2015/01/26

Post 1132

Frukostfolket Garnverkstad

26

1


2015

KategoriI lördags var det ju dags för min och Hannas andra upplaga av Frukostfolket. Temat för denna gången var garnverkstad så Kristin från Stikk var på plats för att hålla i själva workshopen. Vi var i Taverna Avernas vackra lokaler på Tredje Långgatan. Nybakat surdegsbröd och magiska semlor fixade Levantine Bakery och Blomrum hjälpte oss med växter och blommor. Även denna gång har Alice Johnsson stått bakom kameran och tagit alla fantastiska bilder. Och jag har som vanligt svårt att sålla bland bilderna så här kommer en hel kavalkad, håll tillgodo!

tantjohanna_frukostfolket_1

tantjohanna_frukostfolket_2tantjohanna_frukostfolket_9tantjohanna_frukostfolket_3tantjohanna_frukostfolket_4

tantjohanna_frukostgolket_15

tantjohanna_frukostfolket_6tantjohanna_frukostfolket_8

Det visade sig vara den snöigaste dagen på länge och ett mer passande väder kan jag inte tänka mig för en morgon inne med långfrukost och stickning. Vi möttes upp och började med förberedelserna med en gång, jag fixade med dukning och blommor medan Hanna fixade med stämplar och papper.

tantjohanna_frukostfolket_13tantjohanna_frukostfolket_5tantjohanna_frukostfolket_11

tantjohanna_frukostfolket_21

Sedan kom Kristin från Strikk och började packa upp alla fina garner.

tantjohanna_frukostfolket_28tantjohanna_frukostgolket_16tantjohanna_frukostfolket_10tantjohanna_frukostfolket_27tantjohanna_frukostfolket_24

tantjohanna_frukostfolket_23

tantjohanna_frukostgolket_17

tantjohanna_frukostfolket_29tantjohanna_frukostgolket_19tantjohanna_frukostgolket_18tantjohanna_frukostfolket_32tantjohanna_frukostfolket_22tantjohanna_frukostfolket_30tantjohanna_frukostfolket_26

tantjohanna_frukostfolket_33

Klockan tio kom alla deltagare och vi började med att hugga in på frukosten. Sen gick Kristin igenom grunderna med stickning, själv har jag knappt stickat sedan syslöjden i grundskolan så det var lite trixigt men väldigt roligt och det gav mig mersmak. Man kunde välja mellan att sticka en mössa, halsduk eller tröja. Allihopa med speciellt framtagna mönster just för Frukostfolket som under vintern går att köpa i Strikks butik på Vallgatan.

tantjohanna_frukostfolket_34tantjohanna_frukostfolket_39tantjohanna_frukostfolket_35

tantjohanna_frukostfolket_40tantjohanna_frukostfolket_38tantjohanna_frukostfolket_25tantjohanna_frukostfolket_36

När frukosten dukats bort och alla hade kommit in i stickningen kom semlorna fram, precis lagom till att man var sugen på en kopp kaffe till. Men trots att det vankades semlor var det många som var så uppslukade av stickningen, ett gott tecken! Helt plötsligt hade klockan blivit ett och vi var tvungna att avsluta, trots att många av säkert hade velat sitta kvar hela eftermiddagen. Det var verkligen så mysigt att sitta i grupp och sticka inne i värmen. Tack snälla alla ni som kom! Detta är så roligt att göra, bland det roligaste jag vet faktiskt. Nästa Frukostfolket blir till våren och vi har redan börjat planera, när allt är klart publicerar vi självklart infon här men redan nu kan ni följa vårt instagramkonto @frukostfolket för fler bilder.

Kommentarer

16

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. sofia på mokkasin says:

  Men gudars skymning så mysigt!!!! Johanna och Hanna, det här är banne mig helt ljuvligt! Älskar!!! Och vill ju såklart bo i Göteborg …igen! Kramar och fin vecka till er!

 2. Elisabeth says:

  Otroligt vad mysigt, fina foton!

 3. Vilka fantastiska bilder och vilken fantastisk lokal! Ser verklige mysigt ut! Kul med stickning – hehe jag kommer nog inte alls ihåg heller hur man gör!

  Ha en fin dag!
  Kram Malin

 4. Johanna says:

  Vilka fina bilder! Den underbara tröjan med extra axelutsmyckning. Är den stickad utifrån mönster som finns att köpa?

 5. strawberrydreams says:

  Vad mysigt ni verkar ha haft! Och att sticka är ju bara huuuur spännande som helst, jag själv har på senare tid blivit smått besatt av det där….

 6. Nanna says:

  Det ser verkligen hur mysigt ut som helst. Så himla vacker miljö och bilder. så bra och rolig grej ni gör och blir sjukt sugen på att anmäla mig till nästa gång. Kram!

 7. Sanna says:

  Men åh! Att sticka får bli mitt nästa projekt!

 8. Maria says:

  Vilken frukost! 🙂 så himla mysigt ni har haft det. Och vilka bilder. Känns som att man fick vara med litegrann.
  Kram Maria

 9. Malin says:

  Ja snälla, berätta var den finfina mönsterstickade tröjan på sista bilden kommer ifrån. Fantastiska bilder!

 10. Just vid de här tillfällena så önskar jag att Göteborg var mitt hemma. Tack för fina bilder och härlig inspiration.

 11. johanna says:

  Tusen tack allihopa för era fina ord ♡

 12. Sanna says:

  Hej,

  Tycker att du tar så fantastiskt fina bilder. Vad använder du för kamera och objektiv?:)

  Ska själv fotografera ett bröllop i sommar och har en Canon 550D och har tänkt köpa ett objektiv som man kan ta bra mingelbilder med under bröllopet. Har du tips något objektiv (om du har koll på Canon förstås!:))

  Tack för en finfin blogg!
  Sanna

 13. Den lilla Norrbaggen says:

  Hei! For en flott blogg. Jeg har fulgt med lenge – men nå har jeg gått tilbake i arkivet – for på onsdag drar jeg til Gøteborg for første gang! Jeg skal oppsøke denne strikkebutikken! Vet du om den jakken i beiget som hun strikkeinstruktøren har på seg – er mulig å strikke selv?

  Er det noe annet jeg MÅ gjøre når jeg er på besøk?

  Mvh

  Den illla Norrbaggen

  1. johanna says:

   Hej! Tusen tack! Ja den kan man stick själv och beskrivning finns hos Strikk så kika in där så hjälper dom dig.
   Det finns massor av fina ställen att besöka här i Göteborg, kolla in under min kategori “Tant Johannas Göteborgsguide” där jag tipsar om olika butiker.
   Hoppas att du har fina dagar här!
   /Johanna


The wildest man in town