2017/08/09

Post 1844

En matig måndag

9

8


2017

KategoriJag är en riktig periodare när det kommer till vad jag äter för frukost. Snöar liksom in på något och kan äta precis samma flera veckor i sträck sen tröttnar jag och kommer på något nytt. Just nu är det havregrynsgröt med mandelmjölk toppad med en klick rysk yoghurt, hjortronsylt och kardemumma. Och så en kaffe med skummad soyamjölk till. Har inte varit inne i en grötperiod på evigheter men åh vad gott det är just nu. Längtar till imorgon bitti nu.

På måndagar går jag alltid till Fram Ekolivs och köper frukt och grönsaker. Älskar den traditionen! Just nu är det dessutom extra lyxigt eftersom att det är skördetid här i Sverige.

Sen kom mamma på besök och hon hade med sig en saft och gelé gjorda på vinbär från deras trädgård.

Och denna fina koftan som hon har stickat till Gillis. Så lyxigt att ha en mamma som stickar alltså.

Jag fixade lunch till oss båda. Örtvåfflor efter detta recept med crème fraîche, rom, rödlök och dill som tillbehör och en sallad.

Väldigt smarrigt!

Sen fixade jag lite med växterna här hemma, planterade om på balkongen och försökte bestämma mig för om jag gillar denna passionsblomma runt dörrposten i vardagsrummet eller inte. Har fortfarande inte bestämt mig. Känns liksom lite “too much” men ändå fint.

På kvällen lagade vi Korensk bulgogi som är bland det godaste jag vet. Brukar göra denna marinaden till köttet och såsen i det receptet sen gör jag salsan i detta recept.

Det var lite glimtar från min måndag. Väldigt mycket mat insåg jag nu när jag skrivit klart inlägget. Jaja, hoppas att ni stog ut. Nästa inlägg kommer handla om inredning, jag lovar.

SparaSpara

SparaSpara

Kommentarer

11

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Caroline says:

  Underbart inlägg på alla sätt Johanna!
  Även om min Viola är 8 år så är det så mysigt att läsa om dina dagar som mammaledig, blir helt nostalgisk från när man själv var hemma. Såå mysigt:-) Intressant med grekisk yoghurt på gröten, det får provas.
  Ha en fin vecka,
  Kram C

  1. Johanna says:

   Tack Caroline!
   Ja detta är verkligen en mysig tid i livet 🙂
   Ja prova! Det är så gott. Men se till att det är Rysk yoghurt och inte Grekisk. Den Ryska är nämligen fetare och därmed mycket rundare i smaken och helt galet god. Kram J

 2. Maria says:

  Din blogg är så mysig och inspirerande 🙂 Jag måste bara fråga hur du skummar din mjölk, sojamjölk och om du använder mandelmjölk ibland? Fungerar din Aeroccino (Nespressos runda) då? För visst har du en sådan? Får nämligen inte min att skumma mandelmjölk 🙁

  Tack för en fin blogg! /Maria

  1. Johanna says:

   Tusen tack, vad glad jag blir 🙂 Jag använder min Aeroccino till sojamjölken. Har aldrig testat att skumma mandelmjölk faktiskt men det kanske går med en sådan liten batteridriven skummare?
   Ha det fint!

 3. Hanna Ahlin says:

  Vad glad jag blev när jag sladdade in här och såg en massa missade inlägg. Inspirerad av precis allt! Gröt och hjortronsylt till frukost imorgon blir det här tex. Har glömt bort att hjortronsylt är bland det godaste jag vet 🙂 Kram!

  1. Johanna says:

   Tack vad gullig du är 🙂
   Ja men hjortronsylt är verkligen så himla gott. Kramar

 4. Sophia says:

  Måste testa gröten!! Är det vanlig havregryn du använder?


The wildest man in town