2016/10/18

Post 1693

Dags att odla ek

18

10


2016

Kategorikristofer_johnsson_0641

Precis nu är det allra bäst att sätta igång med projektet “odla din egna ek”. Hur gör man för att lyckas då? Både Gustav Broström och Maria Soxbo har skrivit bra guider och på Svenskt Tenn står följande:

Plocka gärna ekollon i oktober då säsongen är som bäst. Lägg dem i en skål med vatten och efter 3-6 veckor bör de ha börjat gro. Placera då ett ekollon med grodden ner i den vattenfyllda Ekollonvasen. Efter ytterligare 3-6 veckor spirar förhoppningsvis en späd ekplanta. Undvik direkt solljus då glaset kan ha bränneffekt.

På Svenskt Tenn hittar man den perfekta vasen för ändamålet. Jag har faktiskt aldrig provat men i år kanske det händer, återkommer i så fall med resultatet. Om det nu blir något vill säga.

Foto: Kristofer Johnsson/Lotta Agaton

Kommentarer

2

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


  1. Carin says:

    Även Lagerhouse har bra ekollonvaser! Ofärgade och svagt färgade. Rekommenderas även om den inte är riktigt lika snyggt men man får å andra sidan fyra för priset av en från svenskt tenn… och om man som jag lagt en halv skogs mängd ekollon i blöt så behövs ju några stycken vaser…

  2. Emma says:

    Har fullt med ekplantor från våra stora ekar. Kanske ska plocka in några och sätta i vas. Ett tag var det det enda som växte i våra odlingslådor haha.


The wildest man in town