2016/01/08

Post 1476

Frågestund

8

1


2016

KategoriJohanna-13

Jag ska erkänna att jag är ganska dålig på att svara på alla läsarmail jag får,tiden räcker helt enkelt inte alltid till. Kommentarerna här på bloggen däremot kikar jag igenom nästan dagligen och svarar på så fort jag har möjlighet. Men eftersom att det är nytt år och jag har nytt blogghem tänkte jag att det skulle passa fint med en frågestund. Så till er som skickat mail men inte fått något svar, passa på att fråga nu. Och till er som aldrig skickat något mail men ändå undrar över något är det bara att fråga på. Kom ihåg att det inte finns några dumma frågor men blir de alldeles för privata kanske jag skippar just dem. Vi får se. Puss & Kram!

Kommentarer

35

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Ninni says:

  Hej Johanna, jag kommer inte på någon fråga nu, utan jag vill bar skriva till Dig att jag gillar din nya egna blogg starkt…det är fortfarande DU och det är det viktigaste.
  Jag känner förnyelse och fortsättning på det du byggt upp i din blogg genom din förra portal. Det du Ger och vill Dela häri genom. Inspiration och Eftertänksamhet.
  Du är en del av min dag…som en sida i en tidning jag väljer att läsa…och Dina bilder.
  Din layout känns, ser och är så bra. För mig är helheten en viktig del…och jag tilltalas av det jag möter här hos Dig…
  Ditt citat om ordet trend…känns också så befriande…
  Tack och Lycka till under det nya året som vi nu har påbörjat…vi hörs här igen Johanna.
  Varma Ljusa Tankar och Kramar från Ninni.

 2. Evelina says:

  Johanna! Vart har ni köpt hus? När flyttar ni?

 3. Caroline says:

  Hur kan en arbetsdag se ut?
  Vilket är ditt favoritresmål?
  Och vart har ni köpt hus? (Nyfiken!!!)

 4. Linda Couch says:

  Hallå! Är helt förälskad i ert matbord. Var har du hittat det? Bukowskis? Och jag undrar om det går att få se lite fler bilder från ert nuvarande hem? Hur ser vardagsrummet ut? Toaletten?;) Tack för all inspiration!! Linda

 5. Sara says:

  Hej! Jag undrar om ni gör mycket av renoveringarna själva eller om ni anlitar någon? Ni hinner med så mycket och jag försöker själv hitta tid för renovering mellan kompisarna, jobbet och träningen. Tips? Tack för fin blogg.

 6. Johanna says:

  Hej!
  Jag tycker din blogg är så otroligt inspirerande och fin och ditt jobb verkar så roligt! Tänk att få jobba med något man verkligen brinner för och älskar! Kanske har du svarat på detta innan med jag undrar då jag är så nyfiken, vad har du för utbildning? Hur lyckades du jobba dig fram till det du håller på med idag?
  Tusen tack för en vacker och inspirerande blogg!

  1. Emma says:

   Håller med om precis allt! ?Jag är också nyfiken på hur du startade din karriär?

 7. Michelle says:

  Skulle inte ni bygga hus förut? Vad hände med det? Tack för en grym blogg!

 8. Hei Johanna. Hva er dine beste tips til en som er ny i bloggverden? Og kan jeg spørre om du har kikket på villabetula.com? Din blogg er veldig inspirerende og flott, fortsett slik!

 9. Carin says:

  Jag tycker så mycket om din blogg. Älskar dina fredagsbuketter ?. Flyttar till en ny lägenhet med små fönsterbrädor. Skulle behöva tips på växter som inte breder ut sig för mycket. Mina elefantöron blev väldigt stora och jag fick inte plats med dem. Sephora tycker jag om och Krokia, men lite nytänk vore kul! Dessutom någon större växt som klarar lite ljus i ett hörn. Tänker mig att ha den på golvet och är inte så förtjust i garderobsblomma. Tacksam för lite inspiration!

 10. Susanne says:

  Hej Johanna!
  Tack för en otroligt inspirerande blogg!
  Jag undrar hur du behandlat dina köksgolv vid renovering
  Vi lägger in ett nytt furugolv nu & jag vill gärna få en snygg men tålig yta…
  Bästa hälsningar Susanne

 11. Sanna says:

  Hej Johanna!

  Ska ni flytta från Göteborg när erat hus är klart eller ska ni ha kvar lägenhet i stan också? Jag och min sambo har hus kring samma område, Fykans naturreservat, men har inte “vågat” lämna stan helt ännu, även om vi är i huset i princip varje ledig stund. Är nog rädda att det skulle bli lite ensamt och svårt med jobb? Kram på dig!

 12. m says:

  Hur träffades du och din man?

 13. Frida says:

  Hur ser du på slow living? Det känns som att motreaktioner på dagens samhälle med det konstanta informationsflödet, stressen och den ohållbara konsumtionen växer starkare. Som att flytta från stan och närmare naturen, leva i nuet, lyckan i det lilla, tacksamhet, yoga, konsumera mindre och mer hållbart, laga naturlig mat från grunden som tar tid osv. Detta speglar väl sig i inredningen också? Allt hänger ju liksom ihop! Hade varit intressant att höra hur du ser på detta. Tack för en fin och inspirerande blogg!

 14. olivia says:

  hej johanna.

  vad är det bästa med göteborg?
  hur skulle du spendera den perfekta sommardagen i göteborg? lunch, aktivtet, drinkar/vin, middag osv?

  kram olivia

 15. Elisabeth says:

  Jag undrar vart de fina smyckena du har på bilden kommer ifrån? Och annars vart du letar inspiration för kläder, smycken och skor. 🙂

 16. Anna G says:

  Hej!
  Tack för att jag får ta del av din fina blogg!
  Jag står inför köksrenovering och tänkte be om din åsikt gällande färg/material. Vårt nuvarande kök; från -06 med materialval av tidigare ägare är i luckor i björk med svart granitbänkskiva och blå mosaik (känsla av gult o blått). Vitvaror och sockellådor i rostfritt. Hur skulle din “enkla” uppdatering se ut? Jag vill komma ifrån det blå/gula.
  Jag tänkte kakla om, byta fläkt och beslag men vad känner du inför att sprutlacka om alla luckor; kommer vi snart att vilja ha träluckor i våra kök igen?
  Hälsar Anna

 17. Annika Lindh says:

  Hej Johanna! Jag vill veta mer om din söta vovve! Är det en golden? Tränar ni något “hundigt” tillsammans? Med vänlig hälsning Annika med whippeten Aldo

 18. Julianne says:

  Hei!

  Jeg ser at du ikke er opptatt av spesifikke trender, men det som er fint for DEG. Og det beundrer jeg veldig! Likevel er det jo enkelte ting, materialer, perioder og epoker man trekkes mer til enn ande. Er det noen historiske epoker du tiltrekkes mer av enn andre? Hvilke materialer liker du best? Mønster, etc? Og til slutt: Hvor på fargeskalaen befinner du deg mesteparten av tiden?

  Takk for en så utrolig inspirerende blogg! Klemmer fra Norge

 19. Emma says:

  Självklart är man ju nyfiken på de där nya huset 😉
  Men kanske också en Göteborgsguide? Kanske hade kommentarsfältet kunnat bli en typ av levande anslagstavla där det kan tipsas vidare? Åker inte jätteofta in till stan men när det händer så är det lätt hänt att hamna på samma ställen om och om igen (inte något fel på de ställena i och för sig), skulle gärna se ny inspiration både på butiker och caféer/restauranger.

 20. Caroline says:

  Hej Johanna och tack för en fin, fin blogg! Sedan du flyttade fr Lovely Life så kan jag inte längre följa dig via Feedly och riskerar därmed att missa inlägg när man inte kan ha allt samlat i en app. Kommer du att lägga till en RSS feed längre fram eller hur kommer det sig att du valt att inte ha det? Tar gärna emot tips om man kan göra på ngt annat vis för att få det att funka. // Caroline

  1. m says:

   Samma här! Vill väldigt gärna kunna följ på feedly

   1. Cecilia says:

    Jag med!

 21. Karolina says:

  Hejsan,

  Jag är nyfiken på er boende situation, trodde ni skulle flyttade till hus när ni sålde i april – men ni köpte (?) ist en ny lägenhet? Och nu har ni köpt nytt hus? Eller skall ni bygga? Skulle vara spännande och höra er hus/lägenhet-story ?

 22. Mikaela says:

  Kul med frågestund! Jag undrar precis som några andra här hur er boendesituation ser ut. Ni hade ju ett reportage på Lovely Life om att ni fått chans att bygga hus och att ni därför skulle flytta ur er lägenhet. Man vart flyttade ni? Vore kul att få veta lite mer om ert boende nu och hur planerna ser ut för boende i framtiden! Ha det bra!

 23. Anna says:

  Vilket är ditt bästa loppisfynd?

 24. Maria says:

  Hej!
  Tack för en grymt bra å inspirerande blogg!!!!
  Vad har du för hudvårdsrutin, ibland har man skymtat förbi lite ekologiska produkter här å där på bloggen, är nyfiken.
  När flyttar ni till er hus?! Grattis för övrigt till husköpet!

 25. Julia says:

  Hej Johanna!

  Tack för världens mysigaste blogg, den är verkligen en av mina absoluta favoriter! Står inför ett inredningsdilemma och tänkte därför att jag kunde passa på att fråga dig om råd. Nu när julen är över och alla adventsstjärnor är nerplockade från fönstren upplever jag det som väldigt tomt och mörkt här hemma och som att det saknas något. Jag undrar därför om du har några tips på mysiga lampor eller liknande som man kan hänga upp där stjärnan brukade sitta för åter kunna skapa samma mysiga känsla hemma?

  Kram Julia

 26. fri says:

  Hej, Johanna!
  Tack för att du delar med dig av dina vackra hem. 🙂

  Vad tycker du är det bästa med att bo i Göteborg? Vad skulle du säga till någon som funderar på att flytta dit men inte ännu bestämt sig?

  Vad är det första du tittar på när du går på lägenhetsvisning? Vad tycker du är viktigt att tänka på när man köper en bostadsrätt?

  Hur resonerar du kring konsumtion av inredning? Hur brukar du prioritera när du ska välja vad du ska införskaffa till ditt hem?

 27. Maja says:

  Du kanske redan har gjort det här men jag frågar ändå.
  Skulle inte du kunna skriva lite om hur du tänker när du inreder? Och vad gillar du extra mycket just nu i inredningsväg? Och var hittar du inspiration?
  Lite sånt. 🙂

 28. Hej Johanna,

  Jag är nyföretagare och producerar och säljer konsttryck. Min fråga är hur man nåt ut med dem på ett bra vis? Hur får man talanger som dig att se och uppmärksamma dem? Jag använder mig till största del av instagram för att visa upp mig men vet att jag behöver gå väl förbi de gränserna. Vart börjar man, vad är rätt att att göra det på, finns det några tabun att undvika?

  Tack för din tid och väldigt härligt att du gör tid för en frågestund /Angelica

  http://www.angelicasollander.com

 29. Sofie says:

  Har du nått tips på lampor?
  Jag är dels på jakt efter taklampor (2 st) som ska hänga ovanför diskbänken. Och dels en snygg lampa till vardagsrumsfönstret.
  Vad är nytt och snyggt för 2016? 🙂

  Tack för bra inspiration! 🙂

 30. Elin says:

  Jag undrar hur du tänker kring tekniska prylar i hemmet? Jag ska precis flytta och vet inte riktigt hur jag ska lösa det med högtalare i lägenheten. Helst vill jag att de ska vara osynliga, men jag vill ändå ha ett bra ljud. Tips på snygga sätt att dölja eller bra, smidiga och snygga högtalare mottages gärna!

  Kram

 31. Hanna says:

  Hej Johanna!
  Tack för en inspirerande blogg med underbara bilder!
  Skulle vilja ha tips om ett fint och stort matbord. Lyckades på Blocket att komma över åtta, svarta karmstolar av modellen Wien från Gemla. Har idag ett Norden-matbord i vitt från IKEA men det är för litet för att få plats med tre stolar på vardera sida(vill gärna ha det då vi är fem i familjen). Vet du något fint matbord som skulle passa? Gärna inte för modernt men ljust eller mörkt spelar ingen roll.
  Allt gott!/ Hanna
  .

 32. Jenny L says:

  Följer dig mest på Insta och blir inspirerad av dina grymma inspirationsbilder.

  Min familj (en make och två små barn) ska snart flytta till sprillans nytt hus från en charmig 40-talslägenhet. Hur ska man inreda ett helt nytt hem? Känner mig lost.

  Kan du tipsa om några STORA köksbord som inte kostar FÖR mkt?

  /Jenny


The wildest man in town