2013/10/08

Post 852

Köket del 2

8

10


2013


Det här är väggen i vardagsrummet och innanför den ligger köket, som inte längre är en hel vägg.

Vi hade nämligen sett och känt att innanför denna vägg har det tidigare funnits en dörröppning så vi (läs Adam) sågade upp.

Mycket riktigt så fanns där en öppning med dörrpost bevarad. Här sliter vi även ut dörr och dörrpost in till köket från hallen.

Den slängs iväg.

Vi lyfte bort golvet, slet bort gipsplattorna och hittade ett vackert gammalt originalgolv som dessvärre råkat ut för en vattenskada och blivit lagat med masonitskivor så det var bara att lägga på gipsplattorna igen.

Så vi la in ett nytt trägolv istället. Här syns även den gamla dörrtröskeln som fanns där innanför väggen.

Överskåpen revs ut, väggarna målades vita och här har jag börjat fundera på vad vi ska måla i för färg på köksluckorna.

Medans jag funderar på vad köket ska få för färg så behandlar vi bänksivan flera gånger om med svart bets och jag målar fogarna med fog finish i färgen antracit. Ett jäkla pilligt jobb men det är det värt tycker jag. Här har även Adam byggt en hylla precis ovanför kaklet som senare ska målas i samma färg som köket.

Och här har ett fönster kommit in ovanför ingången till köket, öppningen till vardagsrummet har fått   dörrfoder och skruvhålen i golvet har spacklats.

Fortsättning följer!

Kommentarer

24

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Adela says:

  Å vad kul att få se moment för moment!
  Älskar renoveringar och makeover:)

  Kram
  Adela
  http://www.houseofadela.blogspot.se/

 2. Malin says:

  Fy fabian vad snyggt det blir. Det är verkligen de små små detaljerna som gör det. Får väl se om maken kan övertalas till att betsa bänkskiva. 🙂

 3. Iris // Alla dagars kaos says:

  Jättefint med fönstret ovanför dörröppningen!

  kram /iris

 4. Joannans says:

  Så himla roligt att få följa er renoveringsresa Johanna!! Hur har det gått med vardagsrummet som nu blev sovrum (igen) va? //J

  1. Tant Johanna says:

   Det stämmer! Blir nog bra till slut 🙂

 5. Lisa says:

  Jättekul att se hur ni gör. Jag tyckte att köket var rätt så fint innan, men anar att det kommer bli fantastiskt fint när ni är färdiga. Vore kul att se en planritning på er lägenhet så att man får en bättre uppfattning, om vi vill visa det alltså. Tack för massor av inspiration!

  1. Tant Johanna says:

   Kul att du blir inspirerad av att kika in här. Det glädjer mig 🙂 Ja det var verkligen inget fel på köket innan, bara inte riktigt vår stil. Det är kul att kunna förändra något utan att behöva köpa allt nytt tycker jag. Planritningen behåller vi för oss själva, och de som besöker lägenheten såklart 🙂 Känns lite för intimt på något sätt att dela med sig av den.

 6. Emelie says:

  Åh vad roligt att få se förändringarna!! Kommer bli fantastiskt fint, jag känner bara “mera, mera, mera!” Så kul med dessa bilder!

 7. Ida says:

  Så himla bra å visa att man inte behöver riva ut allt det gamla utan att det faktiskt går att arbete med det som redan finns! Blir superfint!

  1. Tant Johanna says:

   Ja men precis 🙂 Tack!

 8. Ida says:

  Så himla bra å visa att man inte behöver riva ut allt det gamla utan att det faktiskt går att arbete med det som redan finns! Blir superfint!

 9. 17doors says:

  Vad duktiga ni är! Och din blogg är som allra roligast när ni fixar och hittar kreativa lösningar, som vi får följa.
  Ulrika

 10. Sara says:

  Så himla kul och inspirerande att få följa er renoveringsresa!

 11. Sofia - Sofias Inredning says:

  Så himla kul att följa förvandlingen! 🙂 Ser fram emot mer!

 12. Pella says:

  Åååh, duktiga ni!!! Så fint det kommer bli! Ser fram emot fler uppdateringar!! Kramar

 13. Emmy says:

  Åh, det ser ut att bli hur snyggt som helst. Älskar älskar älskar det lilla fönstret i dörröppningen.

 14. Fanny says:

  Shit vad fint det blir! Vad duktiga ni är, jag hade nog varit alldeles för feg för att ändra och bygga om så som ni gör, men det blir ju så fint o är så rätt! Kul att få följa detta 🙂 Kram

 15. Fridasfina says:

  Ihhh, så himla kul att få se och skitsnyggt blir det ju såklart! Väntar med spänning på fortsättningen.. 😉 Kram Frida

 16. Therese says:

  Vad duktiga ni är, inget litet renoveringsprojekt! Ni ser verkligen möjligheter och har ett öga för detaljer. Väldigt roligt att du delar med dig. Som någon annan skrev, kul att se steg för steg:)

 17. Patricia says:

  Så himla fint!
  Jag är så sugen på att riva ut våra överskåp i köket men maken är skeptisk, minst sagt. Men rent praktiskt, hur funkar det med förvaringen? Rensar ni och har bara det absolut nödvändigaste i de skåp som finns? Argument som kan få maken (som är av det praktiska slaget) på fall, mottages tacksamt! 🙂

  1. Tant Johanna says:

   Tack snälla! Det krävs att man rensar bort all “skit” man annars bara har liggandes i skåpen. Vi har faktiskt bara grejer vi använder och det är så skönt. Genom att ta bort skåpen blir känns köket så mycket större och luftigare tycker jag, så hellre stort och luftigt kök än ett litet kök med en massa skit i 😉 Lycka till med övertalningen!

 18. louise says:

  Vad fint det blir! Får jag fråga vad ni har köpt för kakel? Det är jättefint! Och varför man målar fogarna, blir det ett annat resultat än att välja mörkare fog?

 19. majssthlm says:

  Hej, så fint det blir! Vilken slags bets har ni använt på bänkskivorna och är ni nöjda hittills? Vad var det förut? Vilket träslag och vilken behandling?


The wildest man in town