2013/02/28

Post 758

Lite bröllopsplanering

28

2


2013

Kategori 

Planeringen kring vårt bröllop går sakta men säkert framåt, fler saker börjar falla på plats och allt känns lite mer på riktigt nu när det börjar närma sig.

Jag har lite svårt för det här med att välja en accentfärg som går som en röd tråg genom hela bröllopet, ingen av oss har liksom aldrig varit accentfärgstypen om ni förstår vad jag menar. Istället kör vi på en härlig blandning av lite smutsiga pasteller, lite blå/vitt, mycket blommor, naturmaterial och dekorationer som inte känns för “uppstyrda”. Ja ni fattar nog vad jag menar!

Jag är fullkomligt livrädd för fluffiga prinsessklänningar så någon brudklänningsbutik har jag inte ens vågat mig in i. Tyg har inhandlats och en klänning kommer sys upp av en familjevän som passande nog är sömerska. Inspirationen kommer från klänningarna ovan, det blir liksom som en mix av dessa.

Efter mycket velande med tält, olika festlokaler och allmän förvirring har vi äntligen hittat ett ställe som känns så rätt. Middagen och festen ska hållas i en gammal lada precis vid havet, att det dessutom ligger på samma väg som vigseln ska hållas är nästan för bra för att vara sant. Kan inte förstå varför vi inte tänkt på detta ställe tidigare, speciellt med tanke på att A´s pappa föreslog detta ställe redan i somras. Men det säger nog mer om mig och A än vad vi ens vill erkänna för oss själva. Lite lätt stressade och uppe i det blå om man säger så. Men nu är det bokat och vi behöver nu er hjälp! Jag har bara varit på bröllop där det har varit traditionella långbord men har en tanke om att det blir lite trevligare när man är max åtta personer kring ett och samma bord. Har någon av er erfarenhet kring detta? Vad säger ni? Sedan funderar jag även på om det ska vara rektangulära, fyrkantiga eller runda bord? Ja, alla tips och erfarenheter emottaget tacksamt!

Kommentarer

43

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Malin - frk pyssel says:

  Åh vad mysigt att planera bröllop, och ni har valt väldigt fina saker!

 2. sofia på mokkasin says:

  Såklart runda bord med max åtta personer vid varje bord! Precis så hade vi på min systers bröllop och det var helt perfekt! Så himla mysigt och härligt och miljoner gånger bättre än alla långbord jag suttit vid i hela världen.

  O ja, ladan vid havet. Så perfekt så jag ryser finrysningar här över morgonkaffet…

  Kramkram!

 3. Fanny says:

  Åh vad spännande att följa! Blir det någonstans på Västkusten, där ni brukar vara på somrarna? Jag blev tom pirrig i magen när du skrev att festen ska hållas i en gammal lada vid havet.. jag tycker det låter som en dröm! Lycka till med allt! 🙂

  http://fannyhenricson.wordpress.com

 4. Nanna says:

  Det kommer bli så himla fint. Alla bilder ovan ger mig rysningar och lite egen längtan!
  Lada vid havet låter som drömplatsen för bröllop! Och mindre bord är hundra ggr bättre än tråkigt långbord. Både trevligare och finare att duka tänker jag. Åh så fint det kommer bli. Ser verkligen fram emot fler bröllopsinlägg!

 5. Mia says:

  Utan tvekan mindre bord, inte långborddär någon hamnar längst ut och missar alla samtal! Vi hade fyrkantiga bord med ca 8 pers/bord, hade vi haft möjlighet hade vi valt runda bord men det blev så mkt meck att byta ut dom som redan fanns i ladan vi gifte oss!
  Lycka til1!

 6. Malin says:

  Hej!
  Å så mysigt! Låter helt underbart allting.
  Har varit på bröllop med runda småbord och det var hur bra som helst!

 7. Linnea says:

  Hej Johanna!
  Åh jag blir så lycklig när du lägger ut bröllopsinlägg! Jag är själv inne i bröllopsplaneringsvärlden och jag och min soon to be man har diskuterat just bord. Vi har bestämt oss för runda bord. När man sitter kring långbord eller liknande har man i princip bara möjlighet att prata med de som man sitter jämte. Med runda bord kan man prata med fler och det är allmänt trevligt att sitta mittemot 7 pers istället för 1. 🙂 Jag har en väninna som hyrde från http://www.partycentre.se/ . Finns säkert olika firmor beroende på vart man ska ha festen.
  Jag ser fram emot att läsa mer bröllopsinlägg från dig! Lycka till 🙂
  //Linnea

 8. Malin Persson says:

  Jag sitter med goosbumps och myser! Vilka underbara bilder;)
  Jag håller med om att det absolut trevligaste är runda bord
  då kommer ingen på kant;)

  Lycka till med alla förberedelser!!!!!!!!!

 9. Sara says:

  Jättefina bilder får en massa inspiration trots att jag inte går i giftastagen. Små bord låter trevligt, det enda jag kan invända mot detta är att bordsplaceringen verkligen måste vara minituös, hamnar man med “fel” gäng blir man väldigt ensam medan man vid ett långbord alltid hittar någon, om än en bit bort, man kan snicksnacka med. Jag har varit på en del bröllop där jag endast känt brudparet och har då tyckt att jag smält in mer vid ett långbord än om jag suttit vid ett mindre, men ni har säkert tänkt på allt detta redan. Ser fram emot att få följa planerandet fortsättningsvis:)

 10. Malin says:

  När jag ser dina bilder önskar jag att jag fick gifta om mig idag (vi firade 10-årig bröllopsdag i höstas). Kände som du med klänningen, moster och jag sydde klänningen själva och till det hade jag remsandaler.
  Jag kan varmt rekommendera mindre bord. I vår lokal fanns bara fyrkantiga bord så vi satt åtta “runt” dem, funkar det med 🙂
  Vi hade inte heller någon speciell färg utan hade naturen som tema. Handgjort papper med pressade blommor och blad till inbjudnings-, placerings- och tackkort. Sen låg det utspridda blad och blommor på borden och i lokalen.
  Lycka till! =)

 11. Jenny says:

  Vad roligt att planera bröllop! Om du har möjlighet så rekommenderar jag utan tvekan runda bord för ca 8 personer. Mycket trevligt att ha möjlighet att kommunicera med och se flera av gästerna än bara de som sitter allra närmast. Som någon nämnde i kommentarsfältet tidigare så slipper dessutom någon gäst hamna på en tråkig kant. Viktigt är väl att försöka få till en bordsplacering som innebär att alla borden har en blandning av gäster som gör middagen ungefär lika trevlig och rolig för alla 😉

  Jättefina inspirationsbilder! Ser lovande ut. Lycka till med alla bröllopsförberedelser!

 12. Lina, brev från Amerika says:

  Vilka härliga inspirationsbilder!
  De flesta bröllop jag har varit på har haft långa rektangulära bord. Här är mina plus och minus för det:

  Plus (rektangulärt bord)
  1. Man kan oftast prata med fler människor (ca. 5st) än om man sitter vid ett runt bord eftersom det är kortare avstånd än om man sitter vid ett runt bord
  2. Ingen behöver sitta med ryggen mot brudparet
  3. Lätt att möblera

  Minus (rektangulärt bord)
  1. Lite traditionellt och ibland tråkigt

  Plus (runt bord)
  1. Oftast väldigt vackert

  Minus (runt bord)
  1. Kan oftast bara prata med typ två personer
  2. Tar mycket plats vid möbleringen
  3. Vissa gäster sitter med ryggen vänd mot brudparet

  Lycka till!

 13. Lina, brev från Amerika says:

  Kom på en sak. Om man har små runda bord så är det ju klart att man kan prata med lika många, om inte mer personer än om man sitter vid ett litet rekangulärt bord.
  Dessutom vill jag tillägga att även om jag kunde hitta mer som talade för att ha rektangulära bord så tycker jag nog att skönheten i att ha runda små bord väger upp det, så om du har mycket plats och har tillgång till runda små bord så kör på det! Det hade jag (och min man) kört på om vi kunnat.
  So what om några personer måste vända sig om för att titta på dig och din man, liksom. Det är ju verkligen inte hela världen 🙂

 14. Karin says:

  Vilket vackert bröllop det kommer bli! Fantastiskt fin inspiration! Jag kan verkligen rekommendera runda bord med 6 eller 8 pers! Är såå lyckat då alla kan vara med i samma konversation! Lycka till!
  / Karin

 15. Johanna/Candore says:

  Vilken fin blandning av bilder, jag bara ler av att titta på allt. Och en lada vid havet! Jag det låter jättefint! Jag var på bröllop i höstas med runda bord och det var jättefint, middagen var fantastisk, många skratt, och alla kunde prata med alla. Min enda kommentar är att tänker på att hålla det lite öppet framför er, så om någon vill framföra något litet tal/spex så kan de lätt se och tala till er utan att någon sitter mitt framför er 🙂 Glad fredag!

 16. Anna says:

  Jag kan starkt rekommendera runda bord för 8-10 personer. Ja har erfarenhet av alla former och runda är med hästlängder bäst.

 17. Pernilla says:

  Hej Johanna!

  Det var jag som frågade om vart du hittade de vackra tygerna när du lade upp bilden på instagram eftersom jag är själv i planerartagen för ett höstbröllop och är totalt allergisk mot allt det typiska som finns i det oerhört tråkiga bröllopssverige 🙂

  Jaja, bortsett från klänningen är det mycket att rodda med och lokalen plus bord var ett stort problem för vår del. Jag har varit på bröllop med båda varianterna av bord och jag tycker att runda bord är överlägset trevligast. Man umgås med alla runt bordet och känner inte att man måste underhålla en specifik person på samma vis som man kan göra annars. Det enda som krävs är gott om plats. Om det finns rektangulära bord på plats kan man sätta ihop dem till fyrkantiga istället så blir det ungefär som ett runt bord.

  Slut på svamlandet och lycka till med planeringen! Hoppas att vi får se mer av resultatet sen 🙂
  Kram

 18. Madeleine says:

  trevligaste bröllopet jag varit på var det dukat på runda bord, vi satt 8pers, supergrymt!!!

 19. Josefine says:

  Vilka underbara klänningar! Jag har erfarenhet från både långbord och runda/rektangulära mindre bord. De bröllop med små bord gav mycket mer gemenskap och vi blev liksom som ett team. Bra bordsplacering är också viktigt såklart men mindre grupperingar gör det lättare att konversera, runda är nog de som jag uppfattar som bäst, alla ser och hör alla. Lycka till!

 20. w says:

  Kommer bli så himla fint! Men vill ändå tillägga att dekorationer, flådig mat och allt annat som man kan tro är viktigt blir så himla obetydligt på själva dagen! Då är det bara glädjen man känner för bröllopsparet och härligt sällskap som spelar roll! Och runda bord är himla bra! Det blir att hela bordet umgås istället för bara de man sitter närmast.

 21. Mia Anderberg says:

  åh vad vackert! som en dröm! Runda bord helt klart! Har aldrig varit en “big fan av långbord” då det slutar med att man pratar med allt för få då. Det är också svårare att hålla en konversation där flera är inblandade än vid ett runt bord. Man vänder så lätt ryggen åt någon.

 22. Johanna says:

  Hej Johanna! Underbart att få planera bröllop. Håller med alla ovanstående talar, små bord är bäst och gärna runda. Det finns massor av sätt man kan tänka vid bordsplaceringen. När några vänner gifte sig hade de placerat gästerna efter deras intresse. Musiker och konstnärer vid ett bord och motor intresserad vid ett annat. Riktigt lyckat och trevligt! Lycka till!

  Kram Johanna

 23. johanna says:

  Superfina bilder och va kul att planera allt. Men oj va svårt det måste vara också. Men med din smak kan nog inget bli fel! 🙂

 24. Elina says:

  Åååå, det kommer att bli så fint tror jag… allting och klänningen med! Jag tycker att det låter trevligt med runda bord. Ha en fin helg! /Elina

 25. Anna says:

  Åh, vad härligt med ett riktigt inspirerande bröllopsinlägg! Det kommer bli galet vackert och jag ser fram emot många fler!

 26. Sarah - Har ni te? says:

  Wow, vilken inspiration! Nästan så man önskar man fick gifta sig igen. Vi gifte oss i somras, och hade fyrkantiga bord med max 9 (tror jag det var) runt varje, har även varit på sånna bröllop själv. Tycker det är mycket trevligare, då man faktiskt får möjlighet att prata med hela bordet, och inte bara dom som sitter precis jämte/mittemot. Och dukningarna blir finare också 🙂 Vi hade också svårt att hitta “den röda tråden”-färgen, det blev nog turkost till slut, men det var ändå rätt mycket annat inkastat där också, det var inte ett helturkost bröllop, tycker det är roligare att bara välja sånt man själv tycker är fint och passar, än att hålla sig strikt till ett tema/färg.

 27. Emma - By Emma says:

  Runda bord är otroligt socialt och väldigt trevligt att duka!

  Helt fantastiskt fina bilder som du inspireras av. Kommer att bli hur fint som helst.

 28. Cecilia says:

  Vilka härliga, inspirerande bilder! Önskar nästan att jag skulle gifta mig igen 🙂
  När jag och min man gifte oss hade vi runda bord med åtta personer vid varje. Det var superlyckat och gästerna kommenterade också att de tyckte det var trevligt. Jag har även varit på bröllop där vi suttit sex personer vid ett rektangulärt bord. Det funkade också bra och man kunde prata med alla. Tror dock att sex personer vid ett rektangulärt bord är max om man vill att alla ska kunna prata med varandra.

 29. Helena says:

  Hej Johanna!

  När vi gifte oss hade vi massa olika bord, mycket trevligt…Men placerade oss på ett avlångt bord framför alla de andra borden. Porslinet, glas, möbler varierade från bord till bord, hon som ägde stället hade det stuket, det är så mer personligt, så en massa levande ljus, och murgrönerankor på bordet. Lycka till med din planering…

  Kram Helena.

 30. Karolina says:

  Hej!
  Jag blir så glad över att läsa om er bröllopsplanering! Jag och min pojkvän håller också på att planera vårt bröllop och det är så roligt med insoiration ifrån dig!

  Jag håller med de andra som kommenterat, runda, mindre bord blir absolut trevligre än långbord!

  Jag undrar också vart du hittar dina fina bilder från bröllop någonstans? Läser du några bröllopsbloggar?

  Tack för din fina blogg!
  /Karolina

 31. Caroline says:

  Runda bord. Helt klart. Ladan på bilderna påminner om vår bröllopslokal – så fint! Vi hade också massa ljusslingor och mysfaktorn kan inte bli bättre!

 32. Elsa På Hälsö says:

  Härligt att bröllopsplanera! Vi hade småbord på vårt bröllop, så här är jag partisk. Men fördelar med det är…

  – Gästerna kan ha en konversation tillsammans om man inte är fler än 6-8 personer, vilket är väldigt trevligt
  – Gästerna kan prata med fler personer vid rund/rektangulära/kvadratiska småbord än långbord
  – Det kan vara lättare med bordsplacering eftersom gästen inte måste klicka precis rätt med just sin bordsdam/herre, utan kan hitta gemensamheter med andra kring bordet
  – De olika borden kan få ha ett namn/tema som kanske går igenom på fler moment i festen…?
  – Jag tycker att småbord skapar en gemenskap för gästerna, även om de inte känner varandra. Gemensamma skålar osv, lite “vårt bord”-känsla
  – Beroende på vad man vill ha för känsla på middagen och festen (högtidlig, bankett, stilig eller uppslupen, rolig, spontan, festlig) så tycker jag att småbord istället för långbord öppnar mer för skojig fest än stel bankett… om du förstår vad jag menar.

  Lycka till!!
  Kram

 33. llilla.u says:

  Hej Tanten.
  Ert bröllops känns som det kommer att blir ett personligt och vackert bröllop.
  Och inte behöver ni ha någon accent färg. Näe! De prudriga tonerna blir ju liksom era färger då.
  Så nyfiken på att få se bröllopsinbjudan. Den tycker jag liksom sätter lite tonen på bröllopet. Känslan av vad som komma skall .

  Angående borden. Jag tror kanske inte borden i sig är det viktigaste. Ta det som är lättast att fixa. Jag har varit på ganska många events (stora som små, jobbade ju med det) … med runda och fyrkantiga och långa bord. Tänk på att för stora runda bord gör att du får färre att prata med. Smala avlånga så kan du prata med de i jämte, mittemot, snett mittemot. Men finast är ju runda bord. Med blommor och ljus i mitten. Helt klart. Jag tror nästan det viktigaste är HUR ni placerar folk. Och får folk att känna gemenskap med varandra. Vi skapade små böcker där vi med ett par korta meningar beskrev våra vänner, så hade de något att prata om och får ett hum om sina bordsgrannar. Och så det kanske viktigaste av allt, en bra Toastmaster. Som får igång festen. Håller den aktiv och har koll på mat och alla tal. Och mycket bubbel 😉

  Och vet du en kul grej, låt någon fota alla när de kommer. Som ett photobooth. Vi gjorde det på alla våra gäster. Och sedan när vi skickade ut tackkorten så bifogade vi även en bild på dem själva, uppklädda, glada och fina. Inte många som har bilder på sig själva när de är festfina, så många av våra vänner har ramat in sina kort och har dem hemma stående någonstans. Guligt!

  ‘Klänningen’ som idé ser ljuvlig ut. Gillar massor. MASSOR! Jag köpte en helt vanlig klänning på Karen Millen i spets och min var kort. Och jag älskar den fortfarande.

  Lycka till med allt. Det kommer att bli så underbart! Att gifta sig är en dag att minnas resten av livet. Vilka minnen som skapas!

  Fin dag till dig Tanten, Ulrika

 34. Fia says:

  Åh så härligt att ni har hittat den perfekta lokalen. Vi letar efter exakt samma sak till vårt bröllop nästa år, skulle bli jätteglad om du kunde slänga iväg ett mail till mig om stället ni hittat? annsofie.heikkila@gmail.com

  Ps. Runda, absolut!

 35. lina says:

  underbara bilder!!

 36. susanne knowling says:

  Sa underbara bilder Johanna. Du kommer att vara sensationellt fin i din brudklanning 🙂
  Jag tror att sma runda bord ar mysigast med 6 eller 8 personer vid varje bord..
  Men snalla rara DU kan ju det har sjalv mer an nagon annan.
  Kramisar och jag ser fram emot mera bilder sen <3

 37. Karolina says:

  Runda bord är finast, men jag tycker ändå rektangulära. Vid ett runt bird blir det svårt att prata med mer än två personer, de man har på respektive sida. Vid ett rektangulärt bord med t.ex. Tre på varje långsida och en på respektive kortsida kommer alla åt att prata med både de två man har bredvid sig, men även den mitt emot, och kanske till och med snett emot. Lycka till!

 38. KarinLisaMargareta says:

  Hejsan tant J!
  Vilka vackra moodboards, som en dröm.
  Min man o jag gifte oss i maj förra året o hade vårt bröllop i ett stall. Jag hade som du skrivit blivit rekommenderad stället tidigt i planering men kom inte på förrän senare att det var just precis där vi skulle ha vår fest! Det blev underbart (såklart!). Min tanke var från början att ha runda bord för att det skulle vara lättare att prata med alla kring bordet men det tillät inte lokalen (stallgång o bjälkar…), vilket gjorde att det blev rektangulära bord om 6 personer, små intima bord. Våra gäster har sagt att de absolut kunde prata med varandra kors o tvärs o att våra tapasfat till förrätt var en perfekt grej för detta sammanhang, liten isbrytare som gjorde stämningen lättsam. På borden hade vi flera små vaser med blandade blommor i mjuk rosa, vitt o grönt o blandade udda ljusstakar. Jag skulle kunna skriva milslånga beskrivningar om vårt bröllop men det tror jag inte du orkar läsa 😉 Jag tänkte göra en liten tillbakablick på min blogg snart så då är du välkommen att kika in på http://karinlisamargareta.blogspot.co.uk/
  Ha en fin dag!
  KLM

 39. Helena says:

  Vad kul och läsa och se era inspirationsbilder inför bröllopet, ungefär exat så ser det även ut i vår bröllopsmapp som du lagt upp. Ingen vit gräddbakelse här heller, men lite tyll sk jag allt slå till på.. Allt i en färg vid namn puder. Vår fest ska också vara i en lada men vi kommer ha långbord/ bänkar och ser framför mig, den bilden du lagt upp med broderad duk!
  Ser framemot fler inspo bilder!

 40. Biljana says:

  Vilka underbara klänningar! Jag ska gifta mig i oktober och letar efter något i den stilen. Står inte ut med alla ” tårta” klänningar! Snälla vet du vem det som har designat klänningarna alt var man kan beställa nåt liknande? Tacksam för svar! Hälsningar

  1. Tant Johanna says:

   Hej! Ja visst är klänningarna fina. Jag vet inte såhär på rak arm vart dessa klänningar i ifrån, tror att någon är från Jenny Peckham men kika in på min wedding board på pinterest här: http://pinterest.com/tantjohanna/wedding/
   Där finns alla dessa bilder och därifrån kan du klicka dig vidare till källan.
   Lycka till!

 41. Linda Persson says:

  Hei,

  Fant din fina blogg och såg fina bilder på lada och mkt annat. Vi är ett par som ska gifta oss sommaren 2015 och söker just en lada vid vattnet- möjlighet att dela med dig av information om ladan. Är det något man kan hyra. Låter ju helt fantastiskt!
  Tack på förhand!
  / Linda

 42. Sarah says:

  Hej hej
  Jag skulle bli superglad om du vill maila mig information om ladan som ni hade festen i.
  Den lät helt perfekt:)

  //Sarah
  sarahbylin@gmail.com


The wildest man in town