2013/08/02

Post 815

VÅRT BRÖLLOP: DEL TRE

2

8


2013

Kategori 

Nu kommer den sista och avslutande delen från vår bröllopsdag. Om ni missat de andra inlägget hittar ni del ett här och del två här.

Kokos kastades och det blev som sagt ett väldans kramkalas när de 85 gästerna tog emot oss på gården.

Det minglades.

Våra älskade mammor stod och var nervösa inför talet de senare skulle få stående ovationer för.

I smyg hade alla gäster fått sätta sitt fingeravtryck och namnteckning på detta träd som mina tärnor Cecilia och Linn hade fixat med. Den vackra tavlan fick vi senare under kvällen i present. Så himla fin idé!

Ludde & Claes som var toastmasters ringde i klockan för att tala om att det var dags att sätta sig till bords.

Bordsplaceringen hade jag fäst upp på två gamla lastpallar.

Brudbuketten kastades från toppen av trappan och fångades av tärnan Linn så nu får vi se när toastmaster Claes känner att det är dags (en liten hint bara). Sedan gick alla upp för att sätta sig på sin plats.

Vi hade runda bord som var dukade med spetstyg från IKEA, servettern tillverkades av linnetyg med råa kanter,  gamla glasburkar fick agera blomvaser och porslinet var från Table Stories. På bordsplaceringskortet hade vi fäst ett armband med våra initialer som alla gäster tog på sig och på vissa sitter det faktiskt fortfarande kvar. I papperspåsen låg förrätten, nämligen färska räkor som serverades med klassiska tillbehör.

Vi åt och det skålades.

Sedan avlöste det ena fantastiska talet det andra. Så otroligt fint precis varenda ett.

Och vi skålade ännu mer.

Kockarna från Francks kök stod nere på gårdsplanen och förberedde varmrätten. Varje bord fick in en träbricka med olika sorters grillat kött, korvar och majskyckling. Till det serverades en fransk potatissallad, grönsallad, olika sorters såser och dressingar. Som en liten mini grillbuffé vid varje bord alltså. Väldigt gott och och mycket uppskattat!

Middagen var uppäten lagom till att solen började gå ner.

Vi fick sträcka lite på benen.

Sedan hölls det kanske vackraste talet av dem alla. Nämligen Adams. Hjälp så fint det var, jag är fortfarande mållös. Tack för att jag får vara din fru bästa A. Du gör min dag varje dag.

Och nu var det dags att hugga in på det helt otroligt goda dessertbordet som Joy Florence Harris stod för. Ja nu hör ju, bara hennes namn smakar gott. Vi hade ingen klassisk bröllopstårta utan valde att ha vårt favorit Pavlova istället och så en massa macarons, små cupcakes och mini tarts.

Och därmed lämnar vi faktiskt bröllopsfesten som höll på fram till 07.30- tiden någon gång. Men då hade Herr och Fru Bradford naturligtvis redan lämnat festen, ja vi gav upp strax efter fyra och såg solen gå upp igen.

Jag vill härmed passa på att tacka vår bröllopsfotograf Fredrik Hallén som förevigade vår bröllopsdag på precis det sätt vi önskade. Stort tack även till alla som gjorde vår dag till den bästa i våra liv. Ingen nämnd, ingen glömd. Ni vet vilka ni är och vi är så tacksamma för att ni finns i vårt liv.

Kommentarer

31

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Emma says:

  Vilket drömbröllop! härligt att inte ha det som alla andra 🙂 Tack för många fina tips!

  1. Tant Johanna says:

   Tack snälla 🙂 Kul att du gillar!

 2. room by sofiw says:

  Stort grattis!
  Vilka fina bilder du visar från er stora dag. Härlig scenografi och jag gillade menyn och du ser strålande ut!

  Allt gott!
  Kram Sofie

  1. Tant Johanna says:

   Tusen tack!
   Kram Johanna

 3. Jessica says:

  Vilket otroligt vackert bröllop! Och vilka bilder! Här sitter jag & bölar som en tok 😉 känns som om man var med på bröllopet & festen när man ser dom, så levande!
  Tack för att du delade med dig av bilderna & stort grattis till er!

  1. Tant Johanna says:

   Haha 🙂 Tack snälla!

 4. Nilla Tankebubblor says:

  Grattis och lycka till! Vilket fantastiskt fint bröllop! Tack för att du låter oss vara med på ett hörn genom alla vackra bilder! Ha det bra.

  1. Tant Johanna says:

   Tusen tack! Så kul att du gillade bilderna.

 5. Irene Börjesson says:

  Ååååhhh……det här var såååå vackert, så vackert!!! Allt så genomtänkt och “matchat” med natur och Lycka!
  Stort GRATTIS och Lycka till i framtiden! <3

  1. Tant Johanna says:

   Tack snälla!

 6. Karolina says:

  Hej Johanna! Tack för att du delar med dig av ert bröllop! Så fint, vackert och inspirerande! Jag ska själv gifta mig i november och vi planerar att ha sådan lampor/ljusslingor som ni har hängandes från taket, så jag undrar bara vart ni fick tag på era? Jag har letat men inte hittat. För övrigt tack för din fina, inspirerande blogg! hälsningar Karolina

  1. Tant Johanna says:

   Kul att du gillar. Tack snälla!
   Dessa ljusslingor är köpta på granit men det var något år sedan så jag vet inte om de finns kvar i sortimentet. Men jag tror att fler ställen ska ha liknande, ex Lagerhaus eller lampbutiker.
   Lycka till med allt!
   Bästa hälsningar,
   Johanna

 7. Andera says:

  Breathtaking!

  Jag skulle kika på matsalsbord och sitter nu här i stället på din blogg med tårar i ögonen.
  Vackraste bröllop jag sett!

  MVH Andrea!

  1. Tant Johanna says:

   Tusen tack! Lycka till i jakten på matsalsbord nu 🙂

 8. Frida says:

  Vilket otroligt vackert och personligt bröllop! All lycka till er! Jag och min person ska gifta oss nästa sommar och vill gifta oss utomhus, och därför tänkte jag fråga hur ni resonerade kring regn? Hade ni någon back up-plan eller tänkte ni bara att “om det regnar, låt det regna”? Tack för fin inspiration! Kram

  1. Tant Johanna says:

   Tack snälla! Vi var så säkra på att det skulle bli en alldeles strålande dag och det blev det så vi hade enorm tur för någon back up plan fanns inte. Men så kollade vi också väderleksrapporterna som galningar veckan innan 😉 Om det hade visat sig att det skulle bli regn hade vi i värsta fall fått lösa en inomhusvigsel i ladan där vi hade festen men så långt behövde vi som tur var aldrig tänka. Så mitt råd är nog att göra precis som vi, oppas på det bästa men även stilla sina nerver med att det finns en lös back up plan om det skulle bli skitväder. Lycka till med allt!

 9. Jess says:

  WOW vilket bröllop! Har läst igenom alla tre inlägg och det ser ut som en magisk dag ni hade. Tack för all inspiration också 🙂 En liten undran, hur mycket tid har ni lagt ner på planering, förberedelser och pysslande? Gissar att det tar ett tag att få ihop en så fin dag? 🙂 Kram!

  1. Tant Johanna says:

   Kul att du gillar! Så svårt att uppskatta hur mycket tid vi lagt ner, vi höll på ett år allt som allt med planeringen. Själva pysslandet med festlokalen och allt kring vigselplatsen tog 4-5 dagar. Så det tar ett tag att greja med allt själva men vi fick MYCKET hjälp av familj och vänner. Kram

 10. ulrika says:

  Vilket helt fantastiskt bröllop! Stort grattis till er! Jag och min fästman ska gifta oss i juni nästa år ute på klippor, skulle du någon gång få för dig att sälja din bröllopsklänning så är jag all ears 😉 Helt fantastisk!

  Kramar

  1. Tant Johanna says:

   Tusen tack! Åh så smickrande att du gillade min brudklänning men den behåller jag för mig själv 🙂
   Kram

 11. Sofia, Tingelings – Elle Interiör says:

  Så vackra bilder. Tack för att du delger oss denna fina dag. Nu vill man ju gifta sig igen.

  1. Tant Johanna says:

   tack snälla! Ja det vill vi också göra 🙂

 12. Sunshine says:

  Hej! Det vore kul ifall du gjorde ett inlägg om hur ni träffades och blev kära! Tack för en inspirerande blogg 🙂

  1. Tant Johanna says:

   Haha, nja det håller vi nog för oss själva 🙂

 13. Nina says:

  Vilket vackert bröllop!!!
  Jag ska själv gifta mig nästa sommar och håller på att planera för fullt. Just nu letar jag all inspiration jag kan få på inbjudningskort och är mycket nyfiken över hur era såg ut!?:)

  1. Tant Johanna says:

   Just det! Dem har jag ju inte visat. Ett inlägg om dem kommer snart 🙂

 14. Josefin says:

  Vackert!

  Tack för fin inspiration. Har letat “lada” på västkusten ett tag nu och detta verkar ju perfekt. Lada & runda bord just som vi vill ha det. Kikade på Ramsviks hemsida och hittade inte riktigt den fina lada ni hade, men ni hyrde den genom dem eller?

  1. Tant Johanna says:

   Ladan ligger på Ramsviks Övergård så den är hyrd genom dem.
   Lycka till!

 15. sootrue says:

  Vilket vackert och personligt bröllop, så inspirerande! Tack för att du delar med dig! Kram

 16. Therese says:

  Hej! Vi ska ha bröllop nästa sommar och det här med mini grillbuffé vid varje bord låter som ett lyckat koncept!! Mina frågor är hur många var ni vid varje bord? Vad var det för olika slags kött? Hur mycket var det till varje person? Tack för att du delar med dig och ger inspiration till oss!!

  1. johanna says:

   Hej! Vad roligt med bröllop 🙂
   Vi var 6-8 personer vid varje bord och hade en mix an nötkött, kyckling, lamm och korv. Hur mycket det var till varje person minns jag inte, det skötte kocken. Lycka till med allt!


The wildest man in town