2013/08/18

Post 824

Weekly mix

18

8


2013

KategoriNu är sensommaren här på rikigt tror jag och jag känner på mig att det blir en väldigt fin sådan.

Jag tycker alltid att det är väldigt intressant att se hur kretörer bor. Håller ni med mig får ni inte missa att kika in hemma hos fotografen Petra Bindel som säljer sitt hus i Malmö via Bolaget. Denna idé med platsbyggd bänk gillar jag väldigt mycket, kan inte tänka mig en bättre möbel på en uteplats faktiskt.

Jag är väldigt glad över att Weronica på En mammas dag är tillbaka efter lite sommarlov. Denna bild fick mitt hjärta att slå ett extra slag. Så mycket sensommarkänsla så att det skirker om det!

Som en skänk från ovan meddelade Sofia på Mokkasin att hon tagit in Rifle Paper Co. som nytt varumärke och alldeles snart kan man köpa produkterna i hennes shop. Hurra!

Jag har en otroligt stark längtan efter att få baka och laga mat som har gått och grott inom mig i ett år nu. I Stockholm hade vi ett mini litet kök som dessutom fick sig en vattenläcka så att laga stora middagar och baka var inte att tänka på. Sedan har det varit sommar med sommarstugekök med grill- och skaldjursmiddagar mest hela tiden och nu håller vi på att renovera. Men snart så ska det lagas mat och bakas som aldrig förr, tills dess kikar jag in hos inspirerande What Katie ate och nästa helg har jag och min vän L som bor på samma gård som oss bokat in bakstuga. Ni vet när man bakar sådär mycket så att man måste frysa in och bunkra upp. Det kan hända att mitt bak- och matintresse når oanade höjder denna höst. Jag tror det.

Som ett led i mitt intresse kan jag inte få nog av att planera vårt kök. Hur blir det som bäst? Vilken färg blir det? Vilket golv? Detta kök tycker jag är så fint i all sin enkelhet. Jag har alltid drömt om att ha arbetsbänk eller disko vid ett fönster med utsikt mot grönska så det är en sak som är säker med vårt kök. En arbetsbänk med utsikt ut mot gården får det bli.

Hoppas att ni har haft en fin vecka!

 

Kommentarer

2

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


  1. Weronica - En mammas dag says:

    Tack snälla Johanna! Känner mig sannerligen välkommen tillbaka riktigt ordentligt med dina fina ord. Jag har läst och tittat ikapp bland magiska bröllopsbilder och allt fint som väntar i nya lägenheten. Hösten blir något alldeles extra – håller med!

  2. Lina says:

    Känner igen det där matintresset som plötsligt föds nu. Lagade köttfärs med rödvin i och kantareller och herre gud så enkelt och gott. Vi delar samma dröm med arbetsbänk framför en grönskande utsikt. Jag kommer få precis det i januari när vi flyttar. Och planerar kök, vi flyttar in i ett fint vitt kök i ett gammalt hus med spröjsfönster o brädgolv. Och jag kniper mig i armen o kan inte fatta att det är sant. Köket är bra med fönster ut o allt men kaklet är förskräckligt så det byter vi till ett vitt kvadratiskt med mörkgrå fog. Enkelt, stilrent och så lämnar det plats åt vårt fönster.

    Följer också dina bröllopsbilder och åååar mig över hur fina de är. Kram!


The wildest man in town