2016/11/18

Post 1716

Babyrum

18

11


2016


baby

Just nu tapetseras det får fullt i rummet som ska bli bebisens. Så himla spännande! Vi valde William Morris tapeten Chrysanthemum Toile från Engelska Tapetmagasinet som vi hade i vårt sovrum på Prinsgatan, älskade att ha den som sovrumstapet och hoppas på att bebisen ska göra detsamma. Längtar till nästa vecka när rummet är klart och jag kan börja piffa, här har jag samlat ihop lite av det jag tänker kommer finnas i rummet.

Rottingsängen har vi köpt på auktion och den kommer nog flyttas runt lite i hemmet beroende på vilket rum vi befinner oss i. Vi har redan köpt skötbädden i mönstret marshmallow från Konges Sløjd och nu funderar jag över att slå till på bäddsettet också. Även den gulliga musikmobilen i form av en kanin är från Konges Sløjd och den ska absolut få flytta hem till oss. Sänghimlen är från Numero 74 och finns bland annat hos Cirkusfabriken, den runda kudden hittade jag hos Butik Linnea och postern har jag skrivit om tidigare.Mina första år boken med illustrationer av Elsa Beskow fick jag av min vän M på min/bebisens babyshower och Elsas illustrationer är bland de finaste som finns till små barn så jag ska samla på mig lite sådana print att rama in tänkte jag. Och så måste man ju ha en snygg och gossig matta i ett babyrum. Som sagt – längtar till nästa vecka!

Kommentarer

11

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Fint Johanna, nu är det väl snart dax!! Lyckat till och trevlig helg, Kram Caroline

 2. Sofia says:

  Så spännande med bebis. Min lilla tjej är sex veckor idag och det är verkligen en helt ny värld. Boken fick jag också på min babyshower – så fin! Blir kul att börja fylla i den med minnen 🙂

 3. Katja says:

  Hej Johanna, vad fint kollage! Jag är själv gravid och väntas föda i februari. Tycker det är jättesvårt det här med skötväska. Kan du inte skriva ngt om det? Har du hittat någon fin?

  Tack på förhand, Katja

  1. Terese says:

   Svenskt Tenn har ju fina tygväskor som många använder.

   1. Sandra Olsson says:

    Jag hade en från svenskt tenn men jag skulle nog rekommendera att man väljer någon med många fack istället. Och som inte har tyg på insidan. Blur mycket kladd i en skötväska 🙂

  2. Johanna says:

   Jag håller med! Har inte hittat någon som föll mig i smaken så vi tar en mulberry väska som vi hade här hemma sedan tidigare.

 4. Helena says:

  Fint!
  Vet inte hur långhårig den där underbara mattan är. Men tänk på att när barnen är i 3-4-årsåldern så kommer småpysslet fram – pärlor, lego, kulor, kritor och annat som inte är jättekul i en matta med långt “hår”.

  Vi bytte ut våra långhåriga barnrumsmattor till korthåriga ullmattor istället – mjuka och perfekta att bygga lego/pärla på – småbitarna försvinner inte utan är lätta att skopa upp 🙂

  Vi har också samma sänghimmel – så himla mysig över sängen! Och tapeten blir nog hur bra som helst 🙂

  Till Katja – Littlephants tycker jag är jättefina! Själv hade vi dock en OiOi Hobo i svart skinn – superbra kvalitet och storlek (och jag tycker den är väldigt snygg!)

  1. Johanna says:

   Smart tips angående mattan! Hade inte en tanke på det, får nog ta och fundera en sväng till 🙂

 5. Amanda says:

  Hej!
  Jag undrar var du har köpt skötbädden i mönstret marshmallow? Hittar ingen återförsäljare… Mvh Amanda

  1. Johanna says:

   Hej!
   Den köpte jag här: http://www.hanfalke.dk/shop/frontpage.html men jag tror att den är slut i den färgställningen jag köpte.
   /Johanna

 6. Ninni says:

  Så mjukt, harmoniskt och fint Du/Ni inreder babyns rum.
  Jag tycker om att besöka Dig här i Din blogg, Du delar och ger mig harmoni och inspiration.
  Lycka till med boandet för Ert barn.
  Ljusa Kramar från Ninni.


The wildest man in town