2014/06/06

Post 966

Gröna fingrar

6

6


2014


gront2

Jag vågar påstå att jag föddes med gröna fingrar, det har liksom gått i arv. Så här hemma finns det gott om grönt, här är min samling med små gröna krukväxter.

gront

Ginkgo träden växer så att det knakar. Ett skott av min Dr Westerlund pelargon har fått en egen kruka och i glasburkarna växer tomat- och chiliplantor. Trädet längst till höger har jag tyvärr glömt namnet på, någon annan som vet? Det växte upp bredvid ett större träd av samma sort så jag drog upp det med roten och planterade i en egen kruka, vilket var en chansning så jag hoppas att det överlever.

gront3

Inser dock att jag borde sått fröna lite tidigare för att kunna skörda i sommar. Förhoppningsvis blir det gott om tomater och chili i höst istället.

Hoppas att ni har en fin nationaldag!

Kommentarer

8

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. JennyÅ says:

  Väldigt charmigt! Krukorna, glaset och det gröna.
  Kram!

 2. Jonna says:

  Eh får man anställa dig för att fixa trädgården hemma nästa vår?! 🙂 har precis köpt hus och känner att just trädgården står jag helt handfallen inför, har verkligen inte gröna fingrar. Så tipsa gärna om bra trädgårdsböcker om du ramlar över några!

 3. Elin says:

  Hej Johanna! Det ser ut som en pachira, blir ett stort och fint träd. Tack för en fantastisk blogg och inspiration! Kram

 4. Emma says:

  kan det vara ett gingkoträd du har där till vänster?

 5. Frida says:

  Åh, det är så fint men SÅ pilligt. De små liven bara dör ju i min ägo 🙂

 6. Caroline says:

  De där ginkgo-bladen är nog några av de vackraste blad jag vet.

 7. Julia says:

  Det är så vackert med massa grönt överallt!

 8. Sarah says:

  Så fint! Älskar att ha mycket växter ju. Vart skaffar man sig en dr westerlund, finns de i vanliga blomaffärer (vilka jag besöker alldeles för sällan…)? Har varit sugen på en så länge, men liksom aldrig kommit mig för att leta rätt på en.


The wildest man in town