2014/08/16

Post 994

Drömmen om en skola

16

8


2014


11093186

1109318411093187ystadhus110931901109319411093185

Jag har så länge jag kan minnas drömt om att få bo i en gammal skola, min dröm går dock inte riktigt ihop med vart jag vill bo geografiskt. Det är sällan det finns gamla orörda fastigheter och hus här på västkusten, de flesta är redan sönderrenoverade, rivna eller så får man vara beredd på att hosta upp flera, flera miljoner. Både jag och min man finkammar hemnet ett par gånger i månaden (eller, jag erkänner! Ibland varje dag faktiskt) och vid senaste titten  var det A som fann detta fantastiska hus. Behöver jag säga att jag började gråta? Nej jag tänkte väl det, ni känner mig vid det här laget. Jag tror jag skiter i allt och flyttar till Ystad!

Foto: Diakrit via Fastighetsbyrån

Kommentarer

12

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Vi gjorde just så, höll andan och flyttade permanent till mitt i ingenstans:)
  Jag tror det handlar om timeing, när man känner att man är på en plats i livet där man kan chansa så bara gör man det. Fort som fan utan att grubbla för mycket. För rätt vad det är så ser allt annorlunda ut och möjligheten är borta.

 2. JennyÅ says:

  Jag me’! Tänk att bo-drömmar kan vara så starka!!
  Jag åkte till och med på visningen av ett gammalt hus här i närheten, bara ett halvår efter att vi flyttat in i vårt nuvarande hus. Och maken bara skakade på huvudet…
  Kram,
  Jenny

 3. Emil says:

  Jag drömmer också om att bo i en stor gammal skola (eller i ett stationshus!). Både min pappa och min sambos föräldrar bor i gamla skolhus, ett rött med vita knutar i Smålands djupaste skogar och ett i handslaget rött och gult tegel mitt på Lundaslätten. Förstå att jag längtar! Har kollat in huset du visar och det är fantastiskt, vi kan flytta till Ystad tillsammans.

 4. Fanny says:

  Åh, så fint det var! Och vad häftigt det hade varit att göra sådär, bara skita i allt och köra på! Hoppas ni hittar er skola! 🙂

 5. e says:

  Bor i Ystad och såg det huset för ett tag sedan! Fantastiskt, man vill ju bara flytta dit. Men kanske lite stort för en blott 22-årig tjej!

 6. Ninnie says:

  Ah.
  Det där är ett hus som jag har stannat vid många gånger på hemnet. Vilken dröm! Det är så galet fint och det finns massor av fina hus just i Ystad. Simrishamn osv.
  Men sen är det ju det där med att flytta till en helt annan sida av landet huxflux. 🙂

 7. Tina says:

  Jeg bli med! Ystad låter jo inte så illa!

 8. Sandra says:

  Men ska man flytta nånstans så står faktiskt just Ystad högt på min lista. Nära till allt (läs Köpenhamn), fantastisk natur och havet runt hörnet. Gör’t vettja!

 9. Åh! Det ser helt fantastiskt ut. Sådär mycket att det gör lite ont i magen.

  Det där med att våga blunda och hoppa. Det kan visa sig bli en vinstlott! Vi gjorde ju så. Flyttade till nåt vi inte ens visste var det låg. Men det fanns hav. Och ett renoveringsobjekt.

 10. sara says:

  ystad är helt fantastiskt – har själv bott där i åtta år (mellan 18-26) och även om jag inte vill tillbaka vill jag lätt ha ett hus på österlen när jag är lite äldre. nu vill jag bo i malmö med närhet till köpenhamn.

  uppvik&döttrar har fantastiska villor och knasiga hus <3

 11. Ja i Skåne har vi en del skolor till salu titt som tätt och det roliga här är ju att till skillnad från längre norrut så är byarna ofta fortfarande ganska levande eftersom det är relativt tättbefolkat här nere och bra odlingsklimat. Själv tar jag gärna ett stationshus också. Fast det kan lika gärna ligga i England.

 12. Hanna says:

  När jag såg det huset kom tårarna på mig också! Kolla den fantastiska trappan också! Av någon anledning har fotografen missat den till hemnet annonsen. Helt magisk! http://www.ystadsallehanda.se/ystad/article2174478/450-kvadratmeter-skola-till-salu.html


The wildest man in town