2011/06/16

Post 342

Anaël

16

6


2011


Nu måste jag få skryta lite till om mina kreativa och duktiga kompisar, denna gången är det en gammal arbetskollega till mig som har tagit fram dessa underbara scarvsar för varumärket Anaël. Scarvsarna som är tillverkade i antingen modal eller siden är handprintade med antika kartmotiv över Frankrike och England eller hadskrivna kända platser i London och Paris. Storyn bakom dem är grym, hör bara på detta:

Under andra världskriget använde man tyger av siden för att trycka kartor på, anledningen var att tyg inte löstes upp i vatten och kunde därför hjälpa soldater att navigera om de hade kraschat i vattnet. För att inte trycket skulle lösas upp i vattnet användes pektin som en tillsats i tryckfärgen. Vi gillade tanken att tryck finns så länge på tyg, och älskar kartor som motiv. En annan anledning är att de skall kunna användas som både scarf eller tavla. De är superfina att rama in, då de har “måttskalan” som ram.

När ni ändå är inne på Anaëls hemsida kan ni även kika på den snygga regnkappan som även kompis Lotta har designat. Jag älskar när praktiskt kan vara snyggt, mode kan bli inredning och när detta kombineras med miljömedvetenhet och känsla för detaljer. Heja er!

Foto: Anaël

Kommentarer

6

Dela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


 1. Doyoufancythis.blogspot.com says:

  Jättefina! Vilka kompisar du har! 🙂

 2. u. says:

  Jag MÅSTE ha den där regnkappan. Jag har alltid suttit och suckat över hur sportigt fula alla regnkläder är. Så slog jag till på en oljerock. Men en trench-regnkappa är ju bara ett MÅSTE.
  Vad köper man dem?

  Trevlig helg fina Tant!
  Kram, u.

 3. Superfina! Skulle absolut kunna tänka mig en sjal : )

  Snubblade över den här och tänkte på dig:
  http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/50146458

  Inte av näver och inte gammal och nött, men väl i samma stil : )

 4. Lundagård says:

  Åh så mycket fint det fanns att titta på här, tack för det.

 5. Suz says:

  Åh! Jag trodde det var ponchos. Dem skulle jag ha köpt direkt…

 6. Malin Wikerberg says:

  Älskar den typen av stories! Hälsa massor av grattis. Vill ha både sjal och regnkappa, superfina.


The wildest man in town