22

9


2016


Idag släpps andra filmen i serien “Ett vackrare hem” som jag och Kristin har gjort i samarbete med Boråstapeter. Denna gången har turen kommit till husets minsta rum som ska fungera både som hemmakontor och gästrum.

kontor__kristin__lagerqvist-8731

Här använde vi oss av en av mina absolut favorittapeter, Aurora som är designad av Lisbet Jobs och som ingår i kollektionen Scandinavian Designers II. Eftersom att det händer så mycket i tapeten ville vi har möbler och inredninsgprylar som inte tyngde ner den utan snarare framhävde allt det vacrkra. Vi valde att inreda med ljusa träslag, skrivbordet heter LISABO och kommer från IKEA, böjträstol från TON/Rum21 och pallen J16 från Fredericia Furniture/Rum 21.

kontor__kristin__lagerqvist-8723

Till det ljusa trät valde vi inredningsprylar i mässing och vitt. Skrivbordslampan kommer från House Doctor och är inköpt på Studio Pompone, det fina fotoprintet är av Linda Alvfegren och anslagstavlan kommer även den från Studio Pompone.

kontor__kristin__lagerqvist-8724

Rummets resterande väggar tapetserades med den enfärgade Pigment Moody Green (no 7937) som plockade upp grundfärgen i Aurora fint. Här sättes hyllor och konsoller från IKEA upp, alla växter är från Blomrum och den vackra Galaxy Globe från Studio Pompone.

Fullständig inköpslista finns här men tveka inte att fråga i kommentarsfältet om det är några fler detaljer ni undrar över.

Foto: Kristin Lagerqvist

Kommentarer

11

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Stina says:

  Oj, det blev verkligen så fint!!! Vi ska göra om vårt sovrum och även ha en liten skrivbordshörna i. Tycker du denna tapeten är lämplig i ett sovrum eller har du något annat förslag från Scandinavian Designers II? Och ska man isf göra fondväggen på väggen med skrivbord eller sängen?
  Ska bli så kul att se er sista del av denna mini-serie!

  1. Johanna says:

   Vad roligt att du gillar det! Jag tycker absolut att denna tapet funkar i ett sovrum och jag hade nog kört på att göra fondväggen på väggen med sängen.

  1. Johanna says:

   Visst är det?

 2. Katti says:

  Superfin färgkombination. Måste fråga, om du har möjlighet att svara. Har sett att du målat 2 kök, alltså köksluckorna. De blev så otroligt fina. Min fundering är om du använder roller eller pensel?

  1. Johanna says:

   Tack snälla! Jag har målat med pensel, just för att det är penseldragen i ytan jag vill åt. Tycker att det blir finast så men det funkar nog precis lika bra med roller. Här kan du se hur jag har gått tillväga: http://johannabradford.se/blogstant-johannakoket-del-3/

 3. Vilken fin tapet! Jag gillar färg på väggarna! (Just idag visar jag faktiskt bilder på när vi tvingades måla över allt i vpr lägenhet med vitt för att kunna sälja ;))

  1. Johanna says:

   Oj! Det låter ju nästan lite sorgligt. Hoppas att försäljningen gick bra 🙂

 4. Lovlilett says:

  1) Så himla fint, blev så sugen på att fixa till min egen arbetsplats 🙂
  2) Så himla annorlunda känsla en får för något sådant här när det kommer i videoform istället för bara bild. Och då menar jag annorlunda som i jättejättebra och superinspiretande. Tack!

  1. Johanna says:

   Tack snälla, vad roligt att du gillar 🙂
   Ja det är verkligen annorlunda att göra rörligt format, det blir ju lite mer “på riktigt” då. Kul men samtidigt lite läskigt 🙂

 5. Anna says:

  Hej Johanna! Vad fint!

  Jag undrar vad hyllan/konsolerna från Ikea heter? Tack! /Anna


The wildest man in town