2013/09/02

Post 831

Inspiration kök

2

9


2013

Kategori 

Just nu håller vi på med köket här hemma. Det blir ingen helrenovering men nytt golv, bort med överskåp, nya vitvaror, nya knoppar, målning av väggar, köksstommar och bänkskiva. Ungefär så! I våra två senaste lägenheter har vi ju haft ganska så industriellt och sedan platsbyggt 20-tal. Detta blir väl en mix av dem båda tror jag. Målet är att skapa ett väldigt hemrevligt, levande och funktionellt kök med en fransk touch. Här kommer en mix på kök som inspirerar mig!

För snart tre år sedan blev jag helt förälskad i denna hem som var med i Elle Interiör, fotat av Petra Bindel. Och förälskelsen kvarstår! Älskar färgskalan och gillar när man blandar rostfritt, betong, mörka träslag och gamla målade skåp. 

Även Emma Persson Lagerbergs hem var med i Elle Interiör och fotat av Petra Bindel. Tror att det är fler än jag som kan skriva under på att detta hem är bland det finaste. Jag gillar verkligen de dovt gröna köksluckorna tillsammans med marmor, mässingskranen och så fint att ha en tavla såhär ovanför köksbänken. Ett enkelt kök utan att för den sakens skull bli stelt och tråkigt. 

För ganska precis ett år sedan var denna lägenhet till salu och jag skrev såhär. Här gillar jag den lekfulla och levande känslan som känns väldigt parisisk. Vi kommer ha matsal i anslutning till köket men ett sådant här litet bord kanske vi skulle haft i köket och så drömmer jag ju om en fåtölj i köket. Tror dock inte att det får plats, men det kan vara bland det härligaste som finns så om du har plats tveka inte!

Eller ännu bättre vore det nog att ha ett lite högre bord så att det även kan agera arbetsyta. Tänk om jag kunde hitta något sådant här, med marmorskiva och allt. Hojta gärna till om du har ett likande som du mot all förmodan skulle vilja sälja till mig. Bild från Simon Upton via Tingelings.

Detta kök får mig att bli helt säker på att det är varmgrått vi ska måla stommarna i.

Det är ju fint med svart också, men nu har jag bestämt mig. Grått blir det! Gillar denna enkla hylla och varianten på konsoller. Bild från Gregory Mellors portfolio.

Lite väl mycket för min smak kanske men jag gillar idén med en stång högt upp, magnetlisten med  tillhörande knivar får gärna flytta in här och så tycker jag att det är vackert med mörkbrun betsad bänkskiva. 

Älskar denna bild tagen av Brook Holm, hittad via Fridas Fina. Stänger vill jag ha vid spisen där kastruller och annat kan få vara. 

Vet inte om jag blev så mycket klokare av detta inlägg, ofta är det så med inspiration för mig. Först är det en väldigt massa sedan kokas det ihop till något som blir jag. Fortsättning följer! 

Kommentarer

12

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Katja says:

  Fina och inspirerande foton 🙂 Tycker nog att man hittar en röd tråd i det hela!

  1. Tant Johanna says:

   Ja men det gör man nog. Nu längtar jag efter att bli klar här 🙂

 2. Josefin says:

  Otroligt inspirerande! älskar. Jag Vill också ha kök att renovera! LÄNGTAR tills vi flyttar till större.. 20 kvm har ju sina begränsningar hur mysig och fin lyan än må vara..

  Allt gott!

  1. Tant Johanna says:

   Kul att kunna inspirera! Ja det är en prövning att bo litet men den som väntar på något gott 😉
   Ha det fint!

 3. Kajsa says:

  Ser härligt ut. Det är tråkigt att bo i en hyresrätt och inte ha världens bästa studentekonomi. Jag vill liksom inte nöja mig med att inreda, jag vill byta ut kranar, köksgolvet, tapeter, badrumsväggarna i blaskig gul plast, köksluckor dörrhandtag, hatthylla… Jag vill verkligen trivas. Har du några tips på vad man kan göra i en hyresrätt. Eller vet du kanske någon blogg eller inredare som har tips?

  1. Tant Johanna says:

   Jag har också bott i hyresrätter och haft studentekonomi men alltid försökt göra det bästa av situationen. Går det att ta bort köksluckorna och ställa i förrådet kanske? Så kan du ha öppna hyllor med fina personliga saker. Ofta finns det budget för ny färg/tapet hos hyresvärden som oftast bara blir glad över att man vill fräscha upp. Lycka till!

   1. Kajsa says:

    Ja, köksluckorna går att plocka ner, ska bara lösa så att det inte blir för mycket intryck för ögat, men lite finurlig kan jag nog vara. Jag hittade en rulle tapet i städskrubben kanske jag får lov att tapetsera med den åtminstone. Och jag ska även kolla upp om jag får måla köksluckorna. Tack för tipsen!

 4. Sara says:

  Oj så inspirerande! Finns det fler bilder från reportaget i Elle Interiör som den första bilden är tagen från? Kanske någon länk, blev väldigt sugen på att se mer det var helt i min smak:)

  1. Tant Johanna says:

   Ja visst är det fint! Jag har visat fler bilder här: http://lovelylife.se/content/hemma-hos-emma-persson-lagerberg

 5. Emelie says:

  Åh vilket fint och inspirerande inlägg! har själv precis flyttat till en härlig 30-talslägenhet och söker inspiration till kommande köksrenovering! då är din blogg är ett säkert kort! 🙂

  Ha en fin onsdag (lillördag!)

  1. Tant Johanna says:

   Grattis till den nya lyan! Så kul att du inspireras här hos mig 🙂
   Ha det fint!


The wildest man in town