2016/10/25

Post 1698

Ett piano

25

10


2016


161200x-1000x1500

Det här med att vänta barn sätter igång de mest oväntade tankarna och projekten. Nu har jag fått för mig att jag väldigt gärna vill ha en piano hemma. Jag tänker att musik är himla viktigt och jag vill att vårt hem ska vara ett hem där musiken ständigt är närvarande och en naturlig del av vardagen. Förutom den musikaliska aspekten är det ju himla fint att inreda kring ett piano, så som Sofia har gjort här. Så nu har jag uppdaterat min bevakning på Blocket med ett nytt sökord och hoppas hitta ett gammalt i trä.

Kommentarer

3

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. sofia says:

  Det är såklart att ni ska ha ett piano! Och trummor! Och gitarrer! Viggos senaste önsk är en vibrafon, smidig pjäs… haha! kram och tack för länk!!

 2. Rebecca says:

  Gamla pianon är vackra smycken! Vill du att det dessutom ska vara spelbart ska du se till att köpa ett med bra mekanik; leta efter Malmsjö, Yamaha, Schimmel, Nordiska, Nylund & son…
  När du väl ska titta på köpeobjekt bör du ha med någon som kan hjälpa dig att inspektera pianots skick (precis som när man köper bil, en fin utsida betyder inte att insidan är fin), såvida du själv inte är kunnig på området! 🙂
  Ska du få ett slitet piano i spelbart skick kan det innebära att du får stränga om flera strängar, byta flera delar i mekaniken – det är både dyrt och blir inte jättebra. Själv hade jag bevakning på Blocket på “Schimmel” med Rennermekanik, men smaken är ju som baken 🙂 Lycka till och tack för en bra blogg!

 3. louise says:

  min mamma har ett piano som hon gärna vill bli av med ifall du inte redan fått tag i ett?


The wildest man in town