2013/07/30

Post 814

Weekly mix

30

7


2013

Kategori 

Idag ligger jag med datorn i knät, har börjat jobba så smått, äter hallon direkt ur asken, balkongdörren är på glänt, jag blickar ut över trädkronorna, njuter av deras brus, fågelkvitter och det stilla regnet som faller över Göteborg just nu. Samma visa varje år. Augusti börjar närma sig och hela jag lever och andas nystart. Jag tänker mycket och vill mycket, här är ett litet plock över det som fyller mina tankar just idag som fick bli en weekly mix.

Höstkollektionerna börjar droppa in och jag tänker att jag ska lova mig själv att våga ta ut svängarna lite mer denna höst och vinter. Lite mindre svart/grått och inte alltid välja det mest praktiska först. Steg ett i denna utveckling blir att investera i en kimono som jag kan svepa omkring i här hemma. Tips på vart jag får tag i en vacker sådan tas tacksamt emot!

Jag har tidigare kikat in hos Tuva Minna Linn men aldrig riktigt fastnat, har inte haft tid eller ro till att läsa. Men så tipsade fina Krickelin, jag kikade in igen och blev fast. Idag har jag plöjt många sidor av bloggen, fyllts av hennes texter som lämnat avtryck och mitt sinne är nu fullt av insikter och funderingar.

Jag inspireras av detta fantastiska hus.

Jag försöka bestämma mig för vad vi ska lägga in för golv i köket och har som vanligt världens beslutsångest när det kommer till sådana här beslut. De stora sakerna i livet velar jag aldrig över utan bara kör men när det gäller de små valen som till exempel vilken färg, vilken doft och vilken maträtt kan jag vela mig tokig på. Allra helst skulle jag vilja ha sådant här Parisiskt golv som det var på ett café vi besökte när vi var där i höstas. Men det kanske är lite väl mycket att begära av sin hemmasnickrande man. Så det blir antingen Marockanskt eller klassiskt Victorianskt.

Och så är det ju det där med håret. Mitt långa, solblekta sommarhår beöver klippas och jag funderar på att kapa en rejäl bit. Typ Kate Moss långt skulle vara fint. Är till och med sugen på lång lugg men där kommer mitt förnuft in och säger nej. Vet precis hur det brukar sluta nämligen. Att jag ångrar mig redan samma kväll.

Ni som följer mig på instagram såg kanske för några dagar sedan att jag funderade över färg till sovrummet. Nu kan jag meddela att det är färdigmålat och det blev en dovt grön nyans, ett beslut som jag är himla nöjd över.

Hoppas att ni har en fin dag!

Kommentarer

6

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Krickelin says:

  Älskar det här inlägget!! Heja dig och hoppas det går toppen med renoveringen 🙂

 2. Paulina says:

  Underbart inlägg! <3 Gällande kimono så sprang jag i helgen på den mest FANTASTISKA sådan inne på NK här i göteborg. Minns dock inte vad den heter, men den finns på nedervåningen (bland täcken, handudkar, kuddar, etc). Otroligt fina mönster i ljuvliga färger. Tror du hade kunnat gilla den.

 3. Sara says:

  Ja Augusti andas onekligen nystart. Ett fint inlägg som inspirerar:) När det gäller kimonos så är ju dessa helt fantastiska, om inte annat så för att inspireras:)
  http://shop.spelldesigns.com/collections/kimonos

 4. Sandra says:

  Pepp på det inlägget! Det finns ingen annan tid på året jag känner mig så levande som om hösten. Jag vill inreda, resa, köpa en drös varma koftor, tända ljus, dricka litervis med te och skriva texter.

 5. Kristina says:

  Kimono finns på rea hos MyTivoli.se.

 6. Sandra says:

  Hurra för dig Johanna! Du är oerhört inspirerande och jag älskar din blogg! Du får mig nu att längta efter hösten och nystarten. Och jag håller också på att våndas över färg i sovrummet 🙂 Kanske blir det ljusgrått, eller mullvad, eller vitt, eller…


The wildest man in town