2017/07/07

Post 1824

Bildkavalkad från min onsdag

7

7


2017


I onsdags vaknade jag och var pepp över alla kommentarer jag fick i detta inlägg så jag bestämde mig för att damma av kameran som vilat ett tag. Solen sken dessutom och samtliga familjemedlemmar åt frukost tillsammans. Smörgås, kaffe och juice till oss vuxna och gröt till Gillis. Han har förresten numera en Tripp Trapp stol från Stokke, köpte ju en gammal på auktion men den var mer fin än praktisk så det får bli mer som en extrastol här hemma medan Tripp Trappen blir den dagliga trotjänaren. Känns fint att den kommer hänga med Gillis i många år framöver.

Ett litet Ginkgoträd har fått flytta in.

Gillis outfit för dagen fick bli hatt från Bobo Choses, body från MarMar och shorts från H&M.

Vi hade lunchdejt med Cecilia på Bar Robusta som är mitt lunchhak minst två dagar i veckan. Är beroende av deras kalvfärsbullar och ragun, men just idag fick det bli räksalladen eftersom att jag åt kalvfärsbullarna i måndags och ragun i tisdags. Måste ju variera sig lite.

Sedan gick jag in till stan med siktet inställt på Artilleriet The Kitchen där jag köpte lite nödvändigheter till köket.

På Artilleriet blev jag så sugen på att ta med dessa två soffbord hem. Men jag sansade mig och köpte med mig några kuddar istället.

Gillis tyckte det var trist i vagnen så han fick komma upp lite.

Jag stannade till på da Matteo och köpte med en islatte och kardemummabulle. Han i vagnen ville dock verkligen inte att vagnen skulle stå still så jag fick packa ner bullen i påsen och börja traska. Här ser ni även en glimt av kuddarna som fick följa med hem.

Valde väg hem utifrån underlag så det blev genom Haga som enbart har kullertensgator vilket är likamed sömnmedel för han i vagnen. Fina omgivningar för mig också, så lummigt vid Skansen Kronan nu.

Jag passerade Fåfängan Antik för att se om de fått in några nya skolplanscher, men redan innan jag hunnit in i butiken höll jag på att svimma av glädje när jag såg dessa travar av Gefle tallrikar i precis den färg jag har letat efter i flera år. Jag slog till på 16 assietter och en tallrik.

 

Eftersom att Gillis somnade gott och jag hade en bulle som väntade på att ätas upp gick jag till en parkbänk i lummig park ett stenkast från vår lägenhet och njöt av lugnet som bara en mamma kan göra, eventuellt en pensionär också.

Älskar att det finns sådana här mindre parker som (av någon konstig anledning) är ganska folktomma. Slottskogen kan ju vara helt galet såhär års.

Fikastund på en parkbänk.

Bakom mig fanns denna buska som doftade barndom. Schersmin va?

Efter en mellanlandning hemma gick vi till Bar Normal där kvällens middag intogs. Linnéstadens i särklass bästa ställe som jag varmt kan rekommendera. Vi brukar ta in några olika mindre rätter och dela. Sashimi och råbiff är mina favoriter.

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Kommentarer

23

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Eva Salomonsson says:

  Synd att jag inte träffade dig i onsdags. Rörde mig i samma butiker och fik. Älskar verkligen Da Matteo och Artilleriet och alla de andra småbutikerna. Bästa shoppingen faktiskt! Superfina assietter du köpte👋

  1. Johanna says:

   Vad kul! Ja absolut bästa shoppingen i Göteborg 🙂

 2. Men wow! Vilket härligt inlägg!!! Blir alldeles pepp och glad av det 🙂 kram

  1. Johanna says:

   Tack snälla du 🙂 kramar

 3. Josefine says:

  ÄLSKAR den här typen av inlägg! Så mycket inspiration. Mer sånt!

  1. Johanna says:

   Tack! vad roligt att du gillar och inspireras 🙂

 4. Lovisa says:

  Så fina tallrikar! Var kommer dina jeans ifrån? 🙂

  1. Johanna says:

   De är från hm, köpte dem får några veckor sedan så de borde finnas kvar.

 5. Linnea says:

  Vilket härligt inlägg! Kul att få läsa och höra lite om din vardag med Gillis!
  Blommorna, japp, det är schersmin.
  Fråga, Tripp Trapp-stolen, vad har ni för “insats” i/på den? Ser ut som ett litet bord också. Tack på förhand!

  1. Johanna says:

   Kul att du gillar!
   Ja men då hade jag ju rätt, kul! Åh vad jag vill ha en egen schersmin en dag. Doften är oslagbar ju.
   Vi har ett så kallat baby set – https://www.babyshop.se/tripp-trapp-baby-set-natur/p/66640 samt bricka: https://www.babyshop.se/stokke-tray-white/p/89531

 6. Sara says:

  Undrar också vilket märke det är på jeansen dina. Så fina med patches:erna (?) längst ner!

  1. Johanna says:

   De är från hm, köpte dem får några veckor sedan så de borde finnas kvar.

 7. Hanna says:

  Vart kommer den fina svart/vita tröjan du har på dig ifrån? 🙂

  1. Johanna says:

   Tröjan är egentligen grön/blå/vit (bilden är lite mörk) och kommer från baum und pferdgarten.

 8. Mikaela says:

  Ville bara säga att jag blir väldigt inspirerad av din blogg, så keep it up! Tycker den är grym!

  1. Johanna says:

   Tack snälla! Så roligt att höra.

 9. Emma says:

  Vilket inspirerande, härligt och mysigt inlägg 😃 Önskar att jag varit du den dagen 🤗

  1. Johanna says:

   Tack! Vad roligt att du gillar 🙂

 10. Perfekt mammaledig dag!
  Kram i sommaren.

 11. Linn A says:

  Superhärligt inlägg!

 12. Anne says:

  Make sure to check your Gefle plates for lead. It will depend on how old they are.
  I inherited a blue and white set, but when I checked for lead they had it and we couldn’t use them.

 13. Ebba says:

  Vad glad jag blev när det uppenbarligen visade sig att ditt beslut var att fortsätta blogga! Instagraminlägg är alltid härligt, men ett blogginlägg ger så mycket mer. All inspiration vi får! Tack!


The wildest man in town