett, har gjort det så länge jag kan minnas, men det blir liksom FÖR mycket när man ser det överallt på sociala medier.

 5. Emma says:

  Haha ja jag förestår vad du menar. Alla fredagar kan inte vara happy. Men jag känner igen mig med gravidhormoner. Speciellt min första graviditet där jag störde mig på allt som jag i annat fall inte skulle bry mig så mycket om. Så jag kan nog gissa på att det lite inslag av det iallafall. Trevlig helg och tack för en bra blogg och Instagram ?

  1. Johanna says:

   Det är inte alls innerbörden i inläggen jag inte gillar, jag tror att de som skriver “Happy Friday” är sådana personer som (precis som jag) uppskattar fredagar lite extra och därmed gör något extra för att de ska bli härliga och därmed happy. Det är bara att jag hade önskat lite mer mångfald bland rubrikerna som illustrerar en Happy Friday. Men som sagt, det är med stor säkerhet lite gravidhormoner som spökar här 🙂
   Tack för att du gillar det jag delar med mig av!

   1. Jenny says:

    Vettiga kommentarer överallt men kan vi snälla undvika att skylla kvinnors känslor och åsikter på “gravidhormoner”. Det är precis samma hormoner som finns i kroppen hela tiden, i en högre koncentration men mycket mer balanserad än när man inte är gravid (då menscykeln får hormonerna att gå upp och ner) Ifall en äter p-piller med östrogenprofil är dessutom nivåerna av dessa hormoner bara snäppet under de nivåer som när man är gravid. Dina känslor är verkliga och bör tas på allvar, inte skyllas på något annat. 🙂

    1. Johanna says:

     Tack för upplysningen! Lovar att aldrig mer skylla på gravidhormoner 🙂

 6. maria. says:

  Det absolut mest störiga med hela blogg- och instagramvärlden! Fredagsräkor, bubbel, blommor, kardemummabullar och lååååång ledighet med massa roliga saker och vila. Alltså. Varje vecka. Varje fredag. Och om det är en sån befrielse att det blir helg (efter enbart 5 dagar), är det inte något djupare som ligger till grund till den vardagsångesten? Jag bara undrar ibland.

  1. Johanna says:

   Haha, där träffade du mitt i prick på hur mina fredagar oftast ser ut. För mig handlar det inte om någon befrielse att det blir helg, utan mer att jag älskar just fredagar och tycker att det är mysigt med någon återkommande tradition som exempelvis fredagsräkorna. Jag kan vara precis lika pepp inför en arbetsvecka och jag hoppas att jag delar med mig av glädje och inspiration alla dagar i veckan. Det är som sagt inte innehåller i Happy Friday inläggen jag har något emot utan mer själva uttrycket som jag ser överallt på fredagar. Hade önskat att det fanns mer mångfald rubriken som illustrerar en härlig fredag.

 7. mallan says:

  Håller helt o fullt med. Det och alla fredagsblommor har vinsett nu.

  1. Johanna says:

   Jag får helt enkelt föregå med gott exempel och komma på nya rubriker, har trots allt kört med mina “Happy Friday” sedan 2011 så det är kanske dags för en förändring. Och ja – håller med angående fredagsblommorna. Känns inte alls lika inspirerande som för några år sedan när “trenden” startade.

 8. L8 says:

  Det bästa med fredagen är ju att arbetsveckan är slut och ledighet ligger framför en, men happy?!
  Absolut inte man är ju sjukt trött efter en arbetsvecka (jobbar på förskola!!) och kämpar ju för att hålla sig vaken åtminstone till 21 ???. Förr hade jag ett jobb där jag jobbade varannan fredag och många tyckte synd om mig som inte var hemma och kunde ha fredagsmys med familjen??. Det förstod aldrig jag. Varför är det sån hype runt fredagen?? Det finns sex dagar till att mysa på!!! ? Dessutom var jag hemma på dagarna med barnen så vi myste hela tiden!!

  1. Johanna says:

   Jo men jag tror att den är happy för alla de som delar med sig av inlägg och bilder under rubriken “Happy Friday”. För mig har alltid fredagar varit extra härliga och det känns kul att kunna dela med sig av mina känslor kring det. Respekterar dock fullt ut om man helt enkelt inte är så noga med just fredagar 🙂

 9. Petronella says:

  Det bloggas om att fixa buketter, inreda, äta surdegsbullar och vegetariskt, att göra egen äppelmust, bada i havet och alla saker är ju väldigt härliga men det skapar också en extrem overload och lite andnöd. Ofta reflekterar jag över skillnaden mellan att inspirera och skapa ett för många ouppnåeligt kvinnoideal även om jag förstår att intentionen är det förstnämnda. Med det sagt tycker jag att du har en otroligt fin ton och blandning i dina inlägg.

  1. Nilla says:

   Det gäller att hitta sina egna stunder som man gillar. Ibland är det en fredag med chips i soffan, ibland av ett dopp i havet, ibland av av vänner, vin och surdegsbullar. Att hitta sin egen ro och lycka, men att inspireras av andra och ta del av det man vill!

   1. Johanna says:

    Helt rätt Nilla!

  2. Johanna says:

   Ja det är verkligen en balansgång det där med att driva en inspirerande och personlig blogg utan att bli privat. Det blir ju lätt att allt låter rosenskimrande och att man lever något slags hemmafru liv med extra allt. Det är dock viktigt att komma ihåg att intentionen är att inspirera, precis som du skriver. Förstår dock din reaktion, förr har jag jämfört med att man köper en inredningsstidning för att få inspiration och på samma sätt besöker man en inspirationsblogg, men det blir ju lite mer “på riktigt” alltihop när bloggen handlar om en livs levande person. Jag tror att det är viktigt att hela tiden ha i åtanke att man som läsare aldrig får ta del av hela kakan när man besöker en inspirationsblogg, men man får ta del av massvis med inspiration och livsglädje. Helt gratis dessutom!

 10. anna says:

  Haha, första tanken när jag såg rubriken och blommorna var “Suck, inte ett till sånt inlägg…” men sen läste jag texten och det var ju skönt 🙂 Så ja, håller med till fullo.

  1. Johanna says:

   Haha, vad roligt! Då är jag på rätt spår 🙂

 11. Elsa says:

  Jag blir faktiskt inte trött eller provocerad. Snarare pirrig och inspirerad då jag vet att något av allt det där kan jag också få till och oj vad jag kommer njuta och mysa i den stunden! Sen är helgen självklart också extremt tidig ofrivillig uppstigning pga pigga barn, femtielva strumpor att tvätta och sortera, alldeles för mycket tråkig mat som ska lagas och alla konflikter om rättvisa mellan småfolk som ska redas ut. Men tänker att så är det ju faktiskt för alla och så hittar jag den där stunden mitt kaffe, någon gömd choklad och en stunds tysnad i huset då alla helt plötsligt råkar vara sams och då njuter jag så mycket att jag glömmer bort det som varit. För så är livet för mig, njutning och frustration om vartannat.

  1. Frida says:

   Exakt så känner jag. Igenkänning på att smygäta chokladbit och stjäla små stunders njutning mitt i Legoland och Babblarna 🙂

   Dina fredagsinlägg från stan Johanna blev extra trevliga när man själv flyttat därifrån och inte längre kunde gå samma runda själv. Man njuter liksom lite själv, via någon annans njutning. Därför tycker jag om att läsa om andras härliga liv de dagar mitt eget inte är tipp topp (sen får det ju inte slå om till poetiska överdrifter för då tappar det ju trovärdighet, men usch vad hemskt om alla bloggare gjorde tvärtom och spred negativ energi tänker jag).

   Sen undrar jag om inte många ser på begreppet “happy Friday” som en hälsning på samma vis som “Happy Weekend”. Kanske därför det gått inflation i rubriken men betydelsen är då snarare menad som en önskan “fin fredag” än “ännu en skrytfredag”?

   1. Johanna says:

    Vad kul att du gillar! Det är precis den känslan jag vill förmedla med dessa inlägg. Jag inser dock att jag kanske har blivit lite missuppfattad, det är verkligen inte innehållet i dessa “Happy Friday” inlägg jag har börjat irritera mig på utan själva rubriken. I fredags hade 4 av 6 bloggar som jag besök ett inlägg med denna rubrik, jag tycker att själva konceptet blir lite urvattnat och tjatigt då. Men jag får helt enkelt föregå med gott exempel och komma på nya rubriker, har trots allt kört med mina “Happy Friday” inlägg sedan 2011 så det kanske är hög tid med en förnyelse. Jag menar alltså inte att alla bloggare ska sprida negativ energi utan uppmanar alla till att sprida inspiration och glädje, dock med en större mångfald av rubriker 🙂

  2. Johanna says:

   Skönt att höra Elsa, det är precis den känslan jag vill förmedla med dessa inlägg. Jag har som sagt inget emot innehållet i alla dessa “Happy Friday” inlägg men jag skulle önska att det fanns en mångfald bland rubrikerna som illustrerar dessa härliga fredagar. Det är som att alla tv kanaler hade ett program samma dag men samma namn och liknande innehåll. Men jag får helt enkelt föregå med gott exempel istället för att klaga och komma på nya rubriker 🙂

 12. Katti says:

  Kan ju ändå känna att man är ju vuxen och förstår säkert att allt inte är Happy för någon hela tiden. Tycker att en blogg ska inspirera och sprida lite positivitet och happines i vår lite för pessimistiska och avundsjuka värld. Min fredag är inte Happy varje vecka, men den blir ju inte mer Happy av att läsa om tråkigheter.

  1. Johanna says:

   Ja men absolut, det får man ju verkligen hoppas! Jag inser att jag kanske har blivit lite missuppfattad, det är verkligen inte innehållet i dessa “Happy Friday” inlägg jag har börjat irritera mig på utan själva rubriken. Jag menar alltså inte att alla bloggare ska sprida negativ energi utan uppmanar alla till att sprida inspiration och glädje, dock med en större mångfald av rubriker ?

 13. Carina says:

  Jag stör mig faktiskt inte ett dugg varken på fredagsbuketter eller glada fredagshälsningar! Eller vackra lattekoppar … Och det ena utesluter ju inte det andra … Däremot kanske jag inte alltid inspireras … Och är flera konton lika, så har jag valt att helt enkelt inte följa alla … Men tittar gärna in, och kommer tillbaka … Happy Sunday!

 14. Carin says:

  Din fredagsbukett älskar jag! Sluta inte med den ?? Alla andra inlägg som strömmar in på fredagar ger mig mest prestationsångest och gör mig ledsen. Som arbetslös har dagarnas nyanser förlorat sin charm. Men jag kan ju välja att inte prenumerera på de inläggen såklart..

 15. Ebba says:

  Haha! Såg nyss detta inlägg och håller med dig till fullo. Jag har skrivit det vid ett fåtal tillfällen, men då är det mest på skoj av anledningen att så många andra gör det. Tycker nog att vi ska ändra den där nya “standardfrasen” till något mer personligt framöver. Ha en trevlig kväll!

 16. Lina says:

  Har alltid tänkt på Happy Friday som ett “Trevlig helg” eller “Önskar dig en trevlig fredag”. Men jag fattar din känsla för slitna blogg- och instaord…

  Drömmiga kramizar,
  Lina


The wildest man in town