2017/06/19

Post 1816

Fikonträd & tavla

19

6


2017


Tänkte visa två nya grejer som har fått flytta in i hörnan där vi har det gamla läkarskåpet.

Postern som jag köpte på Stilleben för över ett år sedan har äntligen fått en ram och därmed även kommit upp på väggen. Jag kostade faktiskt på postern en proffsinramning vilket jag tycker gör så himla mycket för känslan. Det ser liksom mer arbetat ut och så finns det ju mängder av olika varianter på ramar att välja mellan. Jag valde en supertunn svart metallram och är så nöjd.

På skåpet står mitt senaste växtköp, ett fikonträd. Jag har tidigare avverkat ett par stycken men inte riktigt lyckats hålla dem vid liv. Hoppas på bättre tur med detta. 

Väldigt nöjd med dessa två nyheter faktiskt. Håll tummarna för att jag och herr Fikon blir kompisar och att han kommer trivas här. Sitter du inne på något bra skötseltips tar jag tacksamt emot dem.

Kommentarer

14

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Matilda says:

  Hej! Vad är det för färgkodad ni har på väggfärgen? Så fin! F

 2. Ida says:

  Hej! Jag är ingen expert, men det jag vet om fikonträd är att de vill stå ljust, gärna rakt i ett fönster eller på en skyddad uteplats (som inte blir för kall). Mitt träd stod i mitt soligaste fönster ett tag och verkade nöjd, men helt plötsligt var den akut onöjd så nu har den åkt ut på balkongen och verkar genast gladare igen.

  Något annat jag fått lära mig är att de mörkaste platserna hemma är de precis bredvid ett fönster! De nås inte av ljuset där. Kram

 3. Susanna says:

  Elsker fikontreed og som Ida skriver så har jeg blitt rådet til at de skal stå stå i lyset for å trekke så mye sol som mulig. Håper den klarer seg. Vet ikke om dere har balkong, men de kan fint stå ute under sommermånedene.

 4. Så himla fint det blev!!

 5. Marie says:

  Snyggt! Jag är också nyfiken på väggfärgen, ser himla fin ut!

 6. Sanna says:

  Jättefint! En kul grej är att P. Reverdy eller Pierre som han hette var en fransk poet som på 1920-talet i Paris under några år var Coco Chanels älskare! Kul kuriositet som kan vara rolig att känna till.

  1. Johanna says:

   Åh! Tack för rolig kuriosa. Jag visste inte mer än att han var poet, får nog läsa på lite mer om honom 🙂

 7. Magdalena says:

  Hej! Läste om dina köpenhamn tips här på bloggen.
  Tänkte bara fråga vars ni bodde?
  Frukosten där såg ju väldigt god ut 😊
  Ha en fin sommar!

  1. Johanna says:

   Vilken frukost tänkte du på? Har bott på lite olika ställen nämligen 🙂

 8. Inger Olsson says:

  Hej,
  Jag bor i Åsa i Halland och har planterat ut mitt fikon på friland. Det blir med lite tur ett stort träd inom några år. De är alltså tuffare än man tror, låt de stå på balkongen från tidig vår och täck över med ett lakan om det blir mycket frost. Fikonet behöver en viloperiod om det ska bära frukt. Lycka till och härlig sommar Inger

 9. Kristina says:

  Hej! Ser inte riktigt på bilden men det ser ut som du planterat fikonet direkt i ytterkrukan? I så fall trivs alla växter bäst om det finns hål under krukan där vattnet kan rinna ut. Så med en kruka med hål i inuti ytterkrukan.
  Mvh Kristina

 10. Cajsa says:

  Hej Johanna!

  Jag har hört att de inte trivs så bra inomhus, tror att det kan bli för torrt och kanske även mörkt för dem. Om det finns möjlighet kanske det är bra att ha det ute så länge som möjligt under sommaren?

 11. Julia says:

  Hej, jag är utbildad trädgårdingenjörs-designer och kan meddela att ett fikonträd behöver – precis som olivträd och andra medelhavsväxter – sin VINTERVILA. Det innerbär att den vill ha kallt, men inte frost under vinterhalvåret för att slippa lägga kraft på att växa som den automatiskt gör inne i värmen om den står inne under åren. Det pallar den inte och dör så småningom. Ställ den utomhus när vintern närmar sig och vira in den i något varmt så att den aldrig fryser till. Du behöver heller inte vattna den under vilan. Lycka till! 🙂


The wildest man in town